«Πυρά» από σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατά κυβέρνησης για τις τοποθετήσεις διευθυντών

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση κατά του «επιτελικού κράτους» με αφορμή τις πρόσφατες κρίσεις Διευθυντών και Τμηματαρχών στις φυλακές.

«Αν εξαιρέσουμε κάποια προσχήματα που κρατήθηκαν στις Φυλακές του Συγκροτήματος Κορυδαλλού, οι τοποθετήσεις στις περισσότερες από τις Φυλακές της περιφέρειας είναι μνημείο αναξιοκρατίας και επιλογής ημετέρων», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Αναλυτικά:

Το επιτελικό κράτος στις Φυλακές τελικά αποκαλύφθηκε. Επί έντεκα μήνες αρνιόταν πεισματικά να κάνει κρίσεις Δ/ντων και Τμηματαρχών που έχουν να γίνουν από το 2010. Για αρκετό διάστημα πειραματίστηκε τοποθετώντας απλούς μα ημέτερους υπαλλήλους στη θέση Διευθυντών και Αρχιφυλάκων, ενώ ταυτόχρονα, καρατόμησε κριμένους Δ/ντες και Αρχιφύλακες και τους υποβίβασε σε απλούς υπαλλήλους.

Χθες 11/6/2020 κόντρα στις διατάξεις του Ν. 4369/2016 και κάθε έννοιας αξιολογικής και αξιοκρατικής κρίσης, προχώρησε σε συνολική «διευθέτηση» του θέματος τοποθετώντας νέους Διευθυντές και Τμηματάρχες σε όλες τις Φυλακές της Χώρας.

Αν εξαιρέσουμε κάποια προσχήματα που κρατήθηκαν στις Φυλακές του Συγκροτήματος Κορυδαλλού, οι τοποθετήσεις στις περισσότερες από τις Φυλακές της περιφέρειας είναι μνημείο αναξιοκρατίας και επιλογής ημετέρων. Η καρατόμηση αρκετών συναδέλφων όπως αυτές του Δημήτρη Αποστολάκη, διευθυντή στο ΑΚΚ Κασσάνδρας και του Χρήστου Κλιάρη, αρχιφύλακα Λάρισας θα τους στοιχειώνουν.

Ακόμα και κάποια στελέχη της ΔΑΚΕ θεωρώντας ότι τέτοιες πρακτικές τους ξεπερνούν, αισθάνθηκαν την ανάγκη να διαχωρίσουν την θέση τους μιλώντας για παλαιοκομματικές συμπεριφορές και αυτό τους τιμά. Δυστυχώς όμως δεν είναι απλά θέμα παλαιοκομματικής συμπεριφοράς, αλλά για απόπειρα παλινόρθωσης των πλέον συντηρητικών πρακτικών της δεκαετίας του 1960 και της ΕΡΕ.

Κάποιοι επέλεξαν να παίξουν με την προσωπικότητα πολλών συναδέλφων, μα κυρίως με την τύχη του εργασιακού μας χώρου. Δυστυχώς, θα καταγραφούν ως σύγχρονοι Ηρόστρατοι. Εδώ θα είμαστε και με κάθε αφορμή θα τους το θυμίζουμε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.