#PublicEventsGoSocial: Οι online εκδηλώσεις του Public μας κρατούν συντροφιά και τον Δεκέμβριο!

#PublicEventsGoSocial: Οι online εκδηλώσεις του Public μας κρατούν συντροφιά και τον Δεκέμβριο!

AGENDA ONLINE ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Ο Δεκέμβριος έρχεται και το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα, μας κρατά συντροφιά με ακόμη περισσότερους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, μέσα από τον αγαπημένο διαδικτυακό θεσμό #PublicEventsGoSocial.

Από την οθόνη του laptop ή του smartphone μας, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε συζητήσεις με τους Ian Rankin, Arne Dahl, Πέτρο Μάρκαρη, Νίκο Βατόπουλο, Pedro Juan Gutierrez, Φερνάντο Αραμπούρου, Στάθη Καλύβα, Θάνο Δημάδη, Μαριλού Παντάκη, Μαρκέλλα Φέσσα Σαράιχα, «Το Κουλούρι» και πολλούς άλλους. Οι εκδηλώσεις θα προβληθούν ζωντανά, μέσω της σελίδας του Public στο Facebook.

Φυσικά, οι λάτρεις της ανάγνωσης μπορούν να συνεχίσουν να μοιράζονται τα σχόλιά τους για βιβλία που διάβασαν, αλλά και να αναζητούν νέους τίτλους στο bookfriends.gr, το μεγαλύτερο site με βιβλιοκριτικές αναγνωστών στην Ελλάδα, που πλέον συγκεντρώνει 50.000 κριτικές.

Ακολουθούν αναλυτικά οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις:

«Ο φόνος είναι χρήμα»

Πέτρος Μάρκαρης (Εκδόσεις Κείμενα)

Δευτέρα 30/11 και ώρα 19:00 | @Public FB

Το Public και οι εκδόσεις Κείμενα σας προσκαλούν τη Δευτέρα 30/11 και ώρα 19:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του τελευταίου αστυνομικού μυθιστορήματος του Πέτρου Μάρκαρη, «Ο φόνος είναι χρήμα». Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Κυριακή Μπεϊόγλου και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Αθήνα 2019. Οι ανισότητες ολοένα και μεγαλώνουν. Η πολιτική ηγεσία αναστατώνεται από τους φόνους ξένων επενδυτών. Μοναδικό κοινό στοιχείο ένα τραγούδι. Ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος καλείται να εξιχνιάσει τα εγκλήματα που έγιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σημείο της πόλης, ένα κίνημα γεννιέται. Το «κίνημα των φτωχών». Στο 13ο του μυθιστόρημα ο διεθνής συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης προσφέρει μια έκπληξη στους αναγνώστες του: ο αστυνόμος Χαρίτος δεν είναι ο μόνος πρωταγωνιστής…

«Εὖ»

Λεωνίδας Καραΐσκος (Εκδόσεις Key Books)

Τρίτη 1/12 και ώρα 19:00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν την Τρίτη 1/12 και ώρα 19:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Λεωνίδα Καραΐσκου, «Εὖ».

Θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κανατάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ευτυχία, ευγνωμοσύνη, ευημερία.

«Εὖ». Δύο γράμματα είναι αρκετά για να ρίξουν φως σε μια λέξη, ένα συναίσθημα, μέχρι και στον τρόπο που βλέπουμε την ίδια μας τη ζωή.

Με οδηγό αυτή τη μικρή λέξη, το «Εὖ», ο Λεωνίδας Καραΐσκος ανακαλύπτει το καλό μες στην καθημερινότητά μας. Μέσα από τις ιστορίες του, ταξιδεύει τον αναγνώστη σε έναν κόσμο γεμάτο συναίσθημα, σε έναν κόσμο που μπορούμε να κατοικήσουμε όλοι – αρκεί να στρέψουμε την προσοχή μέσα μας.

Το «Εὖ» εστιάζει σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και μπορεί να δει μόνο η καρδιά – εκεί που βρίσκεται το κλειδί για μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας.

Το καλό υπάρχει παντού. Βρες το…

«Στο βάθος του αιώνα – Ένα αφήγημα για την Αθήνα»

Νίκος Βατόπουλος (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Τετάρτη 2/12 και ώρα 19:00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν την Τετάρτη 2/12 και ώρα 19:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου, «Στο βάθος του αιώνα – Ένα αφήγημα για την Αθήνα». Συνομιλητής του Νίκου Βατόπουλου θα είναι ο ποιητής και δημοσιογράφος Δημήτρης Αθηνάκης.

Η Αθήνα πρωταγωνιστεί σε αυτό το προσωπικό αφήγημα του Νίκου Βατόπουλου. Μέσα από τη ροή μιας συνειρμικής γραφής, ξετυλίγει έναν προσωπικό χάρτη ανθρώπων, κτιρίων, εικόνων και βιβλίων. Σαν ένα υβριδικό χρονικό της διαχρονικής Αθήνας, το βλέμμα και η μνήμη είναι οι οδηγοί στη σκιαγράφηση ενός αθηναϊκού «τόπου». Με στοιχεία βιογραφίας, προσωπικής και αστικής, με χρονικές παλινδρομήσεις και με διάθεση απολογίας μιας γενιάς που γεφυρώνει δύο αιώνες, το νέο αυτό βιβλίο συνθέτει μια εναλλακτική θεώρηση της Αθήνας των τελευταίων δεκαετιών.

«Όταν ο ήλιος πάει για ύπνο»

Αργυρώ Πιπίνη & Ίρις Σαμαρτζή (Εκδόσεις Μάρτης)

Πέμπτη 3/12 και ώρα 18:00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Μάρτης σας προσκαλούν την Πέμπτη 3/12 και ώρα 18:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Όταν ο ήλιος πάει για ύπνο», με τη συγγραφέα Αργυρώ Πιπινή και την εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή.

Όταν ο ήλιος πάει για ύπνο… έρχονται τα όνειρα.

Όταν ο ήλιος πάει για ύπνο κι οι μεγάλοι τελειώνουν το δείπνο,

όταν τα πουλιά σταματούν το τραγούδι

και τα πέταλά του κλείνει το λουλούδι,

όταν η θάλασσα ησυχάζει

και τα βουνά σκοτάδι σκεπάζει,

έρχεται ο Ύπνος.

Φοράει πιτζαμούλες και καλτσάκια,

κουβαλάει κουβερτούλες κι αρκουδάκια.

Έχει μια σακούλα γεμάτη παραμύθια

και τρυφερά φιλιά για καληνύχτα.

Έρχεται όνειρα μαγικά να σου χαρίσει

και κόσμους νέους να σου γνωρίσει.

Οι πολυβραβευμένες δημιουργοί Αργυρώ Πιπίνη και Ίρις Σαμαρτζή μάς προσκαλούν σε ένα ταξίδι με οδηγό τη φαντασία και την ποίηση. Στο ονειρικό μας ταξίδι, που ξετυλίγεται στις σελίδες του αναδιπλούμενου αυτού βιβλίου με έκταση που ξεπερνά τα 2,5 μέτρα, συνταξιδιώτες μας είναι γλεντζέδες γάτοι, άγρια ζώα και ήρωες αγαπημένων παραμυθιών, και προορισμός μας τόποι μακρινοί κι εξωτικοί.

Όταν ο ήλιος πάει για ύπνο, το μαγικό ταξίδι ξεκινά. Βάλε πιτζαμούλες και καλτσάκια, πάρε κουβερτούλα και αρκουδάκια και απογειώσου μαζί μας!

«Το βέλος του Απόλλωνα»

Νικόλας Α. Χρηστάκης (Εκδόσεις Κάκτος)

Παρασκευή 4/12 και ώρα 19:00 | @PublicFB

Το Public, οι εκδόσεις Κάκτος και το Inside Story σας προσκαλούν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου «Το βέλος του Απόλλωνα», του Νίκολα Α. Χρηστάκη (Nicholas A. Christakis). Στην συζήτηση θα πάρουν μέρος οι:

Ανδρέας Παπανδρέου – καθηγητής περιβαλλοντικών οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, και διευθυντής του Εργαστηρίου Πολιτικής Οικονομίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ηλίας Μόσιαλος (καθηγητής της πολιτικής της υγείας στο LSE)

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γορανίτης.

Οι βαθιές και μακροχρόνιες επιπτώσεις της πρόσφατης πανδημίας στον τρόπο που ζούμε.

Μια διαπεραστική και επιστημονικά τεκμηριωμένη ματιά από τον Νικόλα Α. Χρηστάκη στην εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού και στον τρόπο που θα αλλάξει τη ζωή μας.

Το βέλος του Απόλλωνα αποτελεί μια καθηλωτική μελέτη της επίδρασης της πρόσφατης πανδημίας που σάρωσε την κοινωνία μας, και του τρόπου με τον οποίο θα εξελιχθεί η αποκατάσταση τα επόμενα χρόνια. Αντλώντας στοιχεία από κοσμοϊ­στορικές επιδημίες (οι οποίες, ωστόσο, έχουν μείνει αμυδρά στη μνήμη μας), από σύγχρονες αναλύσεις και από πρωτοποριακές έρευνες από ένα ευρύ φάσμα επιστημών, ο δημοφιλής συγγραφέας, ιατρός, κοινωνιολόγος και ειδικός στη δημόσια υγεία Νίκολας Α. Χρηστάκης διερευνά τι σημαίνει να ζεις σε μια εποχή επιδημίας – μια εμπειρία που είναι παράδοξα ασυνήθιστη στη συντριπτικά μεγαλύτερη πλειοψηφία των ανθρώπων που ζουν σήμερα, αλλά θεμελιώδης για το είδος μας.

«Πέντε συν τρία» & «Ένα τραγούδι για δύσκολους καιρούς»

Arne Dahl & Ian Rankin (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Δευτέρα 7/12 και ώρα 20:00 | @PublicFB

O Ian Rankin συναντά τον Arne Dahl!

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στις 7/12 και ώρα 20:00 στη διαδικτυακή συζήτηση των δύο μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας, με αφορμή την έκδοση του ευφυούς «Πέντε συν τρία» του Arne Dahl και του καταιγιστικού «Ένα τραγούδι για δύσκολους καιρούς» του Ian Rankin.

O Ian Rankin συναντά τον Arne Dahl και ο παλαίμαχος και πασίγνωστος επιθεωρητής Τζον Ρέμπους τους συναδέλφους του από τη Σουηδία, Σαμ Μπέργερ και Μόλι Μπλουμ. Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού της Μ. Βρετανίας και ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του σκανδιναβικού νουάρ επιστρέφουν με νέα συναρπαστικά βιβλία και συναντιούνται σε μια ζωντανή συζήτηση αποκλειστικά για το ελληνικό κοινό που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δύο δεξιοτέχνες του σασπένς θα συζητήσουν για τα νέα βιβλία τους, τις επιρροές τους, την περιπέτεια της γραφής και τη σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία. Τους «ανακρίνει» και συντονίζει την κουβέντα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καραθάνος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Ένα τραγούδι για δύσκολους καιρούς»

Όταν η κόρη του Τζον Ρέμπους, Σαμάνθα, τού τηλεφωνεί μες στα μεσάνυχτα εκείνος ξέρει ότι τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Ο σύζυγός της αγνοείται τις τελευταίες δύο μέρες. Ο Ρέμπους φοβάται το χειρότερο – και γνωρίζει πολύ καλά από τα τόσα χρόνια του στην αστυνομία ότι η κόρη του θα είναι η βασική ύποπτη. Δεν ήταν ο καλύτερος πατέρας – πάντα προτεραιότητα είχε η δουλειά του – τώρα όμως η κόρη του τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Αλλά πηγαίνει ως πατέρας ή ως ντετέκτιβ; Καθώς αναχωρεί την αυγή με προορισμό την ανεμοδαρμένη ακτή – και μια μικρή πόλη με μεγάλα μυστικά – αναρωτιέται εάν αυτή ίσως είναι η πρώτη φορά στη ζωή του που δεν θέλει να ανακαλύψει την αλήθεια…

Λιγα λόγια για το βιβλίο «Πέντε συν τρία»

Στην τρίτη περιπέτεια του διδύμου Μπέργερ και Μπλουμ, οι πρωταγωνιστές της είναι σε κακή κατάσταση: Η Μόλι είναι σε κώμα και ο Σαμ καταζητείται ως δολοφόνος – για έναν φόνο που δεν έχει διαπράξει. Ωστόσο, οι Μυστικές Υπηρεσίες της Σουηδίας θα χρειαστούν τη βοήθειά του καθώς ένας πρώην πράκτορας, ονόματι Κάρστεν, έχει απαγάγει ένα κορίτσι και ο μόνος που μπορεί να τον εντοπίσει είναι ο Σαμ. Ο Κάρστεν έχει στήσει μια μεγάλη παγίδα με δόλωμα το κορίτσι και τον Μπέργερ και τελικό στόχο ένα τρομοκρατικό χτύπημα που θα μπορούσε να διαλύσει ολόκληρη τη Σουηδία… Ο Σαμ είναι άραγε η λύση του προβλήματος ή μέρος του;

«12 Month Journey in Greece»

Μαρκέλλα Φέσσα Σαράιχα (Εκδόσεις Υδροπλάνο)

Τρίτη 8/12 και ώρα 19:00 | @PublicFB

Το Public και οι Εκδόσεις Υδροπλάνο σας προσκαλούν την Τρίτη 8/12 και ώρα 19:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρκέλλα Φέσσα Σαράιχα, «12 Month Journey in Greece». Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου και την CEO της Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα

Ο κορωνοϊός έβαλε φρένο στις ζωές μας, στα ταξίδια μας δεν μπορεί να βάλει όμως φρένο στην αγάπη που έχουμε για την χώρα μας. Το 12 Month Journey In Greece είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο στην Ελλάδα μας. Στα όμορφα μέρη της, στην γαστρονομία της, στους ανθρώπους της, στα Ήθη και Έθιμά της. Μπορεί λοιπόν τα ταξίδια να μπήκαν για λίγο σε pause, όμως θα έρθει και πάλι η στιγμή που θα ταξιδέψουμε και θα επισκεφτούμε τις όμορφες γωνιές της πατρίδας μας.

Με την κατάλληλη προσοχή, ακούγοντας τους ειδικούς για ασφαλείς μετακινήσεις, και με όραμα για ένα δυνατό-τουριστικά-καλοκαίρι, το νέο βιβλίο της δημοσιογράφου, Μαρκέλλας Σαράιχα, έρχεται για να μας “ταξιδέψει” μέσα από τις 370 σελίδες του, από την Μακεδονία ως την Κρήτη, στην Ηπειρο και στα νησιά μας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το «12 Month Journey in Greece» είναι το πρώτο βιβλίο της Μαρκέλλας Σαράιχα Φέσσα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο και φέτος κατάφερε να μπει στην τελική δεκάδα στην κατηγορία Ευ Ζην στα βραβεία Public 2020. Πρόκειται για έναν ταξιδιωτικό οδηγό διαφορετικό από όσους έχετε δει κι έχετε διαβάσει µέχρι τώρα.

Το βιβλίο θα σας ταξιδέψει σε 20+1 προορισµούς στην Ελλάδα µε αφετηρία την Καβάλα, την πόλη που γεννήθηκε και µεγάλωσε η συγγραφέας. Το «12 Month Journey in Greece» είναι το πρώτο της βιβλίο µε φθινοπωρινούς-χειµερινούς και ανοιξιάτικους-καλοκαιρινούς προορισµούς που ταξίδεψε, µέσα από την ιστορία, τα ήθη, τα έθιµα και τις παραδόσεις τους. Μέρη που σίγουρα θα αγαπήσετε κι εσείς µόλις τα επισκεφθείτε. Ένας αναλυτικός οδηγός µε συνεντεύξεις ανθρώπων, αξιοθέατα, «µυστικά µέρη» και… άρωµα Ελλάδας.

«Ημερολόγιο επιβίωσης»

Pedro Juan Gutierrez (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Τετάρτη 9/12 και ώρα 19:00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν την Τετάρτη 9/12 και ώρα 19:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Pedro Juan Gutierrez, «Ημερολόγιο επιβίωσης».

Ο συγγραφέας συνομιλεί με τον δημοσιογράφο και ποιητή Διονύση Μαρίνο.

Διαδοχική διερμηνεία, η μεταφράστρια του βιβλίου Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη.

Λίγα λίγια για το βιβλίο:

Ο Pedro Juan Gutierrez σπάει το καλούπι και μοιράζεται μαζί μας ταξιδιωτικές εμπειρίες, εντυπώσεις και συναναστροφές από την περιπλάνησή του σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης μετά την έκδοση του πρώτου του βιβλίου, της Βρόμικης Τριλογίας της Αβάνας, το μακρινό 1998.

«Αυτές οι ανοργάνωτες σημειώσεις, σύντομες και χωρίς συμπεράσματα, προέρχονται από το ημερολόγιό μου εκείνων των ημερών. Χάρη σε αυτό το ημερολόγιο μπορώ τώρα, είκοσι χρόνια αργότερα, να αναπαραστήσω τις μέρες εκείνες γύρω στα Χριστούγεννα του 1998.»

«Χάρης Λυμπερόπουλος: Κοντά στον αιώνα»

Κατερίνα Λυμπεροπούλου (Εκδόσεις Πατάκη)

Πέμπτη 10/12 και ώρα 18:45 | @PublicFB

Τo Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Πέμπτη 10/12 και ώρα 18:45 σε μια διαδικτυακή συζήτηση του δημοσιογράφου και συγγραφέα Βασίλη Σκουντή, με τις δημοσιογράφους Γκρέτα και Κατερίνα Λυμπεροπούλου για το βιβλίο: «Χάρης Λυμπερόπουλος. Κοντά στον Αιώνα. Συνομιλώντας με τον πατέρα μου», της Κ. Λυμπεροπούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Συνομιλώντας με την κόρη του Κατερίνα, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, βετεράνος αθλητικογράφος, πρωταθλητής Ελλάδας στα αγωνίσματα του πεντάθλου και του άλματος εις μήκος στα δύσκολα μετακατοχικά χρόνια, κοσμοπολίτης επίσης Αθηναίος που άφησε τη σφραγίδα του στην εποχή του, ξετυλίγει το νήμα της αφήγησης του 20ού αιώνα όπως τον έζησε. Ζωντανή ιστορία ο ίδιος στα 98 του χρόνια, καταθέτει τις αναμνήσεις του για κορυφαίες προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος, που έγιναν εθνικά σύμβολα των χωρών τους. Από τον Τσεχοσλοβάκο υπεραθλητή, δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Εμίλ Ζάτοπεκ, που τον συνάντησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952, ως τους Μαύρους Πάνθηρες Τόμμι Σμιθ και Τζον Κάρλος, που τους είδε να υψώνουν τις γροθιές τους υπέρ των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών στο βάθρο της Πόλης του Μεξικού το ταραγμένο 1968, σε μια από τις συγκλονιστικότερες στιγμές των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

«Τι θυμάσαι από τον θάνατό σου;»

Πυθαγόρας Κ. Ελευθεριάδης (Εκδόσεις Πηγή)

Παρασκευή 11/12 και ώρα 20.00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Πηγή σας προσκαλούν την Παρασκευή 11/12 και ώρα 20:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πυθαγόρα Κ. Ελευθεριάδη, «Τι θυμάσαι από τον θάνατό σου;». Μαζί του θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη Νοηματική γλώσσα από τον Γιώργο Στάθη, ιδρυτή της HandsUp.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Δέχεσαι τη δεύτερη ευκαιρία;» «Ποιος είναι; Πού είµαι; Δεν βλέπω τίποτα. Φοβάµαι. Ποιος µου µιλάει; Ποιοι µε φέρατε εδώ; Πού είµαι;» «Δεν σε φέραµε εµείς. Νεκρός είσαι». «Μα… µα, πώς;» «Μην κάνεις ερωτήσεις που δεν µπορείς να αντέξεις τις απαντήσεις τους». «Δεν µου είπατε, όµως. Γιατί εµένα; Τι το διαφορετικό έχω εγώ;» «Πάντα δεν αισθανόσουν διαφορετικός;» «Ναι, αισθανόµουν». «Δέχεσαι τη δεύτερη ευκαιρία;» «Ναι…» «Ωραία, τότε. Τι θυµάσαι από τον θάνατό σου;»

«Δε Κούκμπουκ»

Μαριλού Παντάκη / Madame Ginger (Εκδόσεις Μίνωας)

Δευτέρα 14/12 και ώρα 19.00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν τη Δευτέρα 14/12 και ώρα 19.00, στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαριλού Παντάκη «Δε Κούκμπουκ»

Το πρώτο βιβλίο μαγειρικής της Madame Ginger απευθύνεται σε όλους και αφορά κάθε διατροφική προτίμηση. Όλοι εμείς, με τις επιλογές, τις ιδιαιτερότητες, τις παραξενιές ή τη διατροφή που απαιτεί το σώμα μας, έχουμε περισσότερα κοινά απ’όσα πιστεύουμε. Λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ζυμαρικά, ξηροί καρποί, σπόροι, δημητριακά, γαλακτοκομικά (ζωικά ή φυτικά) και πολλές άλλες τροφές μπορούν να μαγειρευτούν σε υπέροχες αλμυρές και γλυκές συνταγές και να αγαπηθούν πραγματικά από όλους.

Τις συνταγές αυτού του βιβλίου θα τις μαγειρέψεις εσύ που αποφεύγεις το κρέας αλλά και εσύ που είσαι κρεατοφάγος αλλά κάποιες μέρες την εβδομάδα προτιμάς ένα νόστιμο πιάτο με όσπρια. Θα τις μαγειρέψεις εσύ που είσαι vegan ή εσύ που θες να μαγειρέψεις για τους vegan φίλους σου. Συνταγές για όσους φτιάχνουν τα κέικ τους με βούτυρο και γάλα, για εκείνους που προτιμούν το λάδι και το γάλα αμυγδάλου. Συνταγές για τη μαμά που νηστεύει, τον μπαμπά που προσέχει, τον φοιτητή που πρέπει να θρέψει σώμα και νου εύκολα και οικονομικά, τον άνθρωπο του σήμερα που τρέχει όλη μέρα να προλάβει και έχει μόλις μισή ώρα στη διάθεσή του να φτιάξει ένα νόστιμο πιάτο φαγητό.

61 λαχταριστές συνταγές που εμπνεύστηκαν με γνώμονα τη νοστιμιά, την ευκολία στην παρασκευή και την θρεπτική τους αξία, συνταγές που δοκιμάστηκαν ξανά και ξανά, αγαπήθηκαν από όλους μας και πιστεύω ότι θα αγαπηθούν κι από όλους όσους μπουν στην κουζίνα και τις μαγειρέψουν.

«Ένα ρεπορτάζ για την τηλεόραση και την εξουσία»

Θάνος Δημάδης (Εκδόσεις Foreign Press USA Media Productions)

Τρίτη 15/12 και ώρα 19.00 | @PublicFB

Το Public σας προσκαλεί την Τρίτη 15/12 και ώρα 19:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Ένα ρεπορτάζ για την τηλεόραση και την εξουσία» του Θάνου Δημάδη.

Το βιβλίο προλογίζουν:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ – ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια την πορεία του Θάνου Δημάδη στην ερευνητική δημοσιογραφία και εκτιμώ τη δουλειά που κάνει, γιατί είναι τεκμηριωμένη και προϊόν κοπιώδους έρευνας. Έχει βρεθεί αντιμέτωπος με την εξουσία και έχει αποδείξει ότι διαθέτει τη δύναμη να της αντισταθεί όταν πιστεύει ότι έχει δίκιο. Χρειαζόμαστε περισσότερους δημοσιογράφους με το μεράκι και τον ενθουσιασμό του Δημάδη, γιατί η ερευνητική δημοσιογραφία που υπηρετεί είναι απαραίτητη σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από ειδήσεις όλο το 24ωρο. ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Στη χώρα μας κατά την τελευταία δεκαετία η πρωτόγνωρη κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς θεσμούς συμπαρέσυρε και την αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης.

Ευτυχώς, σημαντικό τμήμα της δημοσιογραφίας, του πολιτικού κόσμου και των πολιτών επέδειξε σθένος. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει, με τα υψηλά επαγγελματικά πρότυπα τα οποία τηρεί στη σταδιοδρομία του, ο Θάνος Δημάδης. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία σημαντική συμβολή στη δημόσια συζήτηση, η οποία αφορά τόσο στους δημοσιογράφους και τις ενώσεις τους, όσο και στο δημοκρατικό κοινό.

NANCY PRAGER-KAMEL – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ Η.Π.Α.

Ο Θάνος Δημάδης έχει στοχοποιηθεί συχνά από ψευδείς ειδήσεις και απόπειρες χειραγώγησης του ρεπορτάζ του από την πολιτική εξουσία στην Ελλάδα. Έχει αποδείξει ότι διαθέτει την δύναμη, την παρρησία, και τις ηθικές αρχές να μην υποκύπτει σε πιέσεις της εξουσίας ή άλλων συμφερόντων. Το βιβλίο αυτό αποτελεί εργαλείο διδασκαλίας των νέων γενεών για τη σημασία που έχει ένας δημοσιογράφος να μην υποχωρεί και να παραμένει αφοσιωμένος στην αποκάλυψη και την υπεράσπιση της αλήθειας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

«Τα χρόνια της βραδύτητας»

Φερνάντο Αραμπούρου (Εκδόσεις Πατάκη)

Τετάρτη 16/12 και ώρα 19.00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τετάρτη 16/12 και ώρα 19.00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Τα χρόνια της βραδύτητας» του Φερνάντο Αραμπούρου.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πανταζόπουλο

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο οχτάχρονος Τσίκι πηγαίνει να ζήσει µε τους θείους του στο Σαν Σεµπαστιάν. Μέσα από τα αθώα µάτια του παρακολουθούµε πώς κυλούν οι µέρες στην οικογένεια και στη γειτονιά: Ο θείος του ο Βιθέντε, άνθρωπος αδύναµου χαρακτήρα, µοιράζει τη ζωή του ανάµεσα στο εργοστάσιο και στο µπαρ, και στην πραγµατικότητα κουµάντο στην οικογένεια κάνει η θεία του η Μαριπούι, γυναίκα µε έντονη προσωπικότητα αλλά προσκολληµένη στις κοινωνικές και θρησκευτικές συµβάσεις της εποχής· η ξαδέρφη του η Μάρι Νιέβες ζει έχοντας συνεχώς το µυαλό της στα αγόρια, ενώ ο δύστροπος και λιγοµίλητος ξάδερφός του Χουλέν, επηρεασµένος από τη συστηµατική κατήχηση του ιερέα της ενορίας, προσχωρεί στην ΕΤΑ, που διανύει τα πρώτα στάδια της ζωής της. Η µοίρα όλων αυτών των ανθρώπων –κοινή µε τόσων άλλων κοµπάρσων της Ιστορίας, στριµωγµένων ανάµεσα στην ανάγκη και στην άγνοια– θα υποστεί, χρόνια αργότερα, µια δραµατική αλλαγή. Εναλλάσσοντας τις αναµνήσεις του πρωταγωνιστή µε τις σηµειώσεις του συγγραφέα, τα Χρόνια της βραδύτητας προσφέρουν επιπλέον µια έξοχη απεικόνιση για το πώς η ζωή διυλίζεται για να µετατραπεί σε µυθιστόρηµα, πώς η συναισθηµατική ανάµνηση µεταµορφώνεται σε συλλογική µνήµη, ενώ η διαυγής γραφή αφήνει να διαφανεί το ζοφερό υπόβαθρο ενοχής πίσω από την πρόσφατη ιστορία της Χώρας των Βάσκων.

O Φερνάντο Αραμπούρου θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Ισπανούς πεζογράφους. Γεννήθηκε στο Σαν Σεµπαστιάν το 1959. Έχει τιµηθεί, µεταξύ άλλων, µε το Βραβείο Biblioteca Breve, το Βραβείο της Βασιλικής Ισπανικής Ακαδηµίας, το Βραβείο Mario Vargas Llosa και το Βραβείο Dulce Chacόn. Για τα Χρόνια της βραδύτητας (Años Lentos, 2012) έχει τιµηθεί µε το Bραβείο Tusquets και το Βραβείο Βιβλιοπωλών της Μαδρίτης. Το 2016 κυκλοφόρησε το µυθιστόρηµά του Patria (Πατρίδα, Εκδ. Πατάκη, 2018), βιβλίο που θεωρείται ήδη ένα από τα σηµαντικότερα ισπανόφωνα βιβλία της εποχής µας. Μεταφράστηκε σε περισσότερες από 35 γλώσσες και έχει τιµηθεί µε κάποια από τα σηµαντικότερα βραβεία στις χώρες όπου έχει κυκλοφορήσει, ανάµεσά τους και µε το Athens Prize for Literature 2019 του περιοδικού (δέ)κατα. Η Πατρίδα µεταφέρθηκε το 2020 στη µικρή οθόνη ως σειρά από το σημαντικό τηλεοπτικό δίκτυο HBO Europe, σε συνεργασία µε το HBO Latin America, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Aitor Gabilondo γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία σε όλη την Ευρώπη.

«Το ελληνικό όνειρο»

Στάθης Καλύβας & Κώστας Γιαννακίδης (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Πέμπτη 17/12 και ώρα 19.00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν την Πέμπτη 17/12 και ώρα 19.00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Το ελληνικό όνειρο». Πρόκειται για μια συζήτηση με τους Στάθη Καλύβα & Κώστα Γιαννακίδη για το παρελθόν και το μέλλον της Ελλάδας.

Τι μας κληροδότησε η Επανάσταση του 1821 και πόσο μεγάλες είναι οι πληγές του εθνικού διχασμού; Ο καθηγητής Στάθης Καλύβας απαντά στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Κώστα Γιαννακίδη σε έναν διάλογο που διατρέχει την Ιστορία της Νέας Ελλάδας, κοιτώντας προς ένα φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον για μία σύγχρονη χώρα που θα εξάγει ευτυχία..

Τι μας κληροδότησε η Επανάσταση του 1821 και πόσο μεγάλες είναι οι πληγές του εθνικού διχασμού;

«Κουλούρι – Η δεκαετία (2011-2020)»

(Εκδόσεις Αίολος)

Δευτέρα 21/12 και ώρα 19.00 | @PublicFB

Το Public και οι εκδόσεις Αίολος σας προσκαλούν τη Δευτέρα 21/12 και ώρα 19.00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Κουλούρι – Η δεκαετία (2011-2020).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

Βύρωνας Θεοδωρόπουλος/κωμικός-εκπρόσωπος τύπου του Κουλουριού

Αφροδίτη Σημίτη/ραδιοφωνική παραγωγός-‘η φωνή’

Χρήστος Δεμέτης/δημοσιογράφος-διευθυντής σύνταξης του News247.gr

Δύο λόγια για το βιβλίο:

Από τα μνημόνια και τους Αγανακτισμένους, το δημοψήφισμα και τα capital controls, στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το Μακεδονικό και την πανδημία του κορωνοϊού, η πρωτοποριακή ηλεκτρονική εφημερίδα «Το Κουλούρι» παρουσιάζει τα κορυφαία γεγονότα των τελευταίων χρόνων όπως μόνο εκείνη ξέρει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter