Πώς σώθηκε ο Τατσόπουλος – Συγκλονίζει η περιγραφή του χειρουργού στο Ιπποκράτειο (Video)

Πώς σώθηκε ο Τατσόπουλος – Συγκλονίζει η περιγραφή του χειρουργού στο Ιπποκράτειο (Video)

«Σχεδόν τον άνοιξα ζωντανό» λέει ο χειρουργός που έσωσε τη ζωή του Πέτρου Τατσόπουλου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. 

Μιλώντας στον Alpha ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, Δημήτρης Λυμπεριάδης, είπε πώς οι γιατροί του νοσοκομείου και ο ίδιος κατάφεραν να σώσουν τον πρώην βουλευτή και περιέγραψε πόσο δύσκολη ήταν η περίπτωσή του.

«Συνήθως αυτά τα περιστατικά δεν τα προλαβαίνεις, πεθαίνουν. Είχε ρήξη αορτής, ρήξη ανιούσης αορτής και καρδιακό επιπωματισμό, δηλαδή είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα το περικάρδιο και πίεζε την καρδιά. Όταν με φώναξαν είχε σχεδόν μηδέν πίεση και τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο, τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας», δήλωσε και εξήγησε πώς κατάφεραν να σώσουν τον συγγραφέα.

Τα δραματικά πρώτα λεπτά στο χειρουργείο

«Καταφέραμε και πιάσαμε την αορτή, κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί από μέσα. Έχουμε κάνει πρόοδο και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Το σύστημα λειτούργησε καλά, το Ιπποκράτειο ήταν σε ετοιμότητα και ευτυχώς καταφέραμε και σώσαμε τον άνθρωπο».

Ο κ. Δημήτρης  Λυμπεριάδης είπε επίσης ότι  ο ασθενής σήμερα είναι σταθερός: «αυτή τη στιγμή είναι σταθερός, νοσηλεύεται στην ΜΕΘ. Είναι σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση και προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλες τις παραμέτρους του, για να μπορέσουμε να τον βγάλουμε έξω στην κλινική».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter