Πώς απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε δημοσιεύματα για τους πρόσφυγες στην Ομόνοια

Πώς απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε δημοσιεύματα για τους πρόσφυγες στην Ομόνοια

Διαψεύδει δημοσιεύματα της “Καθημερινής” και της “Εφημερίδας των Συντακτών” το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τα δημοσιεύματα ισχυρίστηκαν ότι πρόσφυγες, οι οποίοι διέμεναν στο κατειλημμένο κτίριο της οδού Αλκιβιάδου, αφέθηκαν με μέριμνα της ΕΛΑΣ ελεύθεροι στην πλατεία Ομονοίας.

«Δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου προβάλουν σήμερα, 15 Μαρτίου 2017, ανυπόστατους ισχυρισμούς κατά τους οποίους πρόσφυγες μετά την εκκένωση κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας μεταφέρθηκαν με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην πλατεία Ομονοίας, όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι» αναφέρει αρχικά το υπουργείο και συνεχίζει:

«Οι 127 πρόσφυγες που διέμεναν στο κτίριο της οδού Αλκιβιάδου αρχικώς μεταφέρθηκαν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών για έλεγχο των στοιχείων τους. Παρουσία εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, 68 δήλωσαν διευθύνσεις κατοικίας ως φιλοξενούμενοι σε σπίτια ή τόπο διαμονής σε ξενοδοχεία (εκ των οποίων ένας δήλωσε διεύθυνση ξενοδοχείου στο οποίο μισθώνονται δωμάτια από την Υ.Α. του ΟΗΕ) και στη συνέχεια αποχώρησαν μόνοι τους. Μία γυναίκα συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειάς της (σύνολο τέσσερις) μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας, ενώ για εννέα πρόκειται να κινηθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης ως μέλη μονογονεϊκών οικογενειών».

«Οι ισχυρισμοί περί μεταφοράς των προσφύγων στην Ομόνοια και μάλιστα με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ανυπόστατοι» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter