«Πώς σταμάτησα το κάπνισμα και ξεκίνησα το τρέξιμο»

«Πώς σταμάτησα το κάπνισμα και ξεκίνησα το τρέξιμο»

Έφτανα κοντά στην συνταξιοδότηση και κάπνιζα για 45 συνεχή έτη. Συνήθως έκανα πάνω από 2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα. Ειχα παρατηρήσει γύρω μου πολλούς ανθρώπους που είχαν δουλέψει σκληρά στην ζωή τους και δεν ήταν σε θέση να απολαύσουν τίποτε μετά την σύνταξη, γιατί δεν πρόσεχαν τον αυτό τους.

Γράφει ο Kεν Τόμας, ετών 58*

Ηθελα πραγματικά να σταματήσω το κάπνισμα για να ζήσω λίγο παραπάνω. Το τρέξιμο ήταν αυτό που έλειπε για να επικεντρωθώ σε έναν στόχο. Όταν βάζεις τα παπούτσια, ξεκινάς να τρέχεις και βλέπεις πως δεν στο επιτρέπουν οι δυνάμεις σου, δεν σου κάνει κέφι να καθίσεις και να ανάψεις ένα ακόμη τσιγάρο.

Παλαιότερα είχα δοκιμάσει να τρέξω και μετά το τέλος του αγώνα καθόμουν να ξεκουραστώ και κάπνιζα ένα τσιγάρο. Ωστόσο δεν γίνεται να συνδυάσεις για μεγάλο διάστημα δύο διαφορετικά πρότυπα ζωής.

Το μυστικό της επιτυχίας

Αρχικά αποφάσισα πως όποτε ήθελα να καπνίσω, θα φορούσα τα παπούτσια μου και θα έτρεχα ως το γραμματοκιβώτιο που ήταν 25 γιάρδες μακριά. Την πρώτη φορά που το επιχείρησα, φυσούσα, ξεφυσούσα και ήμουν έτοιμος να… ξεράσω. Ωστόσο με την εξάσκηση έκανα μικρά βήματα προόδου. Έκανα τον γύρο του τετραγώνου και κάποια στιγμή έφτασα στο σημείο να διασχίσω τρέχοντας ένα κοντινό μονοπάτι.

Πώς το τρέξιμο μου άλλαξε την ζωή

Oσο περισσότερο τρέχω τόσο καλύτερα νιώθω. Κάθε μέρα σηκώνομαι στις 5.30 π.μ. και τρέχω μέχρι να κουραστώ. Διανύω περίπου 70-90 μίλια την εβδομάδα. Εχω συμμετάσχει σε δύο υπερμαραθώνιους, ένας ημιμαραθώνιο, και σε μικρότερες διαδρομές.

Εχω χάσει 30 κιλά και πλέον έχω το ίδιο βάρος που είχα όταν πήγαινα γυμνάσιο. Πλέον έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μόνο και μόνο σκεπτόμενος το γεγονός ότι τρέχω και δεν μου κόβεται η αναπνοή. Πριν αρχίσω το τρέξιμο, δεν ήμουν σε θέση να ανέβω μια σκάλα.

Εχει να κάνει με την διασκέδαση και όχι με την ταχύτητα. Είναι μοναδικό το αίσθημα του να βρίσκεσαι εκεί έξω. Οσο αργά και αν πηγαίνω είναι καλύτερα από το να κάθομαι στον καναπέ μου. Και μην ξεχνάτε πως η υπερβολική έμφαση στο αποτέλεσμα σας στερεί την χαρά της εμπειρίας.

* Ο Κεν Τόμας είναι πρώην υπεύθυνος στις εγκαταστάσεις το Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Διαφήμισης της Τζόρτζια των ΗΠΑ, πλέον βρίσκεται σε σύνταξη.

Πηγή: runnersworld.com

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter