Επίθεση Κατρίνη στη ΝΔ – «Όχι» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην πόλωση

Επίθεση Κατρίνη στη ΝΔ – «Όχι» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην πόλωση

Προεκλογική “αντιδικομματική” ατμόσφαιρα, με πιο έντονη την επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, θέλησε να δημιουργήσει στη Βουλή η Χαριλάου Τρικούπη, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης . Αυτή τη «γραμμή» ακολούθησε στην τοποθέτησή του στο κοινοβούλιο, το μεσημέρι της Τετάρτης (6.7.2022) ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος παράλληλα, όμως, για να αποφύγει να αναφερθεί στις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις (βούλευμα, Νοβάρτις) τάχθηκε κατά του δικομματισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν θα… συρθεί σε δικομματική πόλωση και σε αντιπαραθέσεις. Η Χαριλάου Τρικούπη προβάλλει σε κάθε ευκαιρία ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η “πραγματική αντιπολίτευση” και παράλληλα η πολιτική δύναμη που έχει εναλλακτικό πρόγραμμα κυβερνητικής διακυβέρνησης για την κοινωνική και παραγωγική ανάταξη της χώρας… Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή της ομιλίας του, ο Μιχάλης Κατρίνης ξεκαθάρισε ότι η Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, ιδεολογικά και πολιτικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που όπως είπε εφαρμόζει σε όλους τους τομείς συντηρητική πολιτική. Έτσι, επέλεξε να απευθύνει πιο έντονα επίθεση κατά της ΝΔ για τις πολιτικές και ιδιαίτερα για τα κοινωνικά ζητήματα, αναδεικνύοντας την άποψη ότι ιδεολογικά η ΝΔ δεν πιστεύει στο κοινωνικό κράτος, που το θεωρεί «βαρίδι». Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απορρίπτει τη δικομματική πόλωση.

Ο Μιχάλης Κατρίνης έχει αναλάβει ρόλο εκπροσώπησης της Χαριλάου Τρικούπη στη Βουλή, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν είναι βουλευτής του εθνικού κοινοβουλίου. Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της Τετάρτης ως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του αμφιθεάτρου «Ανδρέας Παπανδρέου» στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ετσι, Τόσο στο ελληνικό κοινοβούλιο όσο και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιδιώκει συνεχώς να εμφανίζεται σε κεντρική θέση στο πολιτικό σκηνικό εντός κι εκτός Ελλάδας.

Στη Βουλή, ο Μιχάλης Κατρίνης ξεκίνησε την τοποθέτησή του σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ανταποκρίνεται στις πιέσεις των πολιτών από την ακρίβεια, την οικονομική/ενεργειακή κρίση, μια και η ΝΔ, όπως σημειώνει, ούτε θέλει ούτε πιστεύει στην κοινωνική πολιτική και στο κοινωνικό κράτος. Μάλιστα, τόνισε ότι η ταξική ταυτότητα της κυβέρνησης είναι διαχυτη και η συντηρητική πολιτική της οδηγεί στη διεύρυσνη των κοινωνικών ανισοτήτων, σε μη αποτελεσματικά μέτρα σε όλους τους τομείς αλλά και στην υποβάθμιση και στον έλεγχο των ΜΜΕ, των ανεξάρτητων Αρχών κλπ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει κατεβάσει ταχύτητα, ότι οι υπουργοί αναπτύσσουν προεκλογικές δράσει. Τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα, ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή και ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα είναι πρωταγωνιστής.

Επέμεινε ότι όσο κι αν θέλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να στηρίζονται στην πόλωση και στην ανάδειξη κατηγοριών και προσωπικών επιθέσεων, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα τους ακολουθήσει. Οι πολίτες, κατά τον Μιχάλη Κατρίνη, απαιτούν να ακούσουν λύσεις. Γι αυτό η ομιλία Κατρίνη εστίασε στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, με εξαίρεση τις αναφορές του στα εθνικά θέματα. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ενέμεινε στην τακτική του κατευνασμού απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και τον εγκάλεσε γιατί δεν ζήτησε από την ΕΕ να εφαρμόσει εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter