Πώς έσπασε ο πάγος ανάμεσα σε Τσίπρα και Κοτζιά

Πώς έσπασε ο πάγος ανάμεσα σε Τσίπρα και Κοτζιά

Για τη συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά και τη δημιουργία φόρουμ και κοινών πεδίων δράσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις τα ξέρετε.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πώς φτάσαμε στη συνάντηση την ώρα που τίποτα δεν έδειχνε ότι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς ήταν έτοιμοι να ξεπεράσουν τη ρήξη ανάμεσά τους.

Στην πραγματικότητα όλα ξεκίνησαν μία εβδομάδα πριν από

τη συνάντηση και μάλιστα όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες, διότι ο Ν. Κοτζιάς ήταν πιεστικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Hταν η μέρα που ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου είπε στον Αnt1 ότι η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη διάσκεψη του Βερολίνου λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ο Ν. Κοτζιάς είχε καταγγείλει με tweet κάνοντας λόγο για τη «δημοσιογραφία στα χειρότερά της».

Oμως λίγο αργότερα ο Ν. Κοτζιάς άκουσε τα ίδια και από τον υπουργό Εξωτερικών! Ο Νίκος Δένδιας έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και είπε ότι λόγω ΣΥΡΙΖΑ δεν κλήθηκε η Ελλάδα στο Βερολίνο! Τότε αποφάσισε να τηλεφωνήσει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, στον οποίο είπε: «Κοίταξε να δεις, εγώ διέψευσα τον Αnt1, όμως εδώ φαίνεται ότι είναι κυβερνητική γραμμή να φορτώσουν στον

ΣΥΡΙΖΑ την αποτυχία τους. Πρέπει να βγάλει ανακοίνωση το κόμμα». Ο Αλ. Χαρίτσης του απάντησε ότι θα ενημερώσει τον Αλ. Τσίπρα, όπως και έκανε.

Και πράγματι μέσα σε μισή ώρα βγήκε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπιζόταν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, άρα και του Ν. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών. Και έτσι στρώθηκε το έδαφος για τη συνάντηση.

Μπαίνει στο μάτι της Σοφίας

Επιπολαιότητα και βιασύνη επέδειξε η Νίκη Κεραμέως για το βίντεο στο οποίο μαθητής φαίνεται να τραμπουκίζει καθηγήτρια για να του διαγράψει απουσία. Η υπουργός Παιδείας δεν έψαξε την υπόθεση και έσπευσε να γράψει στο Facebook ότι η «αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή […] διερευνάται ήδη αρμοδίως». Αν και θα όφειλε, η υπουργός δεν γνώριζε ότι το περιστατικό ήταν του προηγούμενου έτους και ότι είχε ήδη τιμωρηθεί ο μαθητής, επομένως η υπόθεση είχε κλείσει! Αλλά η υπουργός θεώρησε αφενός ότι είναι μια ευκαιρία να δείξει στο Μαξίμου ότι εκείνη διδάσκει «νόμο και τάξη» στην παιδεία και αφετέρου ότι έτσι θα μπει στα χωράφια της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία έχει την αρμοδιότητα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

Τηλεφωνούσε

Με προσωπικά τηλεφωνήματα σε κάθε βουλευτή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης κατάφερε να πετύχει την πλήρη στήριξη της τροπολογίας Αυγενάκη. Τα τηλέφωνα ξεκίνησαν από το βράδυ της Τετάρτης και συνεχίστηκαν το πρωί της Πέμπτης με έμφαση στους πιο «επικίνδυνους» βουλευτές. Ο γραμματέας τούς ενημέρωνε ότι «από τον πρόεδρο» τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ είχε ήδη προηγηθεί η διαρροή του Μαξίμου πως «η διαγραφή Ζαγοράκη δείχνει το πολιτικό πλαίσιο».

Ο Στ. Καλαφάτης… έκανε πέτρα την καρδιά του για να πείσει τους βουλευτές της ΝΔ. Σας θυμίζω ότι εκτός από οπαδός του ΠΑΟΚ που ψηφίζεται μαζικά από τους παοκτζήδες, ο θείος του Πέτρος Καλαφάτης ήταν ο πρόεδρος της ομάδας του ΠΑΟΚ που είχε πάρει το πρωτάθλημα το 1985. Πάντως μια κακεντρεχής έλεγε ότι ο Στ. Καλαφάτης ήταν «ο πρώτος που πείστηκε»

Ο Λευκάδιος της Ιαπωνίας

Φυσικά και παντού υπάρχει ένας Ελληνας! Ακόμη και ο τρόπος που η Ευρώπη γνώρισε την Ιαπωνία σχετίζεται με έναν Ελληνα. Την άγνωστη πτυχή της ιστορίας αποκάλυψε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Βασιλικός.

«Αυτός που έκανε την Ιαπωνία γνωστή στη Δύση ήταν Ελληνας. Λέγεται Lafcadio Hearn. Η μητέρα του ήταν από τα Κύθηρα, Ελληνίδα που παντρεύτηκε Αγγλο στρατιωτικό στη Λευκάδα, γι’ αυτό και πήρε το όνομα Lafcadio. Ο Lafcadio Hearn για την Ιαπωνία είναι ένα ιερό πρόσωπο, είναι ένα είδος θεότητας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι κάθε χρόνο πηγαίνουν προσκυνητές στο σπίτι της μάνας του στα Κύθηρα και ανεβαίνουν και στη Λευκάδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter