Πώς το Brexit μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την ώρα

Πώς το Brexit μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την ώρα

Ακόμα και την ώρα είναι πιθανό να επηρεάσει το Brexit αφού είναι πολύ πιθανό Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία να βρεθούν σε διαφορετικές ζώνες ώρας για έξι μήνες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε πέρυσι πρόταση ώστε να καταργηθεί η αλλαγή ώρας δύο φορές το χρόνο, σε χειμερινή και θερινή, όπως είθισται μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ, και τα 27 κράτη υιοθετούν την θερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και την χειμερινή την τελευταία του Οκτωβρίου.

Ωστόσο, αν τελικά επιλέξουν οι Βρυξέλλες την θερινή ζώνη ώρας όλο το χρόνο, οι Βρετανοί προειδοποιούν ότι τότε η Βόρεια Ιρλανδία θα αναγκαζόταν να ήταν μία ώρα μπροστά για έξι μήνες το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στην Βόρεια Ιρλανδία θα υιοθετήσουν τη θερινή ώρα, ενώ η Μεγάλη Βρετανία θα είναι μία ώρα μπροστά ακολουθώντας το χειμερινό ωράριο για τον μισό χρόνο. 

Αυτό συμβαίνει διότι όπως προβλέπει η συμφωνία για το Brexit, η Βόρεια Ιρλανδία θα συνεχίσει να ακολουθεί τους κανόνες της ΕΕ ακόμα και μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Εάν η πρόταση αυτή (για την μονιμοποίηση της θερινής ώρας) γίνει νόμος της ΕΕ βάσει της ισχύουσας νομικής βάσης της ενιαίας αγοράς, η Βόρεια Ιρλανδία μπορεί να υποχρεωθεί, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας του Brexit και του πρωτοκόλλου για την Ιρλανδία / Βόρεια Ιρλανδία, να ευθυγραμμιστεί με την ΕΕ», ανέφερε η υποεπιτροπή ΕΕ της βρετανικής Βουλής των Λόρδων.

Η ομάδα κάλεσε την κυβέρνηση να «εξετάσει επειγόντως περαιτέρω τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η συμφωνία Brexit εάν η ΕΕ αποφασίσει να καταστήσει τη θερινή ώρα μόνιμη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter