Το 2018 βγαίνει από το πρόγραμμα

PwC: Η Ελλάδα από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της Ευρωζώνης

«Η Ελλάδα αναμένεται να αποδεσμευθεί από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, γεγονός που σημαίνει ότι το 2018 θα είναι το πρώτο έτος από το 2009 κατά το οποίο καμία οικονομία της ευρωζώνης δεν θα βρίσκεται υπό την επιτήρηση του Δ.Ν.Τ», σύμφωνα με τη μελέτη της διεθνούς ομάδας οικονομολόγων της PricewaterhouseCoopers (PwC), γράφει η εφημερίδα Independent.

«Η οικονομία της Eυρωζώνης αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2.5% το 2018, με χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία να είναι οι βασικοί μοχλοί», αναφέρεται στη μελέτη της PwC.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με το ταχύτερο ρυθμό από το 2011, με κινητήριες δυνάμεις τις ΗΠΑ, την ευρωζώνη και την Ασία. Εντούτοις, για τη Βρετανία αναμένεται συρρίκνωση της ανάπτυξης που σχετίζεται με την αβεβαιότητα για το Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.