Πώς η Αχτσιόγλου αποδόμησε σε 8 λεπτά το αφήγημα Μητσοτάκη για τον Πτωχευτικό Κώδικα (Video)

Πώς η Αχτσιόγλου αποδόμησε σε 8 λεπτά το αφήγημα Μητσοτάκη για τον Πτωχευτικό Κώδικα (Video)

Λίγα λεπτά της ώρας ήταν αρκετά ώστε η Έφη Αχτσιόγλου να αποδομήσει πλήρως το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον πτωχευτικό κώδικα και κατά πόσο είναι… υπέρ των εργαζομένων και των νοικοκυριών, όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός…

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον Πτωχευτικό Κώδικα, η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτει στοιχεία και ταυτόχρονα καταρρίπτει τις αιτιάσεις της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη, για τα «αποτελεσματικά» και «κοινωνικά δίκαια» μέτρα.

«Δείχνει αδιανόητο χάσμα σε σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου και εν συνεχεία παρέθεσε τα ψεύδη του πρωθυπουργού: πρωτίστως για το κομμάτι της «έξωσης» που όπως αναφέρει 

«Οι άνθρωποι που θα βγάζουν πάνω από 7.000 ευρώ χάνουν το σπίτι τους την επόμενη ημέρα, άρα επέρχεται έξωση αλλά και αυτοί που θα βγάζουν κάτω από 7.000 ευρώ αν καθυστερήσουν τρία νοίκια με αυτό το φοβερό σχήμα των ενοικίων και σε αυτούς θα επέρχεται έξωση. Άρα είναι απολύτως ψευδές», σχολίασε.

«Δεύτερο ψέμα: είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα υπάρχει το ιδιότυπο σχήμα της μίσθωσης των ευάλωτων θα γίνεται από δημόσιο φορέα – δημόσιος φορέας θα αποκτά το σπίτι- και οι ευάλωτοι πολίτες θα το νοικιάζουν από δημόσιο φορέα. Μα καλά, είμαστε σοβαροί; Δεν ξέρει ο πρωθυπουργός τι λέει το νομοσχέδιο; Δεν έχει παρακολουθήσει πως αυτό είναι ιδιωτικό fund και δεν έχει σχέση με δημόσιο φορέα», πρόσθεσε.

«Και είπε (σ.σ. ο Κυρ. Μητσοτάκης): “επιτέλους με αυτό το νομοσχέδιο θα υπάρχει απαλλαγή από τα χρέη των οφειλετών”. Δεν ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η απαλλαγή προβλέπεται ήδη ; Χωρίς πτώχευση και χωρίς να χάνουν την πρώτη κατοικία τους οι άνθρωποι; Δεν είναι δυνατόν να έρχεται να υποστηρίζει αυτά τα πράγματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ μέσα στη Βουλή. Μάλιστα σε μία πρόταση μομφής επ’ αφορμή αυτού του νομοσχεδίου. Και κατέληξε να λέει πως είναι ένα νομοσχέδιο υπέρ των εργαζομένων και των νοικοκυριών», υπογράμμισε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Αυτό το νομοσχέδιο που ρευστοποιεί τις περιουσίες όλων, πτωχεύει μισθωτούς και συνταξιούχους για πρώτη φορά στη χώρα, και καταργεί οριζοντίως την πρώτη κατοικία. Ότι αυτό είναι υπέρ των εργαζομένων ξεπερνά κάθε πολιτική και κοινωνική λογική», είπε, εν κατακλείδι, με νόημα η κ. Αχτσιόγλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter