«Πυρά» από ΚΙΝΑΛ κατά κυβέρνησης: «Βρέθηκαν χωρίς σχέδιο για τη φάση Β’ της πανδημίας»

«Πυρά» από ΚΙΝΑΛ κατά κυβέρνησης: «Βρέθηκαν χωρίς σχέδιο για τη φάση Β’ της πανδημίας»

Σε σκληρή ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση προχώρησε το ΚΙΝΑΛ. 

Το τμήμα υγείας του Κινήματος Αλλαγής κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει βρεθεί χωρίς σχέδιο για την φάση Β ενώ σχολιάζει ότι από το σύνολο των προσλήψεων μόνο οι 410 αφορούν γιατρούς αναφέροντας χαρακτηριστικά «χειρίζονται την υγεία ως παροδική ανάγκη και ως έκτακτο γεγονός με προσωρινές προσλήψεις».

Παράλληλα, στο ΚΙΝΑΛ τονίζουν ότι: «Έχει υποβαθμιστεί ο Τομέας της Δημόσιας Υγείας και η σημασία του Ρόλου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στην κοινότητα».

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Η Κυβέρνηση με τα κρούσματα του Covid-19 να μηδενίζονται από τον Μάιο, σηματοδότησε την χαλάρωση. Θεώρησαν ότι τελείωσαν με τον Ιό, κάνοντας σχεδιασμό επί χάρτου και ανακοινώνοντας για τον Τουρισμό και τα Νησιά τίτλους μέτρων χωρίς αντίκρισμα.

Παρέβλεψαν όμως στην πράξη τις προειδοποιήσεις για την θερινή περίοδο.

Έτσι βρέθηκαν χωρίς σχέδιο για την Β’ φάση και συνέχισαν να τρέχουν πίσω από την έξαρση των κρουσμάτων, χωρίς να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις για προληπτικά test παντού και χωρίς να υπάρχει έγκαιρη ανίχνευση του ιού.

Με 8.978 προσωρινούς διορισμούς για τον COVID 19 και 6631 συμβασιούχους παντός είδους στο Υπουργείο Υγείας το τελευταίο πεντάμηνο, θεωρητικά θα έπρεπε να γίνεται «κοσμογονία» σε τεστ, κλιμάκια και ομάδες Δημόσιας Υγείας.

Αντί γι’ αυτό ο ιός εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, ο μηχανισμός του ΕΟΔΥ παρέμεινε συγκεντρωτικός με τα εργαστήρια στην περιφέρεια να δίνουν καθυστερημένα απαντήσεις.

Πάρος, Σύρος, Πόρος ,Χαλκιδική, Διδυμότειχο, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα, ενώ στη Λέσβο τις ανακοινώσεις για τα κρούσματα εξέδωσε η Αστυνομία με δελτία τύπου(!!)

Αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση και αμφισβήτηση του επίσημου αριθμού των κρουσμάτων.

Τώρα βγαίνει ο λογαριασμός της ανεπάρκειας όσων διόρισαν στις Διοικήσεις, ΕΟΔΥ ΥΠΕ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΕΚΕΠΥ.

Έχει υποβαθμιστεί ο Τομέας της Δημόσιας Υγείας και η σημασία του Ρόλου της ΠΦΥ στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στην κοινότητα και χειρίζονται την υγεία ως παροδική ανάγκη και ως έκτακτο γεγονός με προσωρινές προσλήψεις.

Τα στοιχεία από το Μητρώο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης δείχνουν ότι από τον Ιούλιο του 2019 που ανέλαβε η Κυβέρνηση της Ν.Δ το Τακτικό προσωπικό του Υπ.Υγείας έχει μειωθεί κατά 1347 Ιατρούς και Υγειονομικούς, ενώ και οι επικουρικοί Ιατροί που αμείβονται από το ΕΣΠΑ έχουν μειωθεί κατά 136.

Αντίστοιχα από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020

1.Στη μισθοδοσία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ εμφανίζονται 8978 νέες προσωρινές προσλήψεις «Covid 19» με τους 6.674να είναι αμειβόμενοι από τον κρατικό προϋπολογισμό, και 2304 από το ΕΣΠΑ και εκτός προϋπολογισμού πόρους.

2.Ταυτόχρονα στο Υπουργείο Υγείας εμφανίζονται να υπηρετούν 1533 επιπλέον έκτακτοι στον ΕΟΔΥ,2047 επιπλέον έκτακτοι στα Νοσοκομεία το ΕΚΑΒ και τις άλλες δομές του Υπουργείου Υγείας, ενώ έχουν προσληφθεί και 2599 επιπλέον μέσω ΟΑΕΔ και 2 ειδικευόμενοι.

Από το σύνολο των προσλήψεων αυτών μόνο 410 αφορούν Ιατρούς και το ερώτημα είναι που προσφέρουν υπηρεσίες οι 8978 και σε ποιες κατηγορίες ανήκουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter