Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου – δώδεκα μηχανήματα στον αποχιονισμό (εικόνες)

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου – δώδεκα μηχανήματα στον αποχιονισμό (εικόνες)

Στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά χωριά της Ηπείρου… Κι αυτό στις αρχές Απρίλη και μετά από έναν εντελώς διαφορετικό χειμώνα που χαρακτηρίστηκε από την απουσία χιονοπτώσεων αλλά και από μειωμένες βροχοπτώσεις, Πάνω από μισό μέτρο χιόνι έπεσε στην διάρκεια της νύχτας στο χιονοδρομικό κέντρο του Ανηλίου.

Το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά στη Φούρκα, τα τριάντα εκατοστά στο Δίστρατο, την Βασιλίτσα και την Βωβούσα ενώ στα είκοσι εκατοστά περίπου φτάνει στην Μηλιά από όπου και οι φωτογραφίες με τον φακό του Πολύμερου Σιώτα!

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί δώδεκα μηχανήματα προκειμένου να πάρουν μέρος στον αποχιονισμό του οδικού δικτύου.

Η θερμοκρασία στα ορεινά έχει πέσει κάτω από το μηδέν, τα τζάκια και οι σόμπες γεμίζουν με ξύλα όπως ακριβώς και τον χειμώνα και ο κόσμος μένει στα σπίτια όπως επιτάσσουν οι μέρες αυτές.

Η κακοκαιρία πάντως αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο τριήμερο με έντονες βροχές και ισχυρούς ανέμους κατά τόπους. Έτσι τίποτα δεν θα θυμίζει άνοιξη καθώς αυτή η αλλαγή μας έχει επιστρέψει στην καρδιά του χειμώνα.

Πηγή: epiruspost.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter