Public: Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις του Νοεμβρίου

Public: Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις του Νοεμβρίου

Ο Νοέμβριος στο Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα, έρχεται με μοναδικές διαδικτυακές παρουσιάσεις βιβλίων από Έλληνες και ξένους συγγραφείς που θα σας κρατήσουν συντροφιά!

Ο αγαπημένος θεσμός του βιβλιοφιλικού κοινού, το #PublicEventsGoSocial, φέρνει και αυτό τον μήνα σημαντικούς συγγραφείς στην οθόνη του υπολογιστή ή του smartphone σας, όπως τη Lisa Taddeo η οποία θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο «Τρεις γυναίκες» και την Anna Todd, σε μία διαδικτυακή παρουσίαση της σειράς βιβλίων «After – Μετά». Όλες οι παρουσιάσεις προβάλλονται ζωντανά, μέσω της σελίδας του Public στο Facebook.

Φυσικά, οι λάτρεις της ανάγνωσης μπορούν να μοιραστούν τα σχόλιά τους για βιβλία που διάβασαν, αλλά και να αναζητήσουν νέους τίτλους που θα τους συντροφεύσουν τον χειμώνα στο bookfriends.gr, το μεγαλύτερο site με βιβλιοκριτικές αναγνωστών στην Ελλάδα, που πλέον συγκεντρώνει περισσότερες από 40.000 κριτικές.

Ακολουθούν αναλυτικά οι διαδικτυακές εκδηλώσεις του Public για τον Νοέμβριο:

«Ζήσε σαν καλλιτέχνης»

Austin Kleon (Εκδόσεις Key books)

Δευτέρα 02/11 και ώρα 20:00 | @Public FB

Τη Δευτέρα 2/11 στις 20.00, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου, πολυαναμενόμενου βιβλίου «Ζήσε σαν καλλιτέχνης», του Austin Kleon, συγγραφέα των best sellers «Κλέψε σαν καλλιτέχνης» και «Πούλα σαν καλλιτέχνης». Ο Austin Kleon θα συζητήσει με με τον Απόστολο Κουμαρίνο, founder the SPEAKERS – Public Speaker Champion για το πώς να είμαστε δημιουργικοί σε εύκολες και δύσκολες εποχές!

Ο συγγραφέας των bestsellers των New York Times «Κλέψε Σαν Καλλιτέχνης», «Πούλα Σαν Καλλιτέχνης» και «Κλέψε σαν Καλλιτέχνης: Η Μέθοδος» επιστρέφει με το 4ο βιβλίο του. Ο σύγχρονος γκουρού και αγαπημένος συγγραφέας κάθε δημιουργικού ανθρώπου συνεχίζει να μας μυεί στον υπέροχο κόσμο του. Μέσα από 10 κανόνες αναζωπυρώνει τη δημιουργική μας διάθεση και μας μαθαίνει πώς να την αξιοποιούμε σε καλές και δύσκολες εποχές.

Οι 10 κανόνες του Austin Kleon είναι:

1. Κάθε μέρα είναι η μέρα της μαρμότας

2. Φτιάξε ένα σταθμό χαράς

3. Ξέχνα το ουσιαστικό, κάνε το βήμα

4. Κάνε δώρα

5. Συνηθισμένο + ιδιαίτερη φροντίδα = εξαιρετικό

6. Σφάξε τα κέρατα της τέχνης

7. Επιτρέπεται να αλλάξεις γνώμη

8. Όταν αμφιβάλεις, συγύρισε

9. Οι δαίμονες μισούν τον καθαρό αέρα

10. Φύτεψε έναν κήπο

«After – Μετά»

Anna Todd (Εκδόσεις Λιβάνη)

Πέμπτη 05/11 και ώρα 20:00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Λιβάνη σας προσκαλούν, την Πέμπτη 5/11 στις 20:00, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση της σειράς βιβλίων της Anna Todd, «After – Μετά». Μαζί της θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σατσίδης.

Μια νεαρή κοπέλα τον Απρίλιο του 2013, η Anna Todd, δημοσίευσε κεφάλαια του πρώτου βιβλίου της σειράς «After – Μετά», στην πλατφόρμα του Wattpad. Το έργο έγινε τόσο δημοφιλές που η έντονη ζήτηση προκάλεσε την κατάρρευση της πλατφόρμας μέσα σε μια εβδομάδα. Σήμερα η σειρά έχει πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως. Η Todd, χαρακτηρίστηκε το μεγαλύτερο λογοτεχνικό φαινόμενο της γενιάς της, συνεχίζει να αυξάνει τη δημοτικότητα της και έχει γράψει πολλά άλλα βιβλία. Σήμερα είναι στη λίστα των πλέον ευπώλητων συγγραφέων στον κόσμο. Συνεχίζει να γράφει εκπλήσσοντας κάθε φορά το κοινό της και αποδεικνύοντας ότι τα πάντα είναι δυνατά αρκεί να πιστεύεις στο όνειρό σου. Τα βιβλία της σειράς «After» έχουν ήδη μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη.

«Γέτι – Η δύναμη του ακόμη»

Μαρίνα Γιώτη (Εκδόσεις Διόπτρα)

Δευτέρα 09/11 και ώρα 19:00 | @Public FB

Το Public και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν, τη Δευτέρα 9/11 στις 19.00, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου, πολυαναμενόμενου βιβλίου της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη, «Γέτι – Η δύναμη του ακόμη».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη. Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Η Δύναμη του Ακόμη: Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο βασισμένο στις μελέτες της ψυχολόγου Carol Dweck, μέσα από τη φαντασία της Μαρίνας Γιώτη, συγγραφέως και εικονογράφου των παιδικών βιβλίων «Σκουφοκοκκινίτσα» και «Μια καρδιά», που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους.

Η Δύναμη του Ακόμη: Μια τόσο δα λεξούλα καταφέρνει να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αναπτύσσουμε τις ικανότητές μας, αντιμετωπίζουμε τις αποτυχίες και μαθαίνουμε να είμαστε ανθεκτικοί στις αλλαγές. Είναι τελικά οι ικανότητες και ο χαρακτήρας μας δεδομένα και δεν μπορούν ν’ αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκειά της ζωής μας ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε;

Μελέτες έχουν δείξει ότι το IQ μας αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Μπορούμε δηλαδή να γίνουμε εξυπνότεροι και να δημιουργούμε συνάψεις απλά με το να προκαλούμε το μυαλό μας, να το γυμνάζουμε. Η λέξη «ακόμη» είναι μια μαγική λέξη που βοηθά το μυαλό μας να δυναμώνει. «Δεν μπορώ να το κάνω… ακόμη», «Δεν έχω φίλους… ακόμη», «Δεν ξέρω την απάντηση… ακόμη!».

«Τα Ματς Της Ζωής μας»

Νίκος Παπαδογιάννης (Εκδόσεις Key Books)

Τρίτη 10/11 και ώρα 19:00 | @Public FB

Το Public και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν, την Τρίτη 10/11 στις 19:00, στη διαδικτυακή συζήτηση του συγγραφέα Νίκου Παπαδογιάννη με τον τραγουδοποιό Μίλτο Πασχαλίδη, για το βιβλίο του «Τα Ματς Της Ζωής Μας».

Μετά το ταξιδιάρικο και αγαπημένο «Ο Νίκος Λείπει», ο Νίκος Παπαδογιάννης επιστρέφει για να ξετυλίξει το γαϊτανάκι των μπασκετικών αναμνήσεων, από το ονειρεμένο Ευρωμπάσκετ του 1987 μέχρι το μεγάλο ραντεβού του μέλλοντος μας. Γκάλης, Γιαννάκης, Φασούλας, Χριστοδούλου, Σπανούλης, Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, αλλά και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο περνούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, σε ένα υπέροχο ταξίδι τριών και πλέον δεκαετιών, από την αφάνεια μέχρι την παγκόσμια κορυφογραμμή.

Η Εθνική ομάδα, αλλά και ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ενώνονται και γίνονται ένα, μέσα από θριάμβους, τρόπαια, θαύματα, αλλά και τραύματα: Φάληρο, Ζάγκρεμπ, Παρίσι, Ρώμη, Βελιγράδι, Σαϊτάμα, Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη και αλλού.

Ο Νίκος Παπαδογιάννης έφαγε τα γήπεδα με το κουτάλι και έκανε αρκετές φορές τον γύρο του κόσμου, με πολύτιμα εφόδια τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και την πορτοκαλί μπάλα. Η ζωή του είναι γεμάτη με ιστορίες που αξίζουν να ειπωθούν. Ωστόσο το βιβλίο απευθύνεται και στον αναγνώστη που δεν πολυενδιαφέρεται για τα αθλητικά, αφού είναι πλημμυρισμένο από χρώματα, αρώματα, γεύσεις και ντοπιολαλιές από όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης. Ο αναγνώστης μπορεί να ακολουθήσει το ταξίδι χωρίς απαραίτητα να έρθει στο γήπεδο!

«Τα Ματς Της Ζωής Μας», δεύτερο βιβλίο του Νίκου Παπαδογιάννη, είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του. Θυμάται τους αγώνες και ξαναζεί τις νύχτες που μας ένωσαν μέσα από τον χτύπο και από το χτυποκάρδι μίας μπάλας.

«Τρεις γυναίκες»

Lisa Taddeo (Εκδόσεις Kλειδάριθμος)

Τετάρτη 11/11 και ώρα 20:00 | @Public FB

Το Public και οι εκδόσεις Κλεδάριθμος σας προσκαλούν, την Τετάρτη 11/11 στις 20:00, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Lisa Taddeo, «Τρεις γυναίκες». Μαζί της θα συνομιλήσει η Στέλλα Κάσδαγλη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία για τη σεξουαλική ζωή τριών Αμερικανίδων, βασισμένη σε μια έρευνα σχεδόν δεκαετίας.

Μας συναρπάζει και μας βασανίζει. Ελέγχει τις σκέψεις μας, καταστρέφει τη ζωή μας, και ζούμε μόνο γι’ αυτήν. Κι όμως δεν μιλάμε σχεδόν ποτέ γι’ αυτήν. Και σαν μια θαμμένη δύναμη στις ζωές μας, η επιθυμία παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη –μέχρι τώρα. Η δημοσιογράφος Lisa Taddeo έχει διασχίσει έξι φορές τη χώρα για να μιλήσει με συνηθισμένες γυναίκες από διαφορετικές περιοχές και κοινωνικές τάξεις. Το αποτέλεσμα, οι «Τρεις γυναίκες», είναι το βαθύτερο πορτρέτο της επιθυμίας που γράφτηκε ποτέ κι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της χρονιάς.

Οι «Τρεις γυναίκες» βασίστηκαν σε πολλά χρόνια διεξοδικής έρευνας και, με την εκπληκτική αμεσότητά του, το βιβλίο αποτελεί ένα πρωτοποριακό πορτρέτο του ερωτικού πόθου στη σημερινή Αμερική, φέρνοντας στο φως πόσο ευάλωτη, πολύπλοκη και άνιση είναι η γυναικεία επιθυμία. Είναι ταυτόχρονα ένα δημοσιογραφικό επίτευγμα κι ένας αφηγηματικός θρίαμβος, ένα βιβλίο γεμάτο ψυχολογικές αποχρώσεις κι ενσυναίσθηση, που μας συστήνει τρεις αλησμόνητες γυναίκες –και μια εξαιρετική συγγραφέα– που οι εμπειρίες τους μας υπενθυμίζουν ότι δεν είμαστε μόνες.

«The Dr Dellis Diet: Δίαιτα βασικής ινσουλίνης»

Δημήτρης Δελλής (Εκδόσεις Λιβάνη)

Πέμπτη 12/11 και ώρα 19:00 | @Public FB

Το Public και οι εκδόσεις Λιβάνη σας προσκαλούν, την Πέμπτη 12/11 στις 19:00, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Παθολόγου Διατροφολόγου Δημήτρη Δελλή «THE Dr DELLIS DIET, Δίαιτα βασικής ινσουλίνης». Μαζί του θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Αφροδίτη Γραμμέλη

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας. Ιπποκράτης 4ος π.Χ. αιώνα.

2,5 χιλιάδες χρόνια πριν ο Ιπποκράτης θεωρούσε την διατροφή θεμέλιο λίθο της υγείας.

2,5 χιλιάδες χρόνια μετά η παχυσαρκία γίνεται η μάστιγα του 21ου αιώνα.

Ο νέος τρόπος δίαιτας και διατροφής που προτείνει ο Παθολόγος – Διατροφολόγος Δημήτρης Δελλής στο βιβλίο του “ The Dr. Dellis Diet”, είναι η Δίαιτα Βασικής Ινσουλίνης.

Η Dr. Dellis Diet:

• Οδηγεί σε ταχύτερη απώλεια βάρους

• Προκαλεί λιγότερη πείνα

• Δεν προξενεί δυσθυμία, ούτε απαιτεί να εγκαταλείψετε την κοινωνική σας ζωή

• Εκπαιδεύει σε έναν νέο τρόπο διατροφής που μειώνει την πιθανότητα να ξαναπάρει

κανείς τα κιλά που έχασε

• Είναι η μοναδική κετογονική δίαιτα που είναι ασφαλής για την υγεία και βελτιώνει

τους δείκτες των λιπιδίων και του σακχάρου στον οργανισμό σας.

• Είναι η μόνη δίαιτα ταχείας απώλειας βάρους που συνοδεύεται από Πανεπιστημιακή

μελέτη η οποία έχει δημοσιευτεί στο Διεθνές περιοδικό Nutrition.

Αδυνατίστε εύκολα, γρήγορα και υγιεινά με την πρωτοποριακή Δίαιτα Βασικής Ινσουλίνης.

«Η συμφωνία που γκρίζαρε το Αιγαίο»

Μιχάλης Ιγνατίου και Νίκος Μελέτης (Εκδόσεις Πεδίο)

Παρασκευή 13/11 και ώρα 19:15 | @Public FB

Το Public και οι εκδόσεις Πεδίο σας προσκαλούν, την Παρασκευή 13/11 στις 19:15, σε μια διαδικτυακή συνάντηση με τους δημοσιογράφους Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκο Μελέτη, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου τους «Η συμφωνία που γκρίζαρε το Αιγαίο». Μια συζήτηση για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και τον ρόλο των ΗΠΑ. Συντονίζει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή», Αθανάσιος Έλλις.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στις 6 Ιουλίου 1997, η ελληνική αντιπροσωπεία έφθανε στη Μαδρίτη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον τότε πρόεδρο της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Όμως το ραντεβού είχε κανονιστεί ημέρες πριν, με παρέμβαση των Αμερικανών, και είχε κρατηθεί μυστικό. Στις 8 Ιουλίου, υπογραφόταν, παρουσία των δύο ηγετών, η Διακήρυξη της Μαδρίτης, ένα κείμενο που είχαν «προ-μαγειρέψει» οι Αμερικανοί, και είχαν δουλέψει γι’ αυτόν τον σκοπό από την επομένη του επεισοδίου των Ιμίων. Μέσα από τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών ξεδιπλώνεται όλος ο σχεδιασμός, καθώς και οι συναντήσεις, οι συνομιλίες, τα παζάρια που οδήγησαν στη Μαδρίτη και όσα ακολούθησαν κατά την επίμονη προσπάθεια των Αμερικανών να διασώσουν αυτή τη Συμφωνία. Μια Συμφωνία που σφράγισε από τότε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με την αναγνώριση των «νόμιμων και ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας στο Αιγαίο και με τη δέσμευση για «αποφυγή μονομερών ενεργειών», η οποία τηρήθηκε ως αποφυγή άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Μια Συμφωνία που προετοίμασε το έδαφος για την ακύρωση της μεταφοράς των S-300 στην Κύπρο. Το επεισόδιο των Ιμίων δεν αρκούσε για το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου. Χρειάστηκε και η Συμφωνία της Μαδρίτης…

«Από το Ντεσεβό στο Drone. Πρόοδος και ειρήνη για τον 21ο αιώνα»

Άννα Διαμαντοπούλου (Εκδόσεις Πεδίο)

Δευτέρα16/11 και ώρα 19:00 | @Public FB

Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν, τη Δευτέρα 16/11 στις 19:00, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Διαμαντοπούλου με τον Μάκη Προβατά, «Από το Ντεσεβό στο Drone. Πρόοδος και ειρήνη για τον 21ο αιώνα».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

– Βιτάλη Ρέα – Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

– Καϊλή Εύα – Ευρωβουλευτής – Πρόεδρος της Επιτροπής για το μέλλον της Επιστήμης & της Τεχνολογίας (STOA)

– Μπουζάλη Βίβιαν – Διευθύντρια Επικοινωνίας & Στρατηγικής Marketing ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

– Φλέσσα Βίκυ – Δημοσιογράφος

Λίγα λόγια από τον πρόλογο του βιβλίου του Ζοζέπ Μπορρέλ, Aντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας:

Ένα γενναίο βιβλίο που προσφέρει καίριες αναλύσεις πάνω στις μεγάλες τάσεις που διαμορφώνουν τον κόσμο μας, πάνω στο πώς φτάσαμε ως εδώ, πάνω στις συνέπειες των παλαιότερων πολιτικών μας επιλογών. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η Άννα δεν περιορίζεται στην ανάλυση του παρελθόντος. Αντιθέτως, προσφέρει συγκροτημένες και απτές ιδέες για την ανανέωση της πολιτικής, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ένα βιβλίο όσο πρέπει εικονοκλαστικό, ένα βιβλίο που αρνείται πεισματικά την προσκόλληση σε ξεπερασμένα διανοητικά σχήματα. Αλλά πάνω απ’ όλα, ένα βιβλίο-έκκληση για δράση, προς όλους όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον της Ευρώπης και της δημοκρατίας.

«Ιστορία ενός οδοιπόρυ»

Κώστας Ακρίβος (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Τετάρτη 18/11 και ώρα 19:00 | @Public FB

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 19:00, διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ακρίβου «Ιστορία ενός οδοιπόρου: Στρατής Δούκας». Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο Ε.Κ.Π.Α. Μάνο Στεφανίδη.

Ο Κώστας Ακρίβος μας παρασύρει στο μεγάλο ταξίδι της ζωής ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς και παράλληλα μας φέρνει πιο κοντά σε σπουδαία γεγονότα και προσωπικότητες της εποχής.

Ο Κώστας Ακρίβος τοποθετεί τον Στρατή Δούκα στη θέση του αφηγητή και τον αφήνει να αυτοβιογραφηθεί, όπως εκείνος, ίσως, θα ήθελε: με τη χάρη της απλότητας και του μέτρου. Με τα στοιχεία δηλαδή που χαρακτηρίζουν και τον ήρωα στο κυριότερο έργο του Δούκα, την Ιστορία ενός Αιχμαλώτου. Ο συγγραφέας πιστός σε όλα τα δεδομένα βιογραφικά στοιχεία, ακολουθεί τον Δούκα παντού: από τα Μοσχονήσια της Μικρασίας, στο Αϊβαλί, τη Μυτιλήνη και τ’ Άγιο Όρος κι από εκεί στο διαμερισματάκι της Νεάπολης Αθηνών, στα μέτωπα των δύο Πολέμων, στις περιδιαβάσεις του στη Μακεδονία… Από τη διήγηση του Κώστα Ακρίβου παρελαύνουν και όλες οι προσωπικότητες με τις οποίες σχετίσθηκε ή «συνομίλησε» ο Δούκας: ο Χαλεπάς, ο Κόντογλου, ο Πεντζίκης κι ο Μυριβήλης, ο Βενέζης, ο Σεφέρης κι ο Χριστιανόπουλος, καθώς και τα σημαντικότερα έργα του συγγραφέα, τα οποία εντίθενται στη διήγηση με ένα κομψό αυτοαναφορικό ιστορικό της συγγραφής τους.

«Πλησιάζοντας τον θάνατο: Τα πέντε στάδια του πένθους»

Elisabeth Kubler-Ross (Εκδόσεις Ίκαρος)

Πέμπτη 19/11 και ώρα 20:15 | @Public FB

Το Public και οι εκδόσεις Ίκαρος σας προσκαλούν, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 20:15, σε μια διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Elisabeth Kübler-Ross, «Πλησιάζοντας τον θάνατο: Τα πέντε στάδια του πένθους».

Θα μιλήσουν οι:

Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος και ψυχαναλυτής

Τασούλα Επτακοίλη, δημοσιογράφος, συγγραφέας

Βαγγέλης Προβιάς, μεταφραστής, συγγραφέας

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, το «Πλησιάζοντας τον θάνατο» της Elisabeth Kübler-Ross κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ψυχολογικές μελέτες του 20ού αιώνα, που επηρέασε βαθιά τους τομείς της ψυχικής υγείας και της έρευνας σχετικά με τον άνθρωπο.

Η Αμερικανοελβετίδα ψυχίατρος, όπως είναι πολύ γνωστό, εισήγαγε τη θεωρία για τα «πέντε στάδια του πένθους» που διατρέχει ο καταληκτικός ασθενής: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη και αποδοχή.

Μέσω συνεντεύξεων και συνομιλιών, η Kübler-Ross διερεύνησε πώς ο επικείμενος θάνατος επηρεάζει τον ασθενή, τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται κοντά του, καθώς και το οικογενειακό του περιβάλλον, και διαμόρφωσε τη θεωρία της, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στον χώρο της ψυχιατρικής.

Η έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγικό σημείωμα του ψυχίατρου, παιδοψυχίατρου και ψυχαναλυτή Αθανάσιου Αλεξανδρίδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter