Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τους επικίνδυνους χειρισμούς Μητσοτάκη

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τους επικίνδυνους χειρισμούς Μητσοτάκη

Οξεία κριτική, αλλά σε διαφορετικό μήκος κύματος, άσκησαν τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ΚΙΝΑΛ, εκτόξευσε πυρά , όπως και το ΜέΡΑ25 με μεγαλύτερη ένταση, ιδιαίτερα για την απόρριψη του διακομματικού διαλόγου σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ενώ το ΚΚΕ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον τρόπο που χειρίζεται ο πρωθυπουργός τόσο το ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, όσο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, το βράδυ της Πέμπτης (3.3.2022) στον τηλεοπτικό Σταθμό Αlpha επεσήμανε: «Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τα χνάρια του προκατόχου του κ. Τσίπρα και δεν πιστεύει στην εθνική συνεννόηση. Η εθνική συνεννόηση δεν είναι αλά καρτ και κυρίως δεν προσαρμόζεται στα κατά καιρούς συμφέροντα της ΝΔ». Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε με δηκτικό τρόπο τον τρόπο που επέλεξε ο πρωθυπουργός να αναφερθεί σε φλέγοντα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

«Ξαφνικά ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα κόστους στέγης στην Ελλάδα. Μάλλον θα διάβασε το άρθρο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων δεν είναι καινούργιο για εμάς. Είναι καινούργιο μόνο για την κυβέρνηση. Έχουμε αναδείξει την ανάγκη αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την κατασκευή κατοικιών, που θα μπορούσαν να δοθούν για ενοικίαση σε χαμηλότερη τιμή με κοινωνικά κριτήρια, όπως έκανε η Πορτογαλία με πρόβλεψη κατασκευής 26.000 κατοικιών, η Ισπανία με 20.000 κατοικίες και η Ιταλία με 10.000 κατοικίες. Αντίθετα, είναι τέτοια η υποκρισία της κυβέρνησης στο εθνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, που συμπεριέλαβε την ανακαίνιση 70 κατοικιών στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη». Και το ΚΙΝΑΛ καταλήγει στο σχόλιό του: «Όσον αφορά στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε τις ευθύνες του καθώς ενώ οι άλλες χώρες μείωναν την εξάρτησή τους από το φυσικό αέριο, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, που εν μέσω ενεργειακής κρίσης αύξησε κατά 25% την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ήταν το σχόλιο του Περισσού, που κρίνει ότι πίσω από τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού αναδεικνύονται στοιχεία μεγαλύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Παράλληλα, κρίνει ως ανησυχητικές οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ελληνοτουρκικών σχέσεων που κινούνται στο πλαίσιο της συνοχής της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, καθώς , σύμφωνα με τον Περισσό, φαίνεται ότι καλλιεργείται το έδαφος για επικίνδυνες διευθετήσεις και παζάρια με την Τουρκία με αμερικαΝΑΤΟϊκή παρέμβαση.

Στο σχόλιό του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Αν κάτι “προσέφερε” η συνέντευξη του πρωθυπουργού είναι πολύ μεγάλη ανησυχία για όλα τα κρίσιμα προβλήματα, ιδιαίτερα για την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και για τις αρνητικές συνέπειες στο λαό, ο οποίος ήδη πληρώνει βαρύ τίμημα με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, το κόστος των εξοπλισμών.
Ο κ. Μητσοτάκης, με τα γνωστά ανιστόρητα επιχειρήματα, χαρακτήρισε ως “ηθική” την εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κρύβοντας ότι είναι οι ίδιες δυνάμεις που παραβίασαν σύνορα, καλλιέργησαν λογικές αναθεωρητισμού, προκάλεσαν ανθρωπιστικές καταστροφές κι ευθύνονται, όπως και η Ρωσία, για την τραγωδία του ουκρανικού λαού.
Γι αυτό το λόγο, καμία προσδοκία δε μπορεί να υπάρχει ότι αυτοί οι “σύμμαχοι” θα στηρίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έναντι του “αναθεωρητισμού” της τουρκικής ηγεσίας. Αντίθετα η παραδοχή του κυρίου Μητσοτάκη, ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται στο πλαίσιο της συνοχής της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, προκαλεί ανησυχία, αφού στρώνει το έδαφος για επικίνδυνες διευθετήσεις και παζάρια με την Τουρκία με αμερικαΝΑΤΟϊκή παρέμβαση.
Ο ελληνικός λαός δε θα πρέπει να αποδεχτεί καμία θυσία στα δικαιώματα του για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου που προκλητικά βαφτίζονται “αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας”».

Με αιχμηρό τρόπο επέλεξε να ασκήσει την κριτική του το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη. Το Μέρα25 χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό». Σχολιάζοντας όσα είπε στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ΜέΡΑ25 τόνισε τα εξής:
«Η μεγάλη είδηση που πρέπει να κρατήσουμε από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό Alpha και τον κ. Σρόιτερ, είναι η ομολογία του κ. Μητσοτάκη ότι ακόμα και τώρα, δεν αισθάνεται ΚΑΜΜΙΑ ανάγκη να συνομιλήσει με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, με τη Βουλή, ή έστω με το δικό του υπουργικό συμβούλιο για την απόφαση η χώρα μας να διαλέξει πλευρά σε έναν μαινόμενο πόλεμο, αλλά καταφανώς αισθάνθηκε μια επείγουσα ανάγκη να προστρέξει στο μόνο θεσμό που αναγνωρίζει: τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Η Εθνική συνεννόηση; Η Δημοκρατία; Περιττές ενοχλήσεις. Πρωθυπουργός αποφασίζει, Πρωθυπουργός ανακοινώνει, από τα ασφυκτικά ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ, ότι η Ελλάδα μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια μόνο και μόνο για να δείξει ο κ. Μητσοτάκης στα υπερατλαντικά αφεντικά του ότι «παίρνει πρωτοβουλίες» πριν καν του το ζητήσουν, και προειδοποιώντας θρασύτατα τους πολίτες ότι “θα υπάρξουν συνέπειες”, αμελώντας να προσθέσει ότι δεν είναι αυτός που θα τις πληρώσει.

Σε έναν επικίνδυνο κόσμο, η χώρα έχει την ατυχία να έχει έναν επικίνδυνο Πρωθυπουργό. Είναι πλέον θέμα στοιχειώδους αυτοάμυνας της χώρας να απαλλαγεί από το θανάσιμο εναγκαλισμό της “Μητσοτάκης Α.Ε.” με ό, τι έχει απομείνει ακόμα από τους θεσμούς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter