Πυρά ΚΙΝΑΛ κατά προέδρου της Βουλής για το μέλος του τάγματος Αζόφ

Πυρά ΚΙΝΑΛ κατά προέδρου της Βουλής για το μέλος του τάγματος Αζόφ

Τη δυσαρέσκεια και τον αιφνιαδιασμό της για το μήνυμα μέλους του τάγματος του Αζόφ στη Βουλή, στο πλαίσιο της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκφράζει η Χαριλάου Τρικούπη. Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ζητούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για ομιλίες προσώπων στο κοινοβούλιο που, όπως σημειώνουν, δεν είχαν καμιά θεσμική αρμοδιότητα στο πλαίσιο του “διαγγέλματος” του προέδρου της Ουκρανίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, σε γραπτή του δήλωση για την ομιλία Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο, το μεσημέρι της Πέμπτης, επεσήμανε ότι «δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση από άλλο πρόσωπο, και αναφέρομαι σε μια εξέλιξη που μας αιφνιδίασε εξαιρετικά δυσάρεστα». Παράλληλα, ο Μιχάλης Κατρίνης ξεκαθάρισε ότι η παρουσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής στην ολομέλεια ήταν «μια αυτονόητη πράξη τιμής προς τον Ουκρανικό λαού που αντιστέκεται στην ρώσικη εισβολή. Μια πράξη τιμής που αποδόθηκε στο πρόσωπο στου προέδρου της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι».

Κατά τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, το σαφές μήνυμα συμπαράστασης του Ελληνικού λαού προς το λαό της Ουκρανίας που υπερασπίζεται τη χώρα του είναι ξεκάθαρο και «δεν επιδέχεται παρερμηνείες». Οπως τονίζει, το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα «οφείλουν να το περιφρουρήσουν όλοι».

Την ίδια ώρα, με πιο δηκτικό σχόλιο, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη ζητά εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, αφήνοντας ευθέως αιχμές σε βάρος του για όσα συνέβησαν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οπως σημειώνει η Ευαγγελία Λιακούλη «αυτό που μας κατέστη γνωστό στη Διάσκεψη των Προέδρων ήταν η ομιλία του κ Ζελένσκι και μόνο». και η γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ καταλήγει σε δήλωσή της: «Το ερώτημα που ευθέως τίθεται είναι αν ο Πρόεδρος της Βουλής γνώριζε και ενέκρινε τις ομιλίες προσώπων που δεν είχαν καμία θεσμική αρμοδιότητα και για τις οποίες δεν υπήρξε καμία ενημέρωση. Η ευθύνη του κ. Προέδρου είναι μεγάλη και εύλογα ζητούνται εξηγήσεις».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter