Πως πρέπει να χρησιμοποιούν το αντηλιακό όσοι κάνουν ποδήλατο

Πως πρέπει να χρησιμοποιούν το αντηλιακό όσοι κάνουν ποδήλατο

Ο ήλιος για ένα ποδηλάτη είναι σύμμαχος αρκεί να τον σεβαστείς και να γνωρίζεις πως να προστατευτείς από τις άσχημες επιπτώσεις της πολύωρης έκθεσης στις ακτίνες του.

Σύμφωνα με έρευνες οι θάνατοι από καρκίνο του δέρματος έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Πολλοί ποδηλάτες απειλούνται από τις ηλιακές ακτίνες λόγω της πολύχρονης έκθεσης.

Μελανώματα στην επιδερμίδα και πρόωρη γήρανση είναι τα πιο συνήθη αποτελέσματα.

Το 2000 πραγματοποιήθηκε μελέτη σε έξι ποδηλάτες σε ένα event οκτώ πίστεων. Η ακτινοβολία που δέχτηκαν οι ποδηλάτες ήταν 30 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Με το… καλημέρα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν βγείτε μια βόλτα με το ποδήλατο είναι να βάλετε αντιηλιακό. Μάλιστα πρέπει να το ανανεώνετε κάθε μία ώρα καθώς το 80% χάνεται με τον ιδρώτα.

Άσχετα με το πόσο σκούρο είναι το δέρμα σας, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με spf 30, τουλάχιστον. Οι πιο ανοιχτόχρωμοι επιβάλλεται να χρησιμοποιούν με spf 50 για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε να τοποθετείτε το αντηλιακό και στα σημεία που δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι υπάρχει κίνδυνος να καείτε. Στο λαιμό, στα αυτιά, στα χείλη, στα γόνατα, ακόμα και στα σημεία που είναι προστατευόμενα από τα ρούχα σας.

Οπωσδήποτε πρέπει να φοράτε ειδικά γυαλιά ηλίου που προστατεύουν από τις ηλιακές ακτίνες. Καλό θα ήταν να φορούσατε μακρυμάνικες μπλούζες και τα ρούχα σας να είναι ανοιχτόχρωμα.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter