Πώς η θρυλική πολυκατοικία-κρησφύγετο του Πάμπλο Εσκομπάρ έγινε ένας σωρός από μπάζα (Photos+Video)

Πώς η θρυλική πολυκατοικία-κρησφύγετο του Πάμπλο Εσκομπάρ έγινε ένας σωρός από μπάζα (Photos+Video)

Το τσιμεντένιο «Edificio Mónaco», πάλαι ποτέ σπίτι του βαρόνου της κόκας Πάμπλο Εσκομπάρ και της οικογένειάς του στο Μεντεγίν της Κολομβίας, είναι πια παρελθόν, μετά την εντυπωσιακή κατεδάφισή του από τις αρχές της πόλης χθες Παρασκευή.

Η πολυώροφη πολυκατοικία έμοιαζε με φρούριο, στην κορυφή του οποίου υπήρχε ένα ρετιρέ. Εκεί κατοικούσε ο Εσκομπάρ και η οικογένειά του έως το 1988, όταν αντίπαλη συμμορία ναρκωτικών έβαλε παγιδευμένο (με εκρηκτικά) αυτοκίνητο έξω από την είσοδό του. Λίγο μετά, οι Εσκομπάρ μετακόμισαν.

Πάνω από 220.000 είναι τα θύματα του πολέμου των συμμοριών ναρκωτικών στην Κολομβία, από το 1960 περίπου όταν και άρχισε έως την κορύφωσή του, τις δεκαετίες του ’80 και ’90. Η πόλη του Μεντεγίν ήταν στο επίκεντρο αυτού του πολέμου, κυρίως χάρη στον Πάμπλο Εσκομπάρ που ηγείτο του καρτέλ που κάποια στιγμή έφτασε να προμηθεύει το 80% της κόκας στην Αμερική.

Το κτίριο στη συνοικία El Poblado είχε εδώ και καιρό ανακοινωθεί πως θα κατεδαφιστεί τον Φεβρουάριο του 2019, πράγμα το οποίο και τελικά έγινε πραγματικότητα. Ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, ο δήμαρχος του Μεντεγίν Φεντερίκο Γκουτιέρες είχε ανακοινώσει ότι εκεί θα διαμορφωθεί πάρκο ή θα ανεγερθεί μνημείο για τα θύματα του πολέμου ναρκωτικών στην Κολομβία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter