«Πυρά» μεταξύ υποψηφίων και «σαφάρι» ψηφοφόρων για τις κάλπες στο ΚΙΝΑΛ

«Πυρά» μεταξύ υποψηφίων και «σαφάρι» ψηφοφόρων για τις κάλπες στο ΚΙΝΑΛ

Σε κλίμα αντιπαραθέσεων, που αναμένεται να ενταθούν, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Πάντως, η προσπάθεια των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη και του επιτελείου των διεκδικητών της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου (α΄γύρος) και αν χρειασθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2021 (β΄γύρος). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 , στις εκλογές για πρόεδρο της ενιαίας παράταξης που οδήγησε στη συγκρότηση του ΚΙΝΑΛ , με επικεφαλής την Φώφη Γεννηματά, υπό διαφορετικές συνθήκες και με άλλα δεδομένα, είχαν μετάσχει περίπου 217.000 ψηφοφόροι). Ήδη στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θέτουν τον πήχη ψηλά, επιδιώκοντας να είναι περισσότερες από εκατόν πενήντα χιλιάδες οι ψήφοι -υπάρχουν και δηλώσεις για στόχο ακόμα και διακοσίων χιλιάδων ψήφων!

Οι υποψήφιοι έχουν ξεχυθεί σε περιοδείες ανά την Ελλάδα ενώ έχουν πυκνώσει τις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ. Οι αντεγκλήσεις, όπως όλα δείχνουν, θα δώσουν τον ρυθμό στην προεκλογική εκστρατεία των «6» υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης). Τις τελευταίες ημέρες, ενισχύθηκαν τα “πυρά” στην εσωκομματική μάχη, μετά την δήλωση συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου ως υποψηφίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Οι διαξιφισμοί κινήθηκαν με μεγάλες ταλαντώσεις…εκκρεμούς, ανάμεσα στα επιτελεία Παπανδρέου-Λοβέρδου, με βάση την αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου σε προοδευτική διακυβέρνηση. Περίσσεψαν οι επιθέσεις κατά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος “καλλιέργησε” τη σεναριολογία για μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία Παπανδρέου-Τσίπρα-Βαρουφάκη.

Την ίδια ώρα, με εύσχημο τρόπο, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Ανδρουλάκης αποφεύγει να απαντά για τις δικές του προθέσεις και επιλογές, στο ζήτημα των συνεργασιών. Είναι χαρακτηριστικό πώς απάντησε, όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, κατά τη συζήτηση που είχε στο πλαίσιο του συνεδρίου Olympia Forum, το βράδυ της Παρασκευής (22.10.2021).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε:

«Όποιος συζητά σήμερα σενάρια συγκυβερνήσεων, περιφρονεί τον ελληνικό λαό και τη λαϊκή ετυμηγορία. Εμένα προτεραιότητα μου δεν είναι ούτε να συγκυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να συγκυβερνήσω με τη Νέα Δημοκρατία. Προτεραιότητα μου είναι να κάνουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που μπορεί σε όποιο σενάριο διαμορφώσει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού, να πρωταγωνιστήσει με ιδέες, θέσεις και πρόγραμμα».

Τους υποψηφίους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ -περιλαμβανομένου και του Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του- στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2021 στήριξαν με τις υπογραφές τους συνολικά 83.000 πολίτες. Οι 6 διεκδικητές για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ανακηρύχθηκαν επίσημα από την Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής ως υποψήφιοι, το απόγευμα της Παρασκευής (22.10.2021). Ύστερα από τον προβλεπόμενο έλεγχο των υπογραφών που κατατέθηκαν, δημοσιοποιήθηκε η απόφαση ανακήρυξης υποψηφιοτήτων από την αρμόδια επιτροπή για τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας. Οι 6 υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό (συγκέντρωση υπογραφών είτε του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, είτε της συγκέντρωσης 5000 υπογραφών μελών). Όλοι τους κατέθεσαν μοναδικές υπογραφές πολλαπλάσιες του προβλεπόμενου ορίου για την ανακήρυξή τους.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ του Κινήματος Αλλαγής για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων των «6» που εκδόθηκε την Παρασκευή (22.10.2021), είναι η εξής:

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής ολοκληρώνοντας την Παρασκευή 22/10/2021 στις 18:30 το απόγευμα τον προβλεπόμενο έλεγχο των υπογραφών που κατατέθηκαν για την ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων του Κινήματος έως την Πέμπτη 21/10/2021 στις 18:00 διαπίστωσε τα εξής:

1. Και οι 6 υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό και συγκεκριμένα τη συγκέντρωση υπογραφών είτε του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, είτε της συγκέντρωσης 5000 υπογραφών μελών.

2. Με δεδομένο το γεγονός ότι μετά τη σχετική επεξεργασία και έλεγχο των υπογραφών, όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν μοναδικές υπογραφές πολλαπλάσιες του προβλεπόμενου ορίου για την ανακήρυξή τους, αποφάσισε ομόφωνα:
Ανακηρύσσει ως υποψήφιους για το αξίωμα του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής
τους:

ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ
ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ
ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ
ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΥΛΟ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

Η ΕΔΕΚΑΠ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής οι οποίοι ήδη δείχνουν τη συστράτευσή τους και τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, να συμβάλλουν για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή όλων των μελών και φίλων του Κινήματος, στην δημοκρατική διαδικασία εκλογής Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Η ΕΔΕΚΑΠ συνεχίζει το έργο που έχει αναλάβει σύμφωνα με το Καταστατικό του Κινήματος καθώς και την από 3/10/2021 απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για την επιτυχή έκβαση της εκλογικής διαδικασίας.

Για την ΕΔΕΚΑΠ

Ο Πρόεδρος

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ»

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter