Πυρά και από ΙΝΚΑ: Η κυβέρνηση γνώριζε καιρό για τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δεν έκανε τίποτα

Πυρά και από ΙΝΚΑ: Η κυβέρνηση γνώριζε καιρό για τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δεν έκανε τίποτα

Από το περασμένο καλοκαίρι είχε ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο documentonews.gr ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης. Όπως αναφέρει, εάν και γνώριζαν εδώ και μήνες για τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια εντούτοις δεν έκαναν τίποτα για να τα μειώσουν, παρά το γεγονός ότι φέτος το καλοκαίρι το ενεργειακό κόστος είναι 45,5% φθηνότερο. Μέχρι που ξαφνικά εμφανίστηκαν ως δήθεν «σωτήρες» με πενιχρό αποτέλεσμα.

Πριν από 4 ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και ενώ βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού. Αντικείμενο αυτής, ήταν τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε σημείο που έχουν κάνει απαγορευτικές τις μετακινήσεις στα νησιά. Σύμφωνα με τις σχετικές διαρροές στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση επρόκειτο να πραγματοποιήσει «παρέμβαση» καθώς οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ήταν «αστρονομικές» παρά τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Η σύσκεψη δεν απέφερε και πολλά. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεσμεύτηκαν να ανακοινώσουν σταδιακή μείωση στις τιμές των εισιτηρίων. Δεν επρόκειτο για οριζόντιες μειώσεις αλλά για οικογενειακά «πακέτα» με εκπτώσεις που ξεκινούσαν από 20% έως 30%.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει στο documentonews.gr ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης, η κυβέρνηση ήταν ενήμερη εδώ και μήνες για τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δεν έκανε τίποτα.

«Παρόλο που το ΙΝΚΑ είχε προβλέψει την ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και είχε δεχτεί καταγγελίες από καταναλωτές από το καλοκαίρι του 2022, η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτε και απλά τιτίβιζε στα κανάλια. Ξαφνικά στα μέσα του καλοκαιριού εμφανίζεται ως λυτρωτής ενώ επί μήνες δεν έκανε το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι το ενεργειακό κόστος έχει μειωθεί σε σχέση με το καλοκαίρι του 2022» τονίζει στο documentonews.gr ο κ. Λεχουρίτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter