Πώς θα λειτουργήσουν Πλοία, Λεωφορεία, Μετρό και Τραμ την Πρωτομαγιά

Πώς θα λειτουργήσουν Πλοία, Λεωφορεία, Μετρό και Τραμ την Πρωτομαγιά

Προβληματικές θα είναι οι συγκοινωνίες τη Δευτέρα 1 Μαΐου, ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με κάποια μέσα μαζικής μεταφοράς να λειτουργούν κανονικά και κάποια άλλα να κάνουν στάση εργασίας ή κανονική απεργία.

Με στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις οκτώ το πρωί, θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς. «Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης για τα αμέτρητα θύματα της εργατικής τάξης που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και αφετηρία νέων αγώνων, σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και τονίζει πως η εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει αφετηρία νέων αγώνων και ορόσημο ενωτικών αγώνων και διεκδικήσεων.

Επίσης δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο των πλοίων καθώς οι ναυτεργάτες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Σημειώνεται πως τα δρομολόγια του μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας προς αεροδρόμιο και αντίστροφα, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Επίσης, θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια τρένων της Κυριακής 30 Απριλίου, στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, που είχαν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, την Δευτέρα.

Οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα (Δευτέρα μεσάνυχτα προς Τρίτη), θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις εννέα το πρωί και από τις εννέα το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Τα δύο συνδικάτα στις ανακοινώσεις τους τονίζουν ότι η Πρωτομαγιά, εκτός από «ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργία των εργαζομένων».

Κανονικά θα λειτουργήσουν το μετρό και το τραμ.

Λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ, κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 1 Μαΐου.

Τέλος, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει την Πρωτομαγιά ο ΟΑΣΘ, αφού το σωματείο των εργαζομένων των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter