«Πυρά» Γιάγια Τουρέ κατά της FIFA για την αντιμετώπιση του ρατσισμού στα γήπεδα

«Πυρά» Γιάγια Τουρέ κατά της FIFA για την αντιμετώπιση του ρατσισμού στα γήπεδα

«Πραγματικά είναι ντροπή. Συνεχώς μιλούν για τον ρατσισμό και ποτέ δεν συμβαίνει τίποτα. Τίποτα δεν αλλάζει».

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Σίτι, Γιάγια Τουρέ, δεν μάσησε τα λόγια του όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων -κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ομάδας του, της πρωταθλήτριας στη Β’ κατηγορία της Κίνας, Κινγκντάο Χουανχάι- τι έχει να σχολιάσει για τα όσα ντροπιαστικά συνέβησαν προ ημερών στον αγώνα Βουλγαρίας – Αγγλίας.

Ο 36χρονος άσος καταφέρθηκε εναντίον της FIFA για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον ρατσισμό και είπε ακόμα: «Οι άνθρωποι της FIFA δεν φαίνεται να δίνουν την απαραίτητη σημασία στο θέμα. Απλά δεν ενδιαφέρονται. Όλη την ώρα μιλούν για αυτό, μπλα, μπλα και τι συμβαίνει; Η κατάσταση παραμένει πάντα ίδια. Είναι πολύ ανησυχητικό, γιατί προκαλούνται πολλά προβλήματα», τόνισε αρχικά ο Τουρέ και πρόσθεσε: «Ειδικά στην Ιταλία δεν έχουν παρθεί τα σωστά μέτρα για την εξάλειψη του ρατσισμού και υπάρχουν συμπεριφορές που πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά. Ο Ντάλμπερτ και ο Λουκάκου είναι τα πιο πρόσφατα περιστατικά. Για να αλλάξει όλο αυτό, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές-στόχοι να φύγουν από το γήπεδο. Στην Κίνα, δεν με ενοχλεί κανείς επειδή είμαι μαύρος, έχουν σεβασμό, η κουλτούρα τους είναι διαφορετική. Στην Ευρώπη δεν σε σέβεται κανείς…».

Ο ρατσισμός στα γήπεδα εξαπλώνεται ραγδαία

Το «τέρας» του ρατσισμού έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τον τελευταίο χρόνο στα ευρωπαϊκά γήπεδα και παρά τα μηνύματα και τις ποινές που επιβάλουν FIFΑ και UEFA, το φαινόμενο εξελίσσεται σε μάστιγα. Με αφορμή τις τελευταίες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ιταλία και την Βουλγαρία σε βάρος μαύρων ποδοσφαιριστών, το Documento, κατέγραψε στο φύλλο της 27/10/19 τα επεισόδια που έχουν συμβεί κατά καιρούς στα ελληνικά και ξένα γήπεδα, καθώς και τις θέσεις των δύο διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, ποιες οι αντιδράσεις παικτών και παραγόντων, τι προβλέπουν οι κανονισμοί. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter