Πως θα σπάσετε τον φαύλο κύκλο χάνω-ξαναπαίρνω κιλά;

Πως θα σπάσετε τον φαύλο κύκλο χάνω-ξαναπαίρνω κιλά;

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν καταφέρει να χάσουν πολλλά κιλά. Ακόμα και 100! Πριν ξεκινήσετε να σκέφτεστε πως έγινε αυτό, αφήστε με να σας πω ότι το έκανε με… δόσεις.

Έχασε 25 τον ένα χρόνο, πήρε 25 τον άλλο, έχασε ξανά 25 τον επόμενο και έτσι έφτασε σιγά σιγά να έχει χάσει 100. Πήρε, ωστόσο, άλλα τόσα.

Είναι κλασική περίπτωση “χάνω-ξαναπαίρνω” κιλά. Το βάρος της ανεβοκατεβαίνει και σπάνια μένει σταθερό για πολύ. Έχει αποδειχθεί πως οι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στο φαινόμενο “χάνω-ξαναπαίρνω” κιλά όταν υιοθετούν πολύ αυστηρά προγράμματα διαχείρισης βάρους που διαρκούν πολύ.

Μόλις ένα διατροφικό ολίσθημα μετατραπεί σε αποτυχία, επιστρέφουν οι παλιές συνήθειες, το βάρος αυξάνεται και πάλι και ο κύκλος ξεκινάει από την αρχή.

Nα είστε ρεαλιστές

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να είστε φιλόδοξοι και να θέλετε να έχετε το βάρος σας υπό έλεγχο. Η επιθυμία και η προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου σας είναι η μισή μάχη για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι το να προσπαθείτε να κάνετε πάρα πολλά, πολύ γρήγορα θα μπορούσε να είναι η καταστροφή σας. Να είστε ρεαλιστές σχετικά με το πόσα μπορείτε να αλλάξετε ταυτόχρονα, και αποδεχθείτε ό,τι επιφέρουν αυτές οι αλλαγές από άποψη διαχείρισης βάρους.

Η παρακολούθηση της προόδου σας είναι μια δοκιμασμένη και καλή στρατηγική για να μην παρεκκλίνετε από την πορεία σας. Και η εύρεση πηγών υποστήριξης είναι πάρα πολύ χρήσιμη επίσης. Η άσκηση μαζί με φίλους είναι υπέροχη και κάποιοι θεωρούν πολύτιμη την υποστήριξη που έχουν μέσω των online κοινοτήτων. Τέλος, να είστε ευέλικτοι και να μαθαίνετε από τα λάθη σας. Αν δοκιμάσετε ένα πρόγραμμα άσκησης ή ένα νέο φαγητό που πραγματικά δε σας αρέσει, τότε δοκιμάστε κάτι άλλο.

Ο σωστός στόχος…

Να θυμάστε ότι ο στόχος δεν είναι να χάσετε όσο βάρος μπορείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε – θέλετε να δημιουργήσετε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και άσκησης που θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας και να συνεχίσετε να το διατηρείτε στα επιθυμητά επίπεδα.

Προφανώς, ένα μεγάλο μέρος της επίλυσης του φαύλου κύκλου “χάνω-ξαναπαίρνω” κιλά έχει να κάνει με την αλλαγή της συμπεριφοράς σας. Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα, φροντίζοντας να συμπεριλαμβάνετε πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα και σνακ.

Σχεδιάστε το μέλλον, παρακολουθήστε την πρόοδό σας και κρατήστε λίστα με ότι σας βοηθάει. Αυτά είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Μια επιτάχυνση προς τη γραμμή του τερματισμού – που ακολουθείται από ένα πισωγύρισμα προς την άλλη κατεύθυνση – δεν πρόκειται να σας οδηγήσει πουθενά. Όταν πρόκειται για την επιτυχή διαχείριση βάρους, τα αργά και σταθερά βήματα κερδίζει σίγουρα τον αγώνα.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter