Πωλείται διαμάντι 709 καρατίων για ευγενή σκοπό! (Video)

Πωλείται διαμάντι 709 καρατίων για ευγενή σκοπό! (Video)

Σε δημοπρασία θέτει η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε στις 4 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη ένα από τα μεγαλύτερα ακατέργαστα διαμάντια στον κόσμο, για να χρηματοδοτήσει αναπτυξιακά προγράμματα στην κοινότητα όπου βρέθηκε ο πολύτιμος λίθος.

Το «διαμάντι της ειρήνης» είναι ένας ακατέργαστος πολύτιμος λίθος 709 καρατίων.

Βρέθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τον πάστορα Εμάνουελ Μόμο, ο οποίος το παρέδωσε στην κυβέρνηση. Ο ίδιος ευχήθηκε η πώληση του διαμαντιού να συμβάλει στην βελτίωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής του Κόνο με δίκτυα νερού, ηλεκτρικού, σχολείων, ιατρείων και δρόμων.

Σε μια πρώτη προσπάθεια άμεσης πώλησής του, η τιμή του ανέβηκε στα 7,8 εκατ. δολάρια, αλλά η προσφορά δεν έγινε δεκτή καθώς η κυβέρνηση ελπίζει να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα στη νέα δημοπρασία της Νέας Υόρκης.

Πριν όμως αυτό το διαμάντι θα ταξιδέψει. Πρώτα πήγε στο Ισραήλ και θα ακολουθήσει η Αμβέρσα του Βελγίου που θεωρείται και μία από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες διαμαντιών.

Τη δημοπράτηση έχει αναλάβει το διεθνές δίκτυο εμπορίας διαμαντιών Rapaport Group, χωρίς να λάβει κάποιο ποσοστό από τα κέρδη, με τον πρόεδρό του, Μάρτιν Ράπαπορτ, να δηλώνει πως το διαμάντι «θα βοηθήσει τους φτωχότερους ανθρώπους στον κόσμο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter