Πώς καλύπτει ο διεθνής Τύπος τον σεισμό στα ανοιχτά της Σάμου

Πώς καλύπτει ο διεθνής Τύπος τον σεισμό στα ανοιχτά της Σάμου

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για το σεισμό στα ανοιχτά της Σάμου, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές και σε πόλεις της Τουρκίας.

Το CNN κάνει λόγο για σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ που χτύπησε το Αιγαίο στα ανοιχτά Ελλάδας και Τουρκίας. Γίνεται αναφορά για καταστροφές στην Σμύρνη, Μπορνόβα και Μπαϋρακλί, ενώ κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς, αριθμό που έκανε γνωστό μέσω Τουίτερ ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότσα.

Το Sky News σε ρεπορτάζ του κάνει κι αυτό λόγο για σεισμό μεγέθους 7 ρίχτερ, ενώ δίνει την πληροφορία ότι έχουν καταρρεύσει έξι κτίρια στη Σμύρνη.

Οι New York Times γράφουν στην ιστοσελίδα τους για τον ισχυρό σεισμό που έπληξε Σάμο και Σμύρνη, προκαλώντας υλικές ζημιές στη δεύτερη.

Η Deutsche Welle σε βίντεο από τις καταστροφές στο λογαριασμό της στο Twitter κάνει λόγο για ισχυρό σεισμό που έγινε αισθητός σε όλα τα ανατολικά νησιά, καθώς και ότι αναφέρονται καταστροφές και στις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Το Reuters, στο ίδιο μήκος κύματος, κάνει λόγο για ένα μεγάλο σεισμό στο Αιγαίο που έγινε αισθητός σε Ελλάδα και Τουρκία αφήνει σοβαρές ζημιές στην Σμύρνη.

Το Al Jazeera κάνει λόγο για «μεγάλο σεισμό που χτύπησε το Αιγαίο που προκάλεσε ζημιέςκαι στην Ελλάδα και στην Τουρκία, όπου κτίρια έχουν καταρρεύσει και έχουν παγιδευτεί άνθρωποι στα ερείπια». Προσθέτει ότι «οι πολίτες πλημμυρίζουν τις πλατείες στη Σμύρνη

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua αναφέρει ότι ο σεισμός που χτύπησε τη Σάμο ήταν μεγέθους 7,1 Ρίχτερ, επικαλούμενο το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter