Πως ο φόβος μπορεί να γίνει πλεονέκτημα για όσους αθλούνται!

Πως ο φόβος μπορεί να γίνει πλεονέκτημα για όσους αθλούνται!

Όποιος και αν είναι ο στόχος σας, αν θέλετε να τον επιτύχετε, θα πρέπει πρώτα να πιστέψετε στον εαυτό σας και στη συνέχεια να ακολουθήσετε ένα στρατηγικό σχέδιο για την επίτευξή του. Σήμερα, θα ήθελα να σας μιλήσω για τους τρόπους που μπορείτε να ξεπεράσετε τους φόβους σας.

Πώς να κατακτήσετε τον φόβο στον αθλητισμό

Οι αθλητές όχι μόνο ξεπερνούν το φόβο τους αλλά τον εκμεταλλεύονται για να τους βοηθήσει να πετύχουν. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο σε ορισμένους, πιστεύω ότι θα καταλάβετε τι εννοώ αν κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά τι είναι ο φόβος.

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που απελευθερώνει επιπλέον αδρεναλίνη στο αίμα μας. Για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, ο μηχανισμός «πάλης ή πτήσης» μπαίνει στο παιχνίδι και το σώμα μας προετοιμάζεται για την ανάληψη δράσης. Στον αθλητισμό, όπως και σε άλλα ανταγωνιστικά περιβάλλοντα, συνήθως δεν είναι ο φόβος του κινδύνου που δημιουργεί αυτή την έκρηξη της αδρεναλίνης, αλλά περισσότερο το μείγμα αναμονής και ενθουσιασμού. Οι ίδιοι οι αθλητές εκπαιδεύονται καθημερινά για να διαχειρίζονται αυτά τα συναισθήματα με έναν θετικό τρόπο που θα βελτιώσει την απόδοσή τους.

Αν αναρωτιέστε πώς γνωρίζοντας αυτό μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω. Όντας προετοιμασμένοι και έχοντας ένα σχέδιο δράσης θα επιτρέψει σε σας να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας για να ξεπεραστούν τα αρνητικά συναισθήματα που στέκονται εμπόδιο. Και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος αθλητής για να επωφεληθεί από τις τεχνικές εκπαίδευσης του μυαλού.

Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον φόβο για να έρθετε πιο κοντά στους στόχους σας

Δεν χρειάζεται να πέσουμε όλοι από υψόμετρο για να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας. Στην καθημερινή ζωή υπάρχουν πράγματα που ίσως θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά δεν τα τολμάμε επειδή ο φόβος της αποτυχίας είναι πολύ μεγάλος.

Κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και κυρίως αλλαγές που είναι σχετικές με το βάρος και τη γενικότερη υγεία μας συχνά μας κάνουν να αισθανόμαστε ανήσυχοι και φοβισμένοι. Ο φόβος της αποτυχίας ή ο φόβος για το άγνωστο μπορεί συχνά να μας σταματάει από την προσπάθειά μας για κάτι καινούργιο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τρεις απλές συμβουλές μου για την κατάκτηση των φόβων σας που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τυχόν αρνητικά συναισθήματα και να τα μετατρέψουν σε επιτυχία.

1: Άσκηση για τους φόβους μας

Δημιουργήστε μια λίστα από τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν εάν αποτύχετε. Αυτό θα θέσει τις καταστάσεις σε διαφορετική προοπτική και θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι απλά πρέπει να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Με τόσες πολλές σκέψεις μέσα στο μυαλό σας, τα πράγματα μπορεί να φαίνονται χειρότερα από ό, τι πραγματικά είναι. Όλοι μπορεί να είμαστε ένοχοι για τη ζωηρή μας φαντασία και για τον λόγο αυτό εάν δημιουργήσετε μία λίστα με τους φόβους σας θα αξιολογήσετε εάν αυτοί ισχύουν.

2: Ορίζουμε τους στόχους μας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει ξεκάθαρα τους στόχους σας και δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο καθορισμού στόχων S.M.A.R.T. Έχοντας έναν σαφή προορισμό και χρονικό πλαίσιο κατά νου, θα σας βοηθήσει τις ημέρες εκείνες που θα θέλετε να τα παρατήσετε. Η αίσθηση του να μην έχετε τον έλεγχο, μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά συναισθήματα. Πιστεύω ότι η σαφής ρύθμιση στόχου θα σας βάλει σε πλήρη έλεγχο της επιτυχίας σας.

3: Θετική προσέγγιση

Γράψτε μία θετική δήλωση και επαναλάβετε τη καθημερινά. Όσο περισσότερο λέμε στον εαυτό μας ότι μπορεί να είναι επιτυχημένος, τόσο περισσότερο θα αρχίσουμε να πιστεύουμε πως αυτό είναι αλήθεια. Ένα παράδειγμα από το παλιό ημερολόγιο προπόνησης μου είναι: «Είμαι δυνατή, είμαι ισχυρή, γεννήθηκα για να αγωνιστώ σε παγκόσμιο επίπεδο» ή από τις ημέρες αυτές που προσπαθούσα να ελέγξω το επιπλέον βάρος από την εγκυμοσύνη: «Θα ανακτήσει το σώμα που είχα πριν μείνω έγκυος, είμαι ισχυρή και συγκεντρωμένη». Μια θετική ψυχική προσέγγιση μπορεί να σας εμπνεύσει να συνεχίσετε το ταξίδι σας.

Πολλοί αθλητές θα σας πουν ότι η ψυχική πλευρά του αθλητισμού είναι πιο σημαντική από την φυσική πτυχή και ότι η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα κλειδιά που μπορεί να κάνει τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Αν έχετε παρατηρήσει πως κάθε φορά που ξεκινάτε, διακόπτετε την προσπάθεια για τους στόχους του βάρους σας, θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από μία προσπάθεια για θετική προσέγγιση. Προσπαθήστε να μην αφήσετε το φόβο της αποτυχίας να σας στερήσει την επιτυχία. Είναι καλύτερα να προσπαθήσουμε και να αποτύχουμε από το να μην προσπαθήσουμε καθόλου.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter