«Πυρ και μανία» η Τουρκία με την Αυστρία

«Πυρ και μανία» η Τουρκία με την Αυστρία

Λίγο «βαριά» της ήρθαν της Άγκυρας οι δηλώσεις του αυστριακού υπουργού των Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογάν «ανεπιθύμητο» στη Βιέννη σε περίπτωση που ο Τούρκος πρόεδρος ήθελε να πάει για να προωθήσει το Δημοψήφισμα.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, σήμερα επανήλθε και ο εκπρόσωπος του ιδίου υπουργείου…

«Δεν αποδεχόμαστε αυτά τα ανεύθυνα σχόλια που ξεπερνούν τα όρια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Χουσεΐν Μουφτούογλου εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. Οι δηλώσεις του Κουρτς «είναι ένα νέο παράδειγμα μιας μεροληπτικής προσέγγισης δύο μέτρων και δύο σταθμών», πρόσθεσε.

Οι Τούρκοι καλούνται να ψηφίσουν στις 16 Απριλίου στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος που έχει στόχο τη μεταβίβαση όλων των εκτελεστικών εξουσιών στον πρόεδρο. Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν φοβούνται ότι η μεταρρύθμιση αυτή θα ενισχύσει περισσότερο την αυταρχικότητα του 62χρονου προέδρου.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς είχε δηλώσει ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να πάει στη χώρα «για να εξαγάγει την τουρκική προεκλογική εκστρατεία στην Αυστρία», φοβούμενος ότι κάτι τέτοιο θα οξύνει «τους διχασμούς» και «τις εντάσεις» στους κόλπους της τουρκικής κοινότητας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter