«Πυρά» από την οικογένεια Πισπιρίγκου σε δικηγόρους και δημοσιογράφους – «Μας τους επέβαλαν εκβιαστικά»

«Πυρά» από την οικογένεια Πισπιρίγκου σε δικηγόρους και δημοσιογράφους – «Μας τους επέβαλαν εκβιαστικά»

Τέλος δεν έχει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αλέξη Κούγια, και των πρώην δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλου και Απόστολου Λύτρα, με τους δικηγόρους να εξαπολύουν «μύδρους» ο ένας κατά του άλλου καθημερινά.

Θέση στην αντιπαράθεση πήρε και η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου με ανακοίνωση που εξέδωσαν η μητέρα και η αδελφή της κατηγορούμενης, σχετικά με τις δηλώσεις των δικηγόρων Όθωνα Παπαδόπουλου και Απόστολου Λύτρα, υποστηρίζοντας ότι οι δύο τελευταίοι αλλά και ο τρίτος δικηγόρος που ανέλαβε την Ρ. Πισπιρίγκου, Νίκος Ιωάννου, τους είχαν επιβληθεί από την τηλεοπτική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»  ενώ παράλληλα τονίζουν ότι διαδίδουν ψέματα για το πώς ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση.

«Τις δύο τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έκπληκτοι την αδίστακτη συμπεριφορά των δικηγόρων Παπαδόπουλου και Λύτρα που προσπαθούν να πλήξουν την προσωπικότητα του κορυφαίου Έλληνα ποινικολόγου και δικηγόρου της κόρης και αδελφής μας Σ.Π., κου Αλέξη Κούγια, προσπαθώντας να εξουδετερώσουν την αξιοπιστία των οκτώ δημοσίων υπαλλήλων και όχι ιδιωτών ιατροδικαστών, οι οποίοι με την επιστημονική τους επάρκεια αποδεικνύουν την αθωότητα της κόρης και αδελφής μας. Και οι δύο αυτή αδίστακτοι όπως αποδεικνύεται δικηγόροι, μόνο και μόνο για να επανέλθουν στη δημοσιότητα, κάνουν επιθέσεις στον κύριο Κούγια, διαδίδοντας μόνο ψέματα για το πως ο κύριος Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση της συγγενούς μας», λένε στην ανακοίνωσή τους η μητέρα και η αδελφή της Ρ. Πισπιρίγκου και συνεχίζουν:

«Τους συγκεκριμένους δικηγόρους Παπαδόπουλο, Λύτρα αλλά και έναν ανεκδιήγητο Ιωάννου, μας τους επέβαλαν ουσιαστικά εκβιάζοντας και παραπλανώντας μας η Ζήνα Κουτσελίνη και ένας δημοσιογράφος ονόματι Γιώργος Σόμπολος, συμπαρουσιαστής της Ζήνας Κουτσελίνη, όταν η εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και οι εκπομπές των Τατιάνας Στεφανίδου και Νίκου Ευαγγελάτου, ενώ υπήρχαν ιατροδικαστικές έκθεσης και πραγματογνωμοσύνες των κύριων Αγγελικής Τσιόλα, Χριστίνας Τσάκωνα και του ιατροδικαστή Πειραιώς κυρίου Σωκράτη Τσαντίρη, που είχαν αποφανθεί ότι ο θάνατος των τριών αείμνηστων παιδιών μας οφειλόταν σε παθολογικά αίτια, προσπαθούσαν να τις ανατρέψουν, εμφανίζοντας ένα αδίστακτο ιδιώτη ιατροδικαστή, τον Γρηγόρη Λέων που υποστήριζε ότι ο θάνατος των τριών παιδιών μας, οφειλόταν σε εγκληματική συμπεριφορά της κόρης και αδελφής μας, στην ουσία εκβιάζοντας μας και παραπλανώντας μας ότι εάν επιλέξουμε ως πρώτο δικηγόρο τον Λύτρα, ακολούθως τον Ιωάννου και μετά τον Όθωνα Παπαδόπουλο, θα πάψουν να κάνουν αρνητικά σχόλια για την κόρη και αδελφή μας και ότι, επιλέγοντας αυτούς τους δικηγόρους, θα είχαμε πετύχει και την προστασία μας από μία εκπομπή που την παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, αλλά και το ότι θα έχουμε εξασφαλίσει καλούς δικηγόρους, χωρίς να τους πληρώνουμε εμείς, οι οποίοι καθημερινά θα υπερασπίζονται την κόρη και αδελφή μας στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, αφού η εκπομπή αυτή, αυτό μας το παρουσίασαν ότι μας κάνουν χάρη, θα τους δίνει καθημερινό βήμα και από εκεί θα γίνεται υπεράσπιση της».

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή τους οι συγγενείς της Ρ. Πισπιρίγκου αναφέρονται και στον ρόλο του Μ. Δασκαλάκη σε αυτό: «Σε αυτά που μας ζητούσαν αντέδρασε ο δικηγόρος μας στην Πάτρα και μάλιστα έγινε μεγάλο επεισόδιο, γιατί αυτός προέβαλε βέτο να μην υποκύψουμε σε αυτόν τον εκβιασμό και να μην δεχτούμε αυτόν τον εκβιασμό και να κάνουμε μηνύσεις και αγωγές εις βάρος όλων των παρουσιαστών των εκπομπών και του Γρηγόρη Λέων, αλλά ο σύζυγος της Σ.Π. και ο δικηγόρος του Καράμπελας, έπεισαν και εμάς και τη Σ.Π. να δώσει την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και η οποία βιντεοσκοπήθηκε από τον Γιώργο Σόμπολο στη μία τα ξημερώματα, μήπως μετανιώσουμε. Τα υπόλοιπα και το πως οι δήθεν καλοί δικηγόροι και η εκπομπή θα υπερασπιζόταν την Σ.Π. τα γνωρίζει όλη η Ελλάδα, αφού ο Λύτρας παραιτήθηκε λίγες δεκάδες ώρες πριν από την απολογία της για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, ο Ιωάννου παραιτήθηκε σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, αφού πήρε αντίγραφα της δικογραφίας και τα έδωσε στον Πέτρο Κουσουλό, και ο παντελώς άγνωστος μέχρι εκείνη την ημέρα Όθωνας Παπαδόπουλος μετεβλήθη σε καθημερινό συμπαρουσιαστή όλων των εκπομπών ενώ μας διαβεβαίωνε ότι κάνει ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές για να σταματήσει αυτά τα λαϊκά δικαστήρια χωρίς ποτέ να κάνει τίποτα και χωρίς να υποβάλει ούτε μία μήνυση, ούτε αγωγή, σε αυτούς που καθημερινά συκοφαντούσαν τη Ρούλα».

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς από την πλευρά του Απ. Λύτρα ότι ο Αλ. Κούγιας αγόρασε την υπόθεση της Πάτρας οι δύο γυναίκες λένε: «Όσον αφορά τα ψεύδη των λίτρα και Παπαδοπούλου ότι δήθεν ο κύριος Κούγιας είτε αγόρασε την υπόθεση είτε ζητούσε μόνος του να είναι δικηγόρος της Σ.Π. το διαψεύδουμε κατηγορηματικά και δηλώνουμε ότι από την πρώτη στιγμή ολοι οικογένεια μας επιθυμούσαμε όπως δικηγόρο τον κύριο Κούγια αλλά μας απέτρεπε ο Μάνος Δασκαλάκης λέγοντάς μας, ότι είναι πολύ ακριβός δικηγόρος και θα έπρεπε να πουλήσουμε τα σπίτια μας για να τον πληρώσουμε».

Σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρονται τα εξής: «Το χειρότερο από όσα διέπραξε εις βάρος μας ο αδίστακτος αυτός άνθρωπος, είναι ότι επί μήνες, εκτός του ότι μας παραπλανούσε ότι ετοιμάζει μηνύσεις και αγωγές, μας εξαπατούσε καθημερινά διαβεβαιώνοντάς μας ότι έχει εξασφαλίσει ιατροδικαστές, παθολογοανατόμους και καθηγητές πανεπιστήμιων, οι οποίοι Θα ανέτρεπαν τα όσα ισχυρίζονται ο Λέων, ο Καρακούκης και ο Καλόγρηας και γι’ αυτό του καταθέσαμε στον προσωπικό τον λογαριασμό 10.000 ευρώ, αλλά όταν αρχίσαμε να τον παραπονιόμαστε, γιατί τόσους μήνες δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας ιατροδικαστής να υπερασπιστεί τη Σ.Π, μας απαντούσε, όπως αποδεικνύεται, ψέματα, ότι κανείς ιατροδικαστής δεν δέχεται να την υπερασπιστεί κατ ότι τα χρήματα Θα τα έδινε σε δύο ιατροδικαστές του εξωτερικού και έναν ιατροδικαστή Κύπρου και συγκεκριμένα στον Πανίκκο Σταυριανό και σε έναν καθηγητή τον πανεπιστημίου Κρήτης τον κο Αριστείδη Τσατσάκη, οι οποίοι, όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Κούγιας, ουδέποτε έλαβαν χρήματα, για να συντάξουν έστω και μια απλή γνωμοδότηση, παρά το ότι είχαν την επιστημονική άποψη, την οποίαν διατηρούν και τώρα, ότι. η Σ.Π. είναι αθώα».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της οικογένειας Πισπιρίγκου εδώ:

Σημειώνεται πως το πλήθος και η συχνότητα των ανακοινώσεων από τις δύο πλευρές οδήγησε στην αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ζήση Κωνσταντίνου. Την παρέμβαση του Συλλόγου ζήτησε σε μια από τις ανακοινώσεις ο Απ. Λύτρας, όπως και έγινε, με τον Ζ. Κωνσταντίνου να διατάσσει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση και να για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί πειθαρχικά παραπτώματα σύμφωνα με τον κώδικα δικηγόρων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος παρενέβη, μήπως όμως μετά από όσα ακούγονται για συγκεκριμένους δημοσιογράφους να παρέμβει και η ΕΣΗΕΑ;

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Παπαδόπουλου κατά Κούγια: «Αγόρασε την υπόθεση Πισπιρίγκου, δεν του ανατέθηκε»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μοιράζει» εξώδικα σε ιατροδικαστές

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα αναβολή της απολογίας μετά το αίτημα Κούγια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter