Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο

Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο

Βαριά ηχούν οι καμπάνες στη βιομηχανική παραγωγή με την πτώση που καταγράφηκε το Σεπτέμβριο να ανέρχεται σε -2,4%! Εκεί που έχει σημασία όμως για την οικονομία και την απασχόληση, δηλαδή στη μεταποιητική βιομηχανία, η πτώση ήταν διπλάσια και άγγιξε το 4%

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο 2020 υποχώρηση κατά 2,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2019, έναντι αύξησης 1,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2019 με το 2018.

Ο δείκτης του κλάδου της παραγωγής προϊόντων καπνού σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Σεπτέμβριο 2020 σε σχέση με τον Αύγουστο 2020. Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Σεπτεμβρίου 2020 με τους αντίστοιχους δείκτες του Σεπτεμβρίου 2019, η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στη βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στην παραγωγή προϊόντων καπνού.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η πτώση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αλλά επιβραδύνθηκε από το γεγονός της αύξησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (κατά 5,2%) και νερού (κατά 0,2%)…

Αναλυτικότερα η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής επηρεάστηκε από την πτώση:

Κατά 16,5% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη, άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

-Κατά 4,0% του Δείκτη Μεταποίησης. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής ειδών ένδυσης, βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών, βιομηχανίας ξύλου και κατασκευής προϊόντων από ξύλο και φελλό, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter