«Πυρά» κατά Τζόνσον από πατέρα θύματος της επίθεσης στο Λονδίνο

«Πυρά» κατά Τζόνσον από πατέρα θύματος της επίθεσης στο Λονδίνο

Σε δηλώσεις του στο Sky News, ο Ντέιβ Μέριτ, πατέρας του Τζακ Μέριτ, ο οποίος σκοτώθηκε από τον Ουσμάν Καν στη γέφυρα του Λονδίνου, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μπόρις Τζόνσον, κατηγορώντας τον ηγέτη των Συντηρητικών για το ότι εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό γεγονός για την προεκλογική του εκστρατεία.

«Αυτό που απαιτείτο, ήταν απλά μια πιο αξιοπρεπής προσέγγιση, μέσω της οποίας οι πολιτικοί θα εξέφραζαν τη λύπη τους, θα διατύπωναν τα συλλυπητήριά τους… και κατόπιν θα συνέχιζαν την προεκλογική εκστρατεία τους. Αντί να δει μια τραγωδία, ο Μπόρις Τζόνσον είδε μια ευκαιρία και συνέχισε την επίθεση. Είδε μια ευκαιρία να κερδίσει πόντους στις εκλογές και αμέσως είπε ότι είναι λάθος των Εργατικών, εκείνοι το επέτρεψαν να συμβεί», ανέφερε ο Ντέιβ Μέριτ στο Sky News.

Ο Μέριτ κατηγόρησε ευθέως τον Τζόνσον για πολιτική εκμετάλλευση της εν λόγω τραγωδίας, όταν ο καταδικασμένος τρομοκράτης Ουσμάν Καν σκότωσε τον Τζακ Μέριτ και την Σάσκια Τζόουνς, οι οποίοι συμμετείχαν σε πρόγραμμα επανένταξης κρατουμένων. Ο Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε, με αφορμή το περιστατικό, να επενδύσει περισσότερα χρήματα στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, αυστηροποιώντας τις ποινές. Μία προσέγγιση που εξόργισε τον πατέρα του Μέριτ.

Στη συνέχεια, ο Μέριτ τόνισε: «Εάν κάποιος έχει ένα δικαίωμα να πει κάτι σχετικά με την κατάσταση, αυτός είμαι εγώ και η οικογένειά του: χάσαμε τον Τζακ, ο Τζακ δεν μπορεί πλέον να μιλήσει για εκείνον. Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε με πολιτικό τρόπο… είναι σημαντικό κάποιος να έλεγε κάτι και αυτό συνέβη σε εμένα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter