Πτώση χωρίς αλεξίπτωτο

Πτώση χωρίς αλεξίπτωτο

Ενας πετυχημένος μεγαλοεπιχειρηματίας που κανείς δεν μπορεί να τον θεωρήσει ως φίλο του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε στους μετόχους κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρίας του ότι: «ένας συνετός άνθρωπος θα έπρεπε ήδη να δένεται στο κατάρτι, τα μελλούμενα έρχονται και όταν θα έρθουν θα είναι πολύ πιο βίαια από ότι αντιλαμβάνεται ο κόσμος…».

Πλέον γίνεται κατανοητό ότι η ελληνική οικονομία είναι αντιμέτωπη με το φάσμα της ύφεσης ενώ το πρόγραμμα δανεισμού αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα καθώς οι προβλέψεις των δεικτών γίνονται όλο και χειρότερες.

Ο πληθωρισμός κατακλέβει τα εισοδήματα των νοικοκυριών και αναμένεται μετά από 28 χρόνια να καταγράψει ρεκόρ με ποσοστό πάνω από 10%.
Χαμηλοί μισθοί με διψήφιο πληθωρισμό ισοδυναμούν με δραματική αύξηση της φτώχειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του ωραιοποιούν την κατάσταση και δεν βλέπουν την αμόλυβδη που ξεπέρασε 2,2 ευρώ ανά λίτρο, τα δομικά υλικά που έχουν πάρει αύξηση 200%, τα βασικά αγαθά στα σούπερ μάρκετ που καθημερινά αυξάνονται.

Νομίζουν ότι με 50 ευρώ αύξηση του βασικού μισθού και κάποιες μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα θα ξεγελάσουν τους πολίτες. Η πτώση χωρίς αλεξίπτωτο της οικονομίας όμως γίνεται αισθητή και ο τουρισμός δεν μπορεί να σώσει την οικονομία.

Χρειάζονται και παρεμβάσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ιδεοληπτικά αρνείται να κάνει.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν όπως υποστηρίζουν και οι άνθρωποι της αγοράς. Ο Κυριάκος και οι «σοφοί» σύμβουλοί του δεν είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο. Λειτουργούν αποκλειστικά προς όφελος των δικών τους οικονομικών συμφερόντων και των φίλων τους.

Μόνο μια νέα δημοκρατική κυβέρνηση μπορεί, με πολλές δυσκολίες πλέον, να σταματήσει την βίαια φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter