Πως δεν θα χάνετε προπονήσεις όταν μικραίνει η μέρα;

Πως δεν θα χάνετε προπονήσεις όταν μικραίνει η μέρα;

Μήπως οι μέρες που νυχτώνει νωρίτερα ή όταν αλλάζει το πρόγραμμά σας είναι λόγοι που σας αποθαρρύνουν από το να δοκιμάστε να τρέξετε ή να προπονηθείτε; H αθλήτρια Jo Pavey που έχει συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς, έχει τις απαντήσεις.

Δεν πρέπει, όμως, το… σκοτάδι να επηρεάζει την προπόνησή μας. Αυτό που πρέπει να θυμάστε, πάντα, είναι ότι η μέρα έχει 24 ώρες.

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο, ωστόσο το να κρατιέστε σε φόρμα την περίοδο που οι μέρες μικραίνουν, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη εποχιακών συναισθηματικών διαταραχών και να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή σας.

Να έχετε στόχο

Εχετε πάντοτε έναν στόχο, να μην παρατάτε την εξάσκηση κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών. Καλό θα είναι να συμμετάσχετε σε αγώνες χαμηλών απαιτήσεων ώστε να βρίσκεστε συνεχώς σε εγρήγορση.

Προσπαθείτε να εκμεταλλεύεστε το φως του ήλιου όσο μπορείτε περισσότερο. Δοκιμάστε να τρέξετε πριν πάτε στην δουλειά ή την ώρα του μεσημεριανού, βάλτε το τρέξιμο στο πρόγραμμα τα Σαββατοκύριακα.

Παρέα και εξοπλισμός

Δοκιμάστε να τρέξετε μαζί με κάποιον που θα κάνει την προπόνηση πιο ενδιαφέρουσα και δεν θα θέλετε να σταματήσετε ώστε να μην τον απογοητεύσετε.

Επίσης προμηθευτείτε με τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα σας προστατεύσει αποτελεσματικά από τις καιρικές συνθήκες και θα τις κάνει πιο ανεκτές. Να είστε πάντοτε ευτυχείς και υπερήφανοι που είστε σε θέση να τρέχετε.

Kρατήστε τις συμβουλές. Διότι θα σας φανούν χρήσιμες ακόμα και όταν νομίζεται ότι λόγω δουλειάς ή υποχρεώσεων χάσατε τη μέρα. Ποτέ δεν είναι αργά για μία προπόνηση…

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter