«Πυρά» ΚΙΝΑΛ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το πλωτό φράγμα

«Πυρά» ΚΙΝΑΛ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το πλωτό φράγμα

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, με επίκεντρο τον σχεδιασμό της να δημιουργήσει πλωτό φράγμα στο Αιγαίο για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, υπό τη Φώφη Γεννηματά, στηλιτεύει την ελαφρότητα με την οποία η ΝΔ χειρίζεται σοβαρά ζητήματα , όπως το προσφυγικό/μεταναστευτικό και το θέμα φύλαξης των συνόρων της χώρας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι εγκαλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Τα 2.700 μέτρα «πλωτού προστατευτικού συστήματος» προστατεύουν τις ακτές από θαλάσσια ρύπανση, σκουπίδια και μέδουσες. Χρήσιμα είναι. Η φαεινή ιδέα για τη χρήση τους ως μέτρο ανάσχεσης των ροών αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση πελαγοδρομεί. Μάλλον χρειάζεται φράγμα στη γελοιότητα».

Ολόκληρη η δήλωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για τα «πλωτά φράγματα» είναι η εξής:

«Η φύλαξη των συνόρων της χώρας και της ΕΕ είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση.

Απαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία, ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών με υποδομές και στελέχη και πίεση προς την Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε.

Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία πειστική απάντηση για κανένα από τα τρία θέματα. Μόνο επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Τον Ιούλιο ανακοίνωσε Ζέπελιν στη Σάμο.

Στα μέσα Δεκεμβρίου ανακάλυψε ότι χρειάζεται Ενιαίος Φορέας Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝΦΕΣ) που συστάθηκε με εκπρόθεσμη τροπολογία -γονατογράφημα μαζί τη θέση του Εθνικού Συντονιστή που κατέστησε, στην θεωρία, υπεύθυνο για όλη την διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Στεφανή.

Από τότε μέχρι σήμερα η τύχη του ΕΝΦΕΣ αγνοείται. Το πυροτέχνημα του κ. Στεφανή έσβησε.

Σε όλο αυτό το κλίμα ήρθε να προστεθεί και η ιδέα περί «πλωτών φραγμάτων». Με fast track διαδικασίες ανάθεσης και προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Όσο περίπου κοστίζει η σίτιση για τέσσερις μέρες στη Μόρια. Η ανακοίνωση του μέτρου προκάλεσε αρχικά αμηχανία και απορία και μετά σκωπτικά σχόλια, αντιδράσεις και συνωμοσιολογία.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ανεφάρμοστο μέτρο. Τα 2.700 μέτρα «πλωτού προστατευτικού συστήματος» προστατεύουν τις ακτές από θαλάσσια ρύπανση, σκουπίδια και μέδουσες. Χρήσιμα είναι. Η φαεινή ιδέα για τη χρήση τους ως μέτρο ανάσχεσης των ροών αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση πελαγοδρομεί.

Μάλλον χρειάζεται φράγμα στη γελοιότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter