Πυκνό νέφος κάλυψε τον ουρανό στο Νέο Δελχί – Κλείνουν σχολεία και έρχεται τηλεργασία (Photos)

Πυκνό νέφος κάλυψε τον ουρανό στο Νέο Δελχί – Κλείνουν σχολεία και έρχεται τηλεργασία (Photos)

Το Νέο Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας, έκλεισε τα σχολεία μέχρι νεωτέρας, οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να δουλεύουν από το σπίτι, απαγορεύθηκε η είσοδος στη πόλη για τα μη αναγκαία οχήματα και απαγορεύτηκαν οι κατασκευαστικές εργασίες για τέσσερις μέρες εξαιτίας επικίνδυνου ρυπογόνου νέφους που έχει καλύψει τους ουρανούς της πόλης.

Η ινδική πρωτεύουσα κατοικείται από το 20 εκατομμύρια άτομα και κάθε χειμώνα καλύπτεται από ένα πυκνό νέφος. Όμως φέτος τα επίπεδα της ρύπανσης έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που η τοπική κυβέρνηση έλαβε τα παραπάνω ιδιαίτερα σκληρά μέτρα βάσει απόφασης της Επιτροπής για την Διαχείριση της Ποιότητας του Αέρα.

Επίσης πέντε εργοστάσια που λειτουργούν από τη καύση άνθρακα έκλεισαν προσωρινά έπειτα από διαταγή του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ενώ έχουν αναπτυχθεί «αντι-νεφικά όπλα» και ψεκαστήρες νερού, που θα λειτουργούν τρεις φορές την μέρα σε σημεία-κλειδιά της πόλης. Ακόμη η αρμόδια Επιτροπή ενημέρωσε το κοινό πως το 50% των εργαζομένων του δημοσίου τομέα θα δουλεύουν από το σπίτι έως τις 21 Νοεμβρίου και ενθαρρύνεται ο ιδιωτικός τομέας να ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο.

Τα συγκεκριμένα μέτρα έρχονται μετά την απόφαση του ινδικού «Συμβουλίου της Επικρατείας» για κήρυξη «ρυπαντικού lockdown» ενώ ευθύνες επιρρίπτονται τόσο στην τοπική όσο και στην κεντρική κυβέρνηση για την αποτυχία περιορισμού της ρύπανσης. Αρχικά η κυβέρνηση του Νέου Δελχί αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση αλλά οι εξελίξεις την ξεπέρασαν.

Η μεγαλουπόλη του Νέου Δελχί αποτελεί μία από τις πιο ρυπογόνες πόλεις στον πλανήτη και αντιμετωπίσει κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα όταν έρχεται ο χειμώνας και εγκλωβίζονται οι ρύποι από τα εργοστάσια, τα οχήματα και τη καύση σκουπιδιών. Η ρύπανση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που έχει ξεπεράσει κατά 30 φορές τα προβλεπόμενα όρια του ΠΟΥ. Το επιστημονικό περιοδικό Lancet μάλιστα έχει υπολογίσει πως 17,500 άνθρωποι πέθαναν το 2019 στο Νέο Δελχί, εξαιτίας της ρύπανσης του αέρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter