Πώς πρέπει να πλένονται τα ρούχα της προπόνησης

Πώς πρέπει να πλένονται τα ρούχα της προπόνησης

Μπορεί η έντονη προπόνηση να έχει ως σκοπό την βελτίωση της υγείας σας και της διάθεσής σας, όμως δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο και στα ρούχα σας.

Συγκεκριμένα, τα ρούχα αρχίζουν να μυρίζουν, ενώ ορισμένες φορές η έντονη μυρωδιά δεν φεύγει ακόμα και μετά το πρώτο πλύσιμο, με αρκετές εταιρίες να σημειώνουν ότι τα κοινά απορρυπαντικά δεν λύνουν το πρόβλημα.

«Τα ρούχα που είναι φτιαγμένα αποκλειστικά για άθληση δεν έχουν καμία σχέση με τα βαμβακερά ως προς τον σχεδιασμό τους. Τα παραδοσιακά απορρυπαντικά έχουν δημιουργηθεί για να καθαρίζουν τα βαμβακερά, με αποτελεσματικά να μην είναι αποτελεσματικά σε άλλα υφάσματα», σημείωσε ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρίας απορρυπαντικών WIN, Μάικλ Μακ Γκρέιν.

Από την πλευρά της, η ιδιοκτήτρια της εταιρίας «No Sweat», Κέντρα Ντόρσαμ, να υπογραμμίζει ότι «η άσχημη μυρωδιά σε ρούχα και πετσέτες προέρχεται από τα βακτήρια που δημιουργούνται λόγω υγρασίας».

Έτσι, τα εξειδικευμένα απορρυπαντικά είναι τελείως διαφορετικά, καθώς έχουν ειδικά ένζυμα, τα οποία καταστρέφουν τα βακτήρια, κρατώντας το ύφασμα μαλακό.

Επιπλέον, τα απορρυπαντικά που δημιουργούνται αποκλειστικά για αθλητικά είδη χρησιμοποιούνται κυρίως σε κρύο νερό, προκειμένου να μην ξεθωριάζει το χρώμα των ρούχων.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε διαφορετικά απορρυπαντικά, υπάρχουν αρκετές εταιρίες που τα δημιουργούν, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε τόσο στα Super Market, οσο και μέσω ιστοσελίδων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τέτοια απορρυπαντικά χρησιμοποιούν αρκετές ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και γενικότερα στα ομαδικά αθλήματα.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter