Πυκνό χιόνι σε Φλώρινα – Καστοριά (video)

Πυκνό χιόνι σε Φλώρινα – Καστοριά (video)

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στο Πισοδέρι Φλώρινας στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βίγλας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα συνιστάται όμως ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που θα κινηθούν στο οδικό Δίκτυο προς Πρέσπα και προς Καστοριά λόγω της χιονόπτωσης υπάρχουν σημεία στο δίκτυο που είναι ολισθηρά.

Αναλυτικά γη πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό σε όλη τη χώρα:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις ανατολικές περιοχές. Χιόνια στα ορεινά αρχικά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά το απόγευμα.

Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 4 με 5, βαθμιαία 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά της ηπείρου και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο ιόνιο 7 και πρόσκαιρα τοπικά Θ μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 οι οποίοι από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 22 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από αργά το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ και στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ οι οποίοι από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και από το το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα.

θερμοκρασία: από 15 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.

Πρόγνωση για Κυριακή 29-10-2017

Καιρός: στα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην Κρήτη τις πρωινές ώρες, νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές στα δυτικά.

Άνεμοι: Αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και ενισχυόμενοι στα νοτιά το βράδυ έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση.

Πηγή:ΕΡΤ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter