Πτωτική τροχιά για τον υδράργυρο πριν τη «Ζηνοβία» – Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Πάρνηθα (Video – Photos)

Πτωτική τροχιά για τον υδράργυρο πριν τη «Ζηνοβία» – Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Πάρνηθα (Video – Photos)

Συνεχίζεται η πτωτική τροχιά του υδράργυρου λίγο πριν την εισβολή της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες. 

Χαμηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους παγετός σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη  στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της χώρας, χωρίς όμως αυτές οι θερμοκρασίες να σχετίζονται με την επερχόμενη κακοκαιρία «Ζηνοβία». Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας κυμαίνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (της τάξης των 1-3 βαθμών), όπως φαίνεται στον ακόλουθο χάρτη όπου απεικονίζεται η διαφορά των θερμοκρασιών των αερίων μαζών που επικρατούν στην Ευρώπη, σε σχέση με τις κανονικές (κλιματικές) για την εποχή θερμοκρασίες, την Πέμπτη. Οι θερμοκρασίες αυτές αναφέρονται σε υψόμετρο 1500 περίπου μέτρων, στάθμη της ατμόσφαιρας η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας των θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

Τις επόμενες ημέρες, όπως φαίνεται στον επόμενο χάρτη για την Κυριακή 29/12, αναμένεται περαιτέρω σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (έως και 10 βαθμούς κάτω από τις κλιματικές τιμές) η οποία θα σχετίζεται με την κακοκαιρία Ζηνοβία και τις αρκτικές αέριες μάζες που θα τη συνοδεύουν. Όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις ψυχρών εισβολών στη χώρα μας, στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη θα επικρατήσουν πολύ θερμές αέριες μάζες (έως και 10 βαθμούς πάνω από τις κλιματικές τιμές).

Έπεσα τα πρώτα χιόνια σε Πάρνηθα

Ήδη στην Πάρνηθα άρχισα να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού από το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία από το καταφύγιο Μπάφι σε υψόμετρο 1.160 μέτρων, το τοπίο άρχισε να ασπρίζει στις 08:20 το πρωί. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Meteo για την περιοχή, ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο αργά το βράδυ αναμένεται και πάλι χιονόπτωση. Τα φαινόμενα, δε, θα είναι πιο έντονα από το Σάββατο το απόγευμα, με συνεχή χιονόπτωση στην Πάρνηθα.


https://www.facebook.com/1629589510661234/videos/457392198491536/

Το πρώτο χιόνι στη Πάρνηθα 26-12-2019 ώρα: 01:30

Το πρώτο χιόνι στη Πάρνηθα αυτή την ώρα είναι γεγονός ενώ φαίνεται πως έχουμε χιονοστρωση.

Βιντεο από το Καζίνο της Παρνηθας: Στράτος Αυγερινος

Gepostet von Ο καιρός της Δυτικής Αττικής- New page am Mittwoch, 25. Dezember 2019

Έρχεται η «Ζηνοβία» από το Σάββατο

Πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 27/12, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά το τριήμερο Σάββατο 28/12 – Δευτέρα 30/12.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και τη χώρα μας, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/12 έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου.

Η κακοκαιρία Ζηνοβία θα εντοπίζεται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου εκτός από τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν κατά τόπους και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter