Πυρά Μωραΐτη για το αθλητικό νομοσχέδιο: Βίαιη παρέμβαση που καταλύει την διοικητική αυτονομία του χώρου

Πυρά Μωραΐτη για το αθλητικό νομοσχέδιο: Βίαιη παρέμβαση που καταλύει την διοικητική αυτονομία του χώρου

Βολές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με το αθλητικό νομοσχέδιο εξαπέλυσε με δήλωση του ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θάνος Μωραΐτης.

Όπως αναφέρει ο κ. Μωραΐτης «η κυβέρνηση επιτελεί την πιο ωμή και βίαιη παρέμβαση επιβολής ελέγχου και κατάλυσης της διοικητικής αυτονομίας του χώρου από τη μεταπολίτευση και μετά», ενώ κάνει λόγο για «αθλητικό νομοσχέδιο πίσω ολοταχώς».

Ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ κατάθεσε προς ψήφιση ένα αθλητικό νομοσχέδιο, που αποστρέφεται κάθε αναγκαία δημοκρατική αλλαγή και μεταρρύθμιση», ενώ θέτει και ζήτημα συνταγματικής νομιμότητας για ορισμένες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου που στόχο έχουν «τον πρωτοφανή κρατικό έλεγχο και την εγκαθίδρυση κομματικού κράτους στον αθλητισμό».

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του Τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ:

Αθλητικό Νομοσχέδιο “πίσω ολοταχώς”: Η κυβέρνηση επιτελεί την πιο ωμή και βίαιη παρέμβαση επιβολής ελέγχου και κατάλυσης της διοικητικής αυτονομίας του χώρου από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ο ελληνικός αθλητισμός ταλανίζεται διαχρονικά από πολλές σκληρές παθογένειες και τοξικότητα. Βασανίζεται από τον παραγοντισμό, την εμπορευματοποίηση, την έλλειψη αξιοκρατικών σχέσεων.

Όλοι οι θεσμικοί φορείς, αλλά και η αθλητική κοινότητα πρέπει να συμβάλουν στην υπέρβαση αυτής της κατάστασης.

Πρωτίστως η Κυβέρνηση που έχει τον πρώτο λόγο του επιτελικού σχεδιασμού και δίνει τον τόνο και την κατεύθυνση της αθλητικής εξέλιξης.

Δυστυχώς, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις, η κυβέρνηση της ΝΔ κατάθεσε προς ψήφιση ένα αθλητικό νομοσχέδιο, που αποστρέφεται κάθε αναγκαία δημοκρατική αλλαγή και μεταρρύθμιση. Ένα νομοσχέδιο «πίσω ολοταχώς».

Με μοναδικό σκοπό τον πρωτοφανή κρατικό έλεγχο και την εγκαθίδρυση κομματικού κράτους στον αθλητισμό.

Με μια σειρά επικίνδυνων για τη δημοκρατία του αθλητικού κινήματος διατάξεων, στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, επιτελεί την πιο ωμή, βίαιη παρέμβαση επιβολής ελέγχου και κατάλυσης της διοικητικής αυτονομίας του χώρου, από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ενισχύει τις κάθετες οικονομικές σχέσεις και τη διαπλοκή, ακυρώνει κάθε αθλητική αυτοδιοικητική λειτουργία.

Στο όνομα της ανανέωσης προσώπων, επιβάλλει μια πρωτοφανή αυταρχική παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες και στους εκλογικούς καταλόγους των αθλητικών φορέων.

Επιβάλλει ασφυκτικό έλεγχο από τον ίδιο τον Υπουργό, κάτι το οποίο αντίκειται στους κανόνες και τις βασικές αρχές του πανευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου.

Προωθεί ένα σύνολο υποκειμενικών και πελατειακών εξυπηρετήσεων, ενόψει εκλογών στις ομοσπονδίες και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι δημοκρατικές διατάξεις που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σήμερα κατεδαφίζονται ολοσχερώς. Αντικαθίστανται από άρση κωλυμάτων, η οποία επαναφέρει την αδιαφάνεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Θα σταθεί στο πλευρό της αθλητικής κοινότητας, θα αντικρούσει και θα αντισταθεί στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, όπως και σε κάθε μέτρο που αλλοιώνει την αυτόνομη δημοκρατική λειτουργία των φορέων του αθλητισμού.

Καλούμε τον κόσμο του αθλητισμού να συσπειρωθεί γύρω από το κοινωνικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αθλητισμό για τον άνθρωπο, τον αθλητή, τον εργαζόμενο του κλάδου, τον αγνό φίλαθλο. Με αυξημένες συμμετοχικές διαδικασίες, με περισσότερη δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς. Με δικαιοσύνη και αξιοκρατία, με σχέδιο, με ορθολογισμό και λογικές περιφερειακής ανάπτυξης. Για ένα αθλητισμό για όλους και όχι για τους λίγους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter