Πτυχία από το… παράθυρο

Πτυχία από το… παράθυρο

Μια αόρατη «προειδοποιητική επιστολή» της Κομισιόν επικαλείται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να διορίζει στην εκπαίδευση αποφοίτους κολεγίων χωρίς ακαδημαϊκή αναγνώριση. Την επιστολή την έχει, την πάει και τη φέρνει. 

Μόνο που όταν της τη ζητούν την κρύβει επιμελώς. Ακόμη και όταν κάλεσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για να τους τη δείξει, δεν τους την έδωσε αλλά τους παρουσίασε μία… παράγραφο της επιστολής! Την ίδια ώρα αποκρύπτει επιστολή-κόλαφο του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), που είναι ο φορέας αναγνώρισης τίτλων του εξωτερικού, σύμφωνα με την οποία η αναγνώριση των τίτλων σπουδών είναι αρμοδιότητα των κρατών και όχι της ΕΕ. Αρα η υπουργός θέλει να νομιμοποιήσει τα πτυχία των κολεγίων από το παράθυρο.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα. Αυτό ισχύει και για τη νέα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη. Απ’ ό,τι μαθαίνει ο Doctor, δεν ήταν η πρώτη φορά που η πρώην δημοσιογράφος είχε δεχτεί πρόταση για να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά στο επιτελείο του Μητσοτάκη. «Τουλάχιστον άλλες τρεις τέσσερις φορές της είχε γίνει πρόταση» είτε για τη θέση που κατέλαβε τώρα είτε γενικά για συμμετοχή στα επικοινωνιακά της κυβέρνησης. Πηγές του Μαξίμου διαβεβαιώνουν τον Doctor πως «παρά τις ευγενικές αρνήσεις» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανερχόταν στις προτάσεις του διότι την εκτιμούσε «ως δημοσιογράφο και ως συγκρότηση». Τα λένε αυτά για να δείξουν ότι δεν έχει σχέση με την πρόσληψή της ο σύζυγός της Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και πρώην διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Αρ. Πελώνη ως αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. «Spin off ενημέρωση» μου λένε. Και ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε…

Οι λόγοι της αναβολής

Λύθηκε το μυστήριο με τις διαρκείς αναβολές της αξιολόγησης του υπουργείου Εργασίας από τον πρωθυπουργό. Η επίσκεψη Βρούτση στο Μαξίμου έπρεπε να γίνει πριν από δέκα μέρες. Αναβλήθηκε για την προηγούμενη Δευτέρα και μετά αναβλήθηκε ξανά για την Τετάρτη, οπότε και πραγματοποιήθηκε.

Οι αναβολές δίνονταν από το Μαξίμου για να μπορέσει να παρουσιάσει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και στους συναρμόδιους υπουργούς του ένα αποδεκτό ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Διότι, όπως μαθαίνει ο Doctor, ο πυλώνας του νομοσχεδίου που αφορούσε τις επικουρικές είχε «μια μαύρη τρύπα να» με το συμπάθιο. Κάπου 250 εκατ. ευρώ για τα αναδρομικά και άλλα 20 εκατ. κάθε μήνα από την αύξηση στις επικουρικές.

«Γαλάζιοι» κατά «γαλάζιων»

Σκηνές από τα προσεχώς: «γαλάζιοι» δήμαρχοι εναντίον «γαλάζιων» περιφερειαρχών και το αντίθετο, με διαιτητή τους υπουργούς. Αυτό τον πόλεμο παραγόντων θα ζήσουμε μετά την απόφαση Θεοδωρικάκου να αλλάξει τις αρμοδιότητες ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση, τους δήμους και τις περιφέρειες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αποφάσισε, αφού τελείωσε με τον εκλογικό νόμο των εθνικών εκλογών, να αλλάξει τον νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις αρμοδιότητες των αυτοδιοικητικών οντοτήτων. Το νέο εκλογικό σύστημα στις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές θα έρθει «τον Ιούνιο και βάλε» λένε στην κυβέρνηση. Το Μαξίμου έχει θέσει προτεραιότητα το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικής διοίκησης, δήμων και περιφερειών. Ε ρε γλέντια που θα έχουμε όταν θα τσακώνονται για οφίτσια και λεφτά…

Αγροτικά μπλόκα

Το ραντεβού των αγροτών φέτος έχει δοθεί: στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση Agrotica. Εως την 1η Φλεβάρη που θα συγκεντρωθούν οι μικροί και οι μεσαίοι αγρότες στη μεγάλη διαδήλωση έξω από τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πρέπει να οργανώσουν τις δυνάμεις τους. Τα πρώτα μπλόκα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στη Θεσσαλία. Την προσεχή Τρίτη οι αγρότες της Καρδίτσας και της Λάρισας θα δημιουργήσουν κλοιό με μπλόκα σε διάφορα σημεία του κάμπου.

Ως τώρα πρωταγωνιστούν οι «κόκκινοι» και οι συνοδοιπόροι τους που έλεγαν παλιά. Αλλά πολλά θα κριθούν από τη συμμετοχή των «γαλάζιων». Σε αυτούς έχει πέσει «πάνω καταπάνω» ο Μάκης Βορίδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter