Πώς γέμισε κορονοϊό η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας - . Αποκαλυπτική μαρτυρία από «μέσα»

Μια περιγραφή κυριολεκτικά από «μέσα» όσων έγιναν και όσων δεν έγιναν –όπως τα τεστ που άργησαν να γίνουν ή δεν έγιναν ποτέ από τον ΕΟΔΥ στους συνοδούς των ασθενών- η οποία δίνει χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η φράση «δεν έδωσαν καμιά οδηγία στους συνοδούς» παρουσιάζει ανάγλυφα το πρόβλημα που γίνεται τραγικό με τις αναφορές στην μεταφορά των ασθενών και τη μη τήρηση των πρωτοκόλλων.

«Το βράδυ της Δευτέρας, 9 Νοεμβρίου προέκυψε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε νοσηλευόμενο ογκολογικό ασθενή σε τυχαίο έλεγχο. Νοσηλευόταν κάποιες μέρες στην ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, του έκαναν τεστ και βγήκε θετικός. Νοσηλευόταν σε 5κλινο δωμάτιο στο τέλος της κλινικής (η χωροταξία έχει σημασία για να αντιληφθούμε το μέγεθος της διασποράς).

Το ίδιο βράδυ, την Δευτέρα απολύμαναν με χλωρίνη το πεντάκλινο και τον διάδρομο.

Στην ογκολογική σημειωτέον ότι δεν επιτρέπονται επισκεπτήρια και οι συνοδοί. Επιτρέπονται οι τελευταίοι μόνο όταν ο άνθρωπος τους δεν μπορεί να αυτό εξυπηρετηθεί. Τους δίνουν χαρτί από την κλινική και δεν επιτρέπεται να βγούν από το νοσοκομείο

Το πρωί της Τρίτης, μετά από οδηγία του ΕΟΔΥ έγιναν rapidtests σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Βγήκαν όλα αρνητικά.

Το απόγευμα της Τρίτης, 10 Νοεμβρίου προκύπτουν άλλα 3 θετικά από το ίδιο 5κλινο δωμάτιο, ένας θετικός από δίκλινο στο μέσον της κλινικής και 3 θετικοί ογκολογικοι ασθενείς από το πρώτο δωμάτιο της κλινικής, 5κλινο επίσης

Ειδοποιούν τους συνοδούς των δωματίων

Ως σύνοδος πήγα στην εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, στα επείγοντα και ζήτησα να κάνω το τεστ. Μου είπαν ότι ο ΕΟΔΥ δεν κάνει τεστ σε ασυμπτωματικούς και αν θέλω να πάω έξω να πληρώσω για να κάνω το τεστ!!!!

Το πρωί της Τετάρτης, 2 μέρες μετά το πρώτο κρούσμα ο ΕΟΔΥ έδωσε εντολή να γίνουν rapidtests και μοριακά στους ασθενείς και μοριακά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό

Προέκυψαν 4 θετικές νοσηλεύτριες σε σύνολο 10 νοσηλευτριών και 2 θετικοί γιατροί και πληροφορηθήκαμε ότι το προσωπικό δεν κάνει συχνά τεστ

Το σύνολο των μολυσμένων ογκολογικών ασθενών είναι 14 σε 30 περίπου που νοσηλεύονταν

Και ενώ το πρωτόκολλο λέει ότι με θετικό rapidtestο ασθενής μένει σε προστατευμένο χώρο έως ότου βγει το μοριακό που είναι απολύτως αξιόπιστο, πήραν τους ασθενείς και τους μετέφεραν στη μονάδα covid.

Αυτό, διότι η ογκολογική έκλεισε για απολύμανση μέχρι την Κυριακή οπότε δεν είχαν πού να τους βάλουν. Τους αρνητικούς, παρότι δεν είναι αξιόπιστο το rapid, τους μετέφεραν στο χημειοθεραπευτικό τμήμα

Προσωπικά έκανα τεστ μέσω άλλης κλινικής. Βυσματικα. Την ώρα που ούρλιαζα με άκουσε φίλος γιατρός και μου έκανε τεστ.

Άλλοι δύο συνοδοί έκαναν τεστ μέσω του νοσοκομείου της Καρδίτσας

Δεν έδωσαν καμία άλλη οδηγία στους συνοδούς

Είμαι σε καραντίνα από μόνη μου μέχρι να επαναλάβω το τεστ την προσεχή Τρίτη

Παρέλειψα να γράψω ότι θετικός είναι και ένας γιατρός της Πνευμονολογικης κλινικής, ο οποίος καλούνταν στην Ογκολογική για να εξετάζει περιστατικά ασθενών που είχαν νεοπλασίες στον πνεύμονα»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.