Πως αναμένεται να εξαπλωθεί η πυρκαγιά στην Κινέτα (Video)

Πως αναμένεται να εξαπλωθεί η πυρκαγιά στην Κινέτα (Video)

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 στα Γεράνεια Όρη. Στην ευρύτερη περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων οι οποίοι συντελούν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται η πιλοτική πρόγνωση εξάπλωσης για την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Κινέτα, στη Δυτική Αττική. Συγκεκριμένα, το βίντεο απεικονίζει την προβλεπόμενη από το μοντέλο WRF-SFIRE εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς από τη στιγμή της έναρξης της, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 στις 12:15 μέχρι και την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 στις 09:00.

Στα πλαίσια του διακρατικού ερευνητικού έργου INTERREG-BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020-DISARM (Drought and fIre obServatory and eArly waRning systeM), με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναπτύσσει καινοτόμες μεθοδολογίες εντοπισμού και παρακολούθησης των δασικών πυρκαγιών.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες μαίνεται η πυρκαγιά στις 13:45 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το προϊόν Fire Detection and Monitoring του Satellite Apllication Facility on Land Surface Analysis (LSA-SAF: https://landsaf.ipma.pt/en/) της EUMETSAT.

Οι καπνοί από την πυρκαγιά καλύπτουν κατά διαστήματα τα νότια τμήματα της Αθήνας και της Αττικής, όπως φαίνεται και από τις κάμερες του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη.

Πηγή: meteo.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter