«Πυρά» Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής κατά Μπακογιάννη για το Γκάζι

«Πυρά» Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής κατά Μπακογιάννη για το Γκάζι

Η δημοτική σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, Ντίνα Ρέππα, έστρεψε τα βέλη της κατά των πρακτικών της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται το θέμα της περιοχής του Γκαζιού. Για «πρωτοφανή παρανομία και παρατυπία από τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη, για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων», έκανε λόγο η εκπρόσωπος της παράταξης.

Στην τοποθέτηση της Ντίνας Ρέππα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων την Δευτέρα, έγινε λόγος για «θυσία στο βωμό της εξυπηρέτησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων», με την δημοτική σύμβουλο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής να τονίζει πως η νέα δημοτική αρχή θέλει: «Να παραδώσει το χώρο του Γκαζιού σε επενδυτικούς ομίλους για να βγάλουν ζεστό χρήμα από τζόγο και εμπόριο στο κέντρο της πόλης». 

«Μόνο που η περιοχή του Γκαζιού δεν ανήκει ούτε στον δήμο ούτε στην Τεχνόπολη. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή: Στις 23/12/2019, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε κατά πλειοψηφία την Εισήγηση, που υπογράφει ο δήμαρχος, για την αλλαγή χρήσεων γης σε «τμήμα», όπως γράφεται, του Ο.Τ. 50.

Οι πάντες, σε όλη την Αττική και όχι μόνο στην Αθήνα, γνωρίζουν ότι πρόκειται για το Ο.Τ. όπου διατηρούνται οι εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου Γκαζιού της ΔΕΦΑ. Η διοίκηση Μπακογιάννη, στην πρεμούρα της να εφαρμόσει το πολιτικό σχέδιό της για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των πάντων, με στόχο την παράδοσή τους σε ιδιωτικά κεφάλαια και με πρόσχημα την δήθεν «νέα ανάπτυξη», δεν διστάζει ούτε μπροστά στην εμβληματικότητα χώρων για την ιστορική μνήμη και την πολιτιστική κληρονομιά, όπως το Γκάζι».

Στη συνέχεια, η Ντίνα Ρέππα τόνισε ότι: «Η αλαζονεία ότι μπορεί όποτε και όπως θέλει να προωθεί αντιδραστικούς σχεδιασμούς, την οδηγεί ακόμη και σε κατάφωρες παραβιάσεις του αστικού νομικού και θεσμικού πλαισίου. Πριν αναφερθούμε σε αυτές συγκεκριμένα, αξίζει να επισημάνουμε ότι εμφανίζεται η αρμόδια υπηρεσία να μελετάει ένα τέτοιο σοβαρό θέμα σε μόλις 10 εργάσιμες ημέρες, να διερευνά όλη τη νομοθεσία που αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα και να υπογράφει την εν λόγω εισήγηση». σημειώνοντας μάλιστα πως: 

«Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν βάφτισε απλώς το κρέας ψάρι. Μετέτρεψε το ψάρι σε ρινόκερο!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter