Πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη – Τι καιρό αναμένουμε έως το Σαββατοκύριακο

Πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη – Τι καιρό αναμένουμε έως το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, αναμένεται μετά το μεσημέρι της Τρίτης 24/11 να παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση τοπικά στα 7-8 μποφόρ, εντάσεις τις οποίες θα διατηρήσουν και την Τετάρτη 25/11.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί επισημαίνονται οι περιοχές όπου οι άνεμοι θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Παράλληλα, την Τετάρτη 25/11 οι θερμοκρασίες αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση. Ο προγνωστικός χάρτης που ακολουθεί αποτυπώνει την εκτιμώμενη μεταβολή (πτώση) των μεγίστων θερμοκρασιών της Τετάρτης 25/11 σε σχέση με τις αντίστοιχες της Τρίτης 24/11, η οποία θα είναι της τάξης των 3-6 βαθμών.

Αναλυτικά έως το Σαββατοκύριακο:

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-11-2020

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά και τα βόρεια 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2020

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5, στα υπόλοιπα 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, ωστόσο παγετός προβλέπεται να σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-11-2020

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στην Κρήτη και ταΔωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-11-2020 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 29-11-2020

Αρχικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως το Σάββατο από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες την Κυριακή θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούνκαι σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Γρήγορα όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν το βράδυ του Σαββάτου στο Ιόνιο σε 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter