Πυρά κατά της κυβέρνησης για φραγμό στην πολιτική δράση με πρόσχημα τον κορονοϊό από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά

Πυρά κατά της κυβέρνησης για φραγμό στην πολιτική δράση με πρόσχημα τον κορονοϊό από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά

Την απόπειρα της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα μέτρα απαγόρευσης που έχει επιβάλλει, σαν πρόσχημα για την κατάργηση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών καταγγέλλουν δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Τις τελευταίες ημέρες, όπως επισημαίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πέφτουν βροχή τα πρόστιμα και οι προσαγωγές σε ανθρώπους που συμμετέχουν, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας λόγω του κορονοϊού, σε δράσεις αλληλεγγύης, σε ενημερώσεις και σε παρεμβάσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, των εργασιακών και δημοκρατικών τους δικαιωμάτων.

Μάλιστα, στελέχη της παραθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία που, σύμφωνα με καταγγελίες, αναδεικνύουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό, πίσω από προσαγωγές ή πρόστιμα σε συνδικαλιστές, εκπροσώπους κομμάτων και οργανώσεων, με το αιτιολογικό ότι η «πολιτική και συνδικαλιστική δράση δεν συνιστά λόγο μετακίνησης».

Περιγράφουν ορισμένες περιπτώσεις, πέρα από την ημέρα δράσης για τη δημόσια υγεία, όπως μεταξύ άλλων ότι το περασμένο Σάββατο (11.4.2020) «προσήχθησαν ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Νίκου και άλλα 8 μέλη της αριστερής αντικαπιταλιστικής δημοτικής κίνησης «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου», που έκαναν ενημέρωση έξω από σούπερ μάρκετ στο Α.Τ. Ζωγράφου, με εντολή της ΓΑΔΑ». Νωρίτερα, την Πέμπτη (9.4.2020) επιβλήθηκε πρόστιμο σε μέλη της αντιπροσωπείας του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό (ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ.) που επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, προκειμένου να ενημερωθουν «για την απεργία πείνας που έκαναν οι κρατούμενοι μετανάστες φοβούμενοι ότι στις συνθήκες συνωστισμού στο κελί κινδύνευαν από κορονοϊό». Την ίδια ημέρα, για ανάλογη δράση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας σχετικά με τις συνθήκες κράτησης μεταναστών επιβλήθηκαν πρόστιμα σε αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ –Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (μετείχε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” Πέτρος Κωνσταντίνου και ο Τζαβέντ Ασλάμ πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας).

Το ερώτημα «μήπως η πολιτική δράση επιτρέπεται μόνο για τους κυβερνητικούς και απαγορεύεται για κάθε φωνή αντίστασης» μπορεί να απαντηθεί, όπως επισημαίνουν κινήσεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, από τα σωματεία και τις οργανώσεις που διακηρύσσουν ότι «σε κάθε περίπτωση ο αγώνας για το δικαίωμα στην υγεία, την δουλειά και τις δημοκρατικές ελευθερίες δεν αναστέλλεται, συνεχίζεται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter