«Πτωχός» ο Ανδρέας Πάτσης παρά τα δάνεια εκατομμυρίων

«Πτωχός» ο Ανδρέας Πάτσης παρά τα δάνεια εκατομμυρίων

Βάρεσε κανόνι επειδή δήθεν δεν είχε για τον ΕΦΚΑ, χρηματοδοτήθηκε για να θησαυρίσει από τα «κόκκινα» δάνεια

Το «κοράκι» του τραπεζικού συστήματος, ο άνθρωπος που λαμβάνει αμοιβή ύψους 19.000 ευρώ για παράσταση σε μια προσωρινή διαταγή, ο δικηγόρος του 1 εκατ. ευρώ από απευθείας αναθέσεις μόνο από τα ΕΛΤΑ, «πτώχευσε» με τη βούλα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο λόγος για τον Ανδρέα Πάτση, ο οποίος το 2011 αγόρασε, μέσω άλλης εταιρείας του, αντί 4,3 εκατ. ευρώ δάνεια των φτωχών συνολικής αξίας 64 εκατ. ευρώ και αφού αισχροκέρδησε σε βάρος της περιουσίας του κοσμάκη, ακολούθως επέλεξε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του νόμου και να πτωχεύσει!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε έναν μπαταχτσή για να του δώσει το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή στη μονοεδρική των Γρεβενών. Για να το απλοποιήσουμε:

• Ο Ανδρ. Πάτσης των πολλών αμαρτιών σε βάρος της οικονομίας, ένας άνθρωπος-δημιούργημα του συστήματος που ήδη από το 2008 συμπεριφέρεται ως όρνεο του τραπεζικού συστήματος, αγόρασε (με δάνειο από την Πειραιώς ύψους 4,3 εκατ. ευρώ) το 2011 δάνεια, κατά την πλειονότητά τους μικροποσών (το 80% κάτω των 5.000 ευρώ).

• Επτά χρόνια μετά, το 2018, κατέθεσε αίτηση αναδιάρθρωσης των οφειλών του γιατί χρωστούσε μεταξύ άλλων στον ΕΦΚΑ 191.000 ευρώ και συνολικά σε δικαστικούς επιμελητές άλλες 499.487!

Οπως αποκαλύπτει το Documento, ο Ανδρ. Πάτσης εκμεταλλεύτηκε νόμο του 2017 και κατέθεσε στις 21.02.2018 αίτηση αναδιάρθρωσης οφειλών της δικηγορικής εταιρείας Ανδρέας Πάτσης & Συνεργάτες, του εαυτού του και του δικηγόρου εταίρου της εταιρείας Γεωργίου Αλέκου. Πρόκειται για οφειλές της δικηγορικής εταιρείας του Ανδρ. Πάτση που γεννήθηκαν μέχρι τις 31/12/2016.

Το «κοράκι» του τραπεζικού συστήματος, που μετά το 2019 μετεξελίχθηκε σε «γαλάζια ακρίδα» και εφόρμησε από το 2012, εν μέσω του αποκορυφώματος της μνημονιακής κρίσης, σε δάνεια φτωχών ανθρώπων, εμφανίζεται μέχρι τις 31/12/2016 (σε μια τετραετία δηλαδή) να χρωστά το δυσθεώρητο ποσό των περίπου 700.000 ευρώ σε ΕΦΚΑ και διάφορους δικαστικούς επιμελητές. Την ίδια περίοδο εμφανίζεται να χρωστά και μεγάλα ποσά στην ΑΑΔΕ, πλην όμως τούτα αποσβέστηκαν, διότι υπήρξε μεγάλη επιστροφή φόρου το 2016. Σε αυτή την τετραετία είχε προλάβει (το 2014) να πτωχεύσει (χρέη άνω των 8 εκατ. ευρώ) και την ΠΑΕ Νίκη Βόλου, η οποία αποσύρθηκε από τη Σούπερ Λίγκα 1, με τους ιθύνοντες να αναζητούν πού πήγαν τα ποσά από τα εισπραχθέντα τηλεοπτικά δικαιώματα (βλ. σελ. 41).

Η αίτηση για ρύθμιση

Ηταν 10/08/2017 όταν κατατέθηκε η αίτηση για την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρηματικών οφειλών. Οι αιτούντες, ο Ανδρ. Πάτσης και ο Γ. Αλέκος, ως εταίροι της εταιρείας Ανδρέας Πάτσης & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία, ζητούσαν να επικυρωθεί η συμφωνία με τους πιστωτές τους:

• Κόμης Σπ. Γεώργιος – Ιωάννης Γρ. Κονταρής Αστική Εταιρεία Δικαστικών Επιμελητών, στην οποία οφείλονταν 414.991,62 ευρώ

• Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στον οποίο οφείλονταν 191.905,08 ευρώ

• Μπάτος Αστέριος – Γαλιλαίας & Συνεργάτες Αστική Εταιρεία Δικαστικών Επιμελητών, στην οποία οφείλονταν 45.663,98 ευρώ

• Αναστάσιος Παπαδόπουλος, στον οποίο οφείλονταν 38.841,87 ευρώ, αλλά δεν εμφανίστηκε ως συμμετέχων πιστωτής στη συμφωνία.

Βασικός παίκτης αυτής της συμφωνίας ήταν η πρώτη αστική εταιρεία δικαστικών επιμελητών, η οποία με βάση τον πίνακα πιστωτών είχε το 63% του χρέους και είχε συμφωνήσει στην καταβολή των οφειλών με 23 τραπεζικές επιταγές, η τελευταία των οποίων θα πληρωνόταν στις 31/01/2019. Παρά λοιπόν τις αντιδράσεις του ΕΦΚΑ –κατέθεσε τρεις ενστάσεις εναντίον της συμφωνίας συμβιβασμού– και δεδομένου ότι ο άλλος πιστωτής, η Μπάτος Αστέριος – Γαλιλαίας & Συνεργάτες Αστική Εταιρεία Δικαστικών Επιμελητών, είχε μόλις το 7% του χρέους, το δικαστήριο επικύρωσε τη συμφωνία. Για να επικυρωθεί η συμφωνία μέτρησαν και η περιουσία τόσο του Ανδρ. Πάτση όσο και της δικηγορικής εταιρείας του αλλά και του συνεταίρου του.

Ωστόσο εύλογες απορίες γεννώνται από τα οικονομικά της νομικής εταιρείας Ανδρέας Πάτσης & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στην απόφαση, ο κύκλος εργασιών της νομικής εταιρείας του Πάτση το 2015 ανήλθε σε 2,059 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της εμφανίζονται να είναι 1,075 εκατ. ευρώ στις 31/12/2016.

Ο «πτωχός» κύριος Ανδρέας

Εντύπωση προκαλεί λοιπόν το γεγονός ότι παρόλο που ο Πάτσης το 2011 διέθεσε 4,3 εκατ. ευρώ για να αγοράσει δάνεια του κοσμάκη ύψους 64 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια να αισχροκερδήσει σε βάρος των πτωχευμένων νοικοκυριών, εμφανίζεται να έχει ακίνητη περιουσία της τάξης των 151.130 ευρώ. Οπως προκύπτει από την απόφαση με την οποία υπάχθηκε στις διαδικασίες μακροχρόνιας ρύθμισης οφειλών, ο Ανδρ. Πάτσης των τριών γνωστών εταιρειών του εξωτερικού εμφανίζεται να κατέχει:

• Την ψιλή κυριότητα (100%) σε ένα ακίνητο που βρίσκεται στο Λουτράκι Κορίνθου, αξίας 130.306 ευρώ.

• Την ψιλή κυριότητα (50%) σε ένα ακίνητο που βρίσκεται στην Καλογρέζα Αττικής, αξίας 19.759 ευρώ

• Την πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 8,3% ενός ακινήτου στην Κέρκυρα αξίας 1.065 ευρώ.

Οπως εύλογα προκύπτει, ο Ανδρ. Πάτσης, το «κοράκι» που εφορμά στα δάνεια του φτωχού κοσμάκη, διαθέτει ισχνή ακίνητη περιουσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter