Πώς τολμάτε να σχολιάζετε τη Δικαιοσύνη;

Πώς τολμάτε να σχολιάζετε τη Δικαιοσύνη;

Το πρωτοσέλιδο του Documento της Κυριακής 16 Ιουλίου 2017, με τίτλο «Θέλει η Δικαιοσύνη να κρυφτεί… και η διαφθορά δεν την αφήνει», θεωρήθηκε εξαιρετικά προκλητικό.

Και είναι αλήθεια ότι προκάλεσε τα χρηστά ήθη των γνωστών υποκριτών. Ξέρετε, εκείνων που έχουν κάνει καριέρα κουνώντας μας το δάκτυλο, εκείνων που υπάκουα δεν σχολιάζουν μεγαλοφώνως, μόνο και μόνο γιατί στο παρασκήνιο κάνουν αθόρυβα δουλίτσες.

Ένα 24ωρο μετά, το «προκλητικό» πρωτοσέλιδο δικαιώθηκε. Και δικαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο. Η αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας, απορρίφθηκε, με ένα σκεπτικό ωδή στην εικονική πραγματικότητα. Τι μας είπαν οι 3 δικαστές που πλειοψήφησαν… Ο εγκλεισμός δεν θα βλάψει την ίδια ως πρόσωπο αλλά και την πανεπιστημιακή της καριέρα… Μια αποφυλάκιση που θα ήταν προσωρινή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της σε δεύτερο βαθμό. Την ίδια ώρα, ο Αιμίλιος Κοτσώνης που έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλακή για τους 2,5 τόνους ηρωίνης του Noor-1, ζει ελεύθερος μια και η καταδίκη του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Βλέπετε ο εγκλεισμός του θα έβλαπτε τον ίδιο ως πρόσωπο και την (δεν ξέρω ποια) καριέρα του.

Και κάτι ακόμα. Όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, ο εισαγγελέας Ιωάννης Προβατάρης, που έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποφυλακιστεί προσωρινά η Ηριάννα, είχε ζητήσει την αποφυλάκιση των Μιχολαλιάκου – Παππά! Παράλληλα ήταν εκείνος που είχε καθυστερήσει την αποστολή προς μετάφραση της δικογραφίας της Siemens με αποτέλεσμα για 14 αλλοδαπούς κατηγορούμενους, η δίκη να αναβληθεί.

Συγγνώμη, όμως, δεν επιτρέπεται να σχολιάζουμε δημοσίως. Δεν επιτρέπεται να διαφωνούμε δημοσίως. Δεν επιτρέπεται να οργιζόμαστε δημοσίως. Μπορούμε μόνο να τα λέμε σιωπηρά με τον εαυτό μας και με τους φίλους μας αλλά πάντα σε κλειστούς χώρους.

Βλέπετε, ο δημόσιος χώρος έκφρασης είναι προνόμιο των «θεσμικών». Που είναι πάντα σε ετοιμότητα για να δηλώσουν τον σεβασμό τους. Και να κλείσουν το μάτι στην επόμενη σύνθεση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter