Πύλος: 59 νεκροί από το ναυάγιο αλιευτικού που μετέφερε μετανάστες – Μαρτυρίες για εκατοντάδες επιβαίνοντες (Video)

Πύλος: 59 νεκροί από το ναυάγιο αλιευτικού που μετέφερε μετανάστες – Μαρτυρίες για εκατοντάδες επιβαίνοντες (Video)

Τραγωδία δίχως τέλος, καθώς οι αρχές έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 59 νεκρούς από το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους που μετέφερε μετανάστες και ανετράπη σε θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Έχουν διασωθεί 104 επιβάτες και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στην Πύλο: Στους 59 οι νεκροί από το ναυάγιο αλιευτικού που μετέφερε μετανάστες (Photos – Video)

Οι πρώτες μαρτυρίες για τον αριθμό των επιβαινόντων

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στο αλιευτικό. Μαρτυρίες διασωθέντων κάνουν λόγο για περισσότερα από 700 άτομα πάνω στο σκάφος, ενώ το λιμενικό εκτιμά ότι οι επιβαίνοντες ήταν τουλάχιστον 500.

Την ίδια ώρα έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των διασωθέντων στο λιμάνι της Καλαμάτας, ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου για την υποδοχή τραυματιών.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ της Λιβυής με προορισμό της Ιταλίας και ανετράπη σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πύλου. Oι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στη Μεσσηνία μεταβαίνει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στην Πύλο: 17 νεκροί από ναυάγιο αλιευτικού που μετέφερε μετανάστες – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Οι 100 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ άλλοι 4 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, αντιμετωπίζοντας παθολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, ουδείς από τους επιβαίνοντες στο αλιευτικό δεν είχε σωσίβιο, ενώ επίσης κανείς δεν μιλά Αγγλικά.

Στο σημείο επιχειρούν δύο Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα  Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία  Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά (07) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα  ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Frontex.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter