Πτώση με το «καλημέρα» στις ευρωπαϊκές αγορές με φόντο τις αμερικανικές εκλογές

Πτώση με το «καλημέρα»  στις ευρωπαϊκές αγορές με φόντο τις αμερικανικές εκλογές

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να έχει προβάδισμα έναντι του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν σε μια σειρά από κρίσιμες πολιτείες, καθιστώντας αμφίρροπη τη μάχη για τον Λευκό Οίκο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,2% στις 10:05 ώρα Ελλάδας, ενώ ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,8% και ο βρετανικός FTSE 1,2%. Τα futures στον δείκτη S&P 500 της Νέας Υόρκης σημείωσαν πτώση 0,6% ύστερα από έντονες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αυτά στον Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 1,0%.

Σε μια εξέλιξη που επιτείνει την αβεβαιότητα, ο Τραμπ κήρυξε τη νίκη του παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά και δήλωσε ότι «αυτοί» προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές, χωρίς να παράσχει αποδείξεις. Δήλωσε επίσης ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο εάν χρειαστεί.

Οι μετοχές των τραπεζών, των εταιριών πετρελαίου και αερίου και των μεταλλευτικών εταιριών κατέγραψαν πτώση άνω του 3%. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν πτώση 2,7%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter