Πυρά Αντώναρου για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες: Γιατί κάνουν την πάπια;

Μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις του Ευάγγελου Αντώναρου, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, αναφέρεται με αφορμή την Χαλκιδική, στις πολεοδομικές ασυδοσίες, όπως αυτές φάνηκαν και στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος σημειώνει πως τις άδειες δεν τις δίνει η κυβέρνηση, αλλά το κράτος έχει την ευθύνη θέσπισης αυστηρών κανόνων και παρακολούθησης της εφαρμογής τους.

Παράλληλα αναρωτιέται: Γιατί σιωπούν οι αρχές ενώ εκφράζει την άποψη ότι κάτι κρύβεται από πίσω.

Όλη η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

«Βλέπω ότι ξαφνικά όλοι ρίχνουν (κροκοδείλια;) δάκρυα για τον περίφημο αριθμό 112. Και καλά κάνουν. Το κενό πρέπει να καλυφθεί άμεσα.

Αλλά: Αυτό -- εκ των υστέρων -- είναι μικρό και εν προκειμένω το μικρότερο μέρος του προβλήματος και ρίχνει, όπως έγραψα χθες, την μπάλα στην εξέδρα. Δηλαδή αν υπήρχε το 112 τι θα είχε συμβεί; Δεν θα είχε πέσει το στέγαστρο στη Χαλκιδική;

Οι αυθαιρεσίες που όλοι αποδέχονται σιωπηρά ( όχι μόνο στις μικρές κοινωνίες) είναι το πρόβλημα νούμερο ένα. Πότε λοιπόν θα μας πουν: 1. Είχε ο εστιάτορας άδεια για το στέγαστρο με τα φωτοβολταϊκά; 2. Αν ναι, ποιος του την έδωσε. 3. Έγινε πραγματογνωμοσύνη επί τόπου αφού δόθηκε η άδεια;

Γιατί σιωπούν οι αρχές; Η υποψία μου: Κάτι κρύβεται από πίσω. Γι αυτό κάνουν όλοι την πάπια.

ΥΓ. Κι όλα αυτά τα λέω πέρα κι ανεξάρτητα από κυβερνήσεις. Μια μια οι αδειοδοτήσεις δεν είναι δουλειά των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αλλά το κράτος έχει την ευθύνη θέσπισης αυστηρών κανόνων και παρακολούθησης της απαρέγκλιτης εφαρμογής τους.»

Βλεπω ότι ξαφνικά όλοι ριχνουν (κροκοδίλεια;) δάκρια για τον περίφημο αριθμό 112. Και καλά κάνουν. Το κενό πρέπει να...

Gepostet von Evangelos Antonaros am Donnerstag, 11. Juli 2019
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.