«Πυρά» από τους «Φοιτητές Ενάντια Στην Εξεταστική» κατά Πρετεντέρη

«Πυρά» από τους «Φοιτητές Ενάντια Στην Εξεταστική» κατά Πρετεντέρη

Η κίνηση φοιτητών απάντησε στις κατηγορίες του Γιάννη Πρετεντέρη, μέσω άρθρου του στα «ΝΕΑ», χαρακτηρίζοντας τον δημοσιογράφο ως «άριστο απολογητή της κυβέρνησης του Σκόιλ Ελικικού».

Πλην του Γιάννη Πρετεντέρη, οι «Φοιτητές Ενάντια Στην Εξεταστική» στρέφουν τα βέλη τους σε όσους στράφηκαν κατά της πρότασής τους για ακύρωση της εξεταστικής περιόδου στα πανεπιστήμια.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Ανάμεσα σε όλους αυτούς που αποφάσισαν να χλευάσουν την πρωτοβουλία «Φοιτητές Ενάντια στην Εξεταστική» ήταν και ο Γιάννης Πρετεντέρης, μέσα από τη στήλη του στα «Νέα». Μόνο και μόνο με την αναφορά αυτού του ονόματος θα μπορούσε να τελειώσει αυτό το σημείωμά μας εδώ και κάθε προοδευτικός άνθρωπος που δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου θα αναγνώριζε ότι δεν έχουμε άδικο.

Αφού μας κατακρίνουν οι πιο ένθερμοι υπερασπιστές των μνημονίων, οι πιο χυδαίοι υβριστές της νεολαίας (ειδικά από το Δεκέμβρη του 2008 και μετά), οι φωνές της απανταχού εργοδοσίας, οι επαγγελματίες του ρατσιστικού-αντιπροσφυγικού λόγου, μάλλον κάποιο δίκιο έχει η άποψή μας.

Τους τελευταίους μήνες βρεθήκαμε μέσα σε μια διαδικασία τηλεκπαίδευσης που απέκλεισε χιλιάδες φοιτητές από την παρακολούθηση. Επλήγησαν οι πιο φτωχοί φοιτητές που δεν είχαν κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ έβλεπαν όλα τα οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά αδιέξοδα στη ζωή τους να συσσωρεύονται μέσα στην καραντίνα.

Αυτοί που είχαν αδέρφια να «τηλεκπαιδεύονται» και γονείς να «τηλεργάζονται» ταυτόχρονα. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και όσοι διέθεταν επαρκή ηλεκτρονικά μέσα, δε διαπίστωσαν καμία «κανονικότητα». Αντίθετα, έλαβαν τα συγγράμματά τους με καθυστέρηση δύο μηνών, ενώ κάποιοι ακόμα δεν τα έχουν πάρει! Παρακολούθησαν διαλέξεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις διά ζώσης και βρήκαν πλατφόρμες διδασκαλίας να καταρρέουν.

Συμμετείχαν σε «τηλεργαστήρια» και «τηλεκλινικές» που έγιναν μονάχα για τα μάτια του κόσμου. Κάποιες έδρες δεν πραγματοποίησαν ούτε τηλεμαθήματα, άλλες τα ξεκινούν την τελευταία στιγμή. Γιατί δε διαμαρτύρεται για αυτά ο Πρετεντέρης; Πώς θα διαμορφωθούν οι επιστήμονες, μηχανικοί και γιατροί που «ονειρεύεται»;

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ακυρώθηκαν σε Λύκεια και Γυμνάσια. Στο Yale και τη Σορβόννη οι φοιτητές διεκδικούν να αναγνωριστούν τα μαθήματά τους χωρίς εξετάσεις και σε μερικές περιπτώσεις το πετυχαίνουν. Ο «άριστος» Πρετεντέρης, απολογητής της κυβέρνησης του Σκόιλ Ελικικού, των υπουργών με τα πλαστά πτυχία και των δικτύων αντιγραφών που στήνει η ΔΑΠ στις σχολές, βρίσκει, λοιπόν, τόσο «παράλογο» αυτό να γίνει και στα ελληνικά πανεπιστήμια;

Η εξεταστική αυτή θα είναι ένας γολγοθάς για όλους. Για πολλούς θα είναι εντελώς χαμένη, αφού δεν θα καταφέρουν να δώσουν μαθήματα. Σχεδόν όλοι οι φοιτητές θα δώσουν λιγότερα μαθήματα από αυτά που υπολόγιζαν. Οι βαθμοί θα είναι χαμηλότεροι και τα κοψίματα περισσότερα. Οι ευπαθείς ομάδες θα αποκλειστούν μαζικά από τις διά ζώσης εξετάσεις, οι φτωχότεροι φοιτητές από τις τηλεξετάσεις. Η καθηγητική αυθαιρεσία θα εκτοξευθεί. Καμία απαλλακτική εργασία δε θα μας σώσει. Κανένα φτιασίδωμα αυτής της κατάστασης δε μπορεί να απαντήσει στις ανάγκες των φοιτητών.

Ο Πρετεντέρης το ξέρει αυτό πολύ καλά και γι’ αυτό επιτίθεται στη δικιά μας θέση μόνο. Θέλει φοιτητές κομμένους που θα διαγραφούν μετά τα ν+2 έτη και φοιτητές με σκυμμένο κεφάλι που δεν διεκδικούν στις σπουδές τους για να γίνουν πειθήνιοι εργαζόμενοι.

Μονάχα ως εύσημα αντιλαμβανόμαστε τις επιθέσεις από τους πάλαι ποτέ πανελίστες των ειδήσεων του Mega. Μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε και μας πεισμώνουν. Σε αντίθεση με αυτούς, εμείς κινούμαστε μέσα στη νεολαία και το λαό για να τους εμπνεύσουμε σε δράση. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε την Πέμπτη 11/6 στις 18:00 στη συγκέντρωση στα Προπύλαια ενάντια στην εξεταστική, καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες προγραμματισμένες δράσεις της πρωτοβουλίας μας, που διευρύνεται όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει»

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=112693297135426&id=101314981606591

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter