«Πυρά» Ραγκούση κατά ΝΔ: Είστε μία ασυνάρτητη κυβέρνηση (Video)

«Πυρά» Ραγκούση κατά ΝΔ: Είστε μία ασυνάρτητη κυβέρνηση (Video)

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, έβαλλε κατά της κυβέρνησης για τις αναγγελίες Μητσοτάκη – Τσιόδρα σχετικά με το lockdown αλλά και για την απόφαση του πρωθυπυοργού να ακυρώσει την απάντηση στην Επίκαιρη Ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Είναι προφανές πως πρόκειται για μια δειλία του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τον κ. Τσίπρα μέσα στο ναό της Δημοκρατίας», σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Ραγκούσης για την ακύρωση της απάντησης του πρωθυπουργού στην Επίκαιρη Ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Ξέρετε ποιο είναι σε τελική ανάλυση το πρόβλημα που έχει η ελληνική κοινωνία με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη: ότι από την ώρα που ξέσπασε αυτή η κρίση με τον κορωνοϊό από τη φύση της είναι μια μάχη που θα κριθεί στο πεδίο των δημόσιων πολιτικών. Ο ιός δεν ξέρει ούτε πλούσιους και φτωχούς, ούτε νέους και ηλικιωμένους αλλά χτυπάει όπου βρει. Άρα η μόνη άμυνα που μπορεί να υπάρξει σε μια τέτοια ιδιαίτερη κατάσταση είναι η άμυνα των δημόσιων πολιτικών σε υγεία, μεταφορές, εκπαίδευση.

Έχετε αποφασίσει να μη στηρίξετε αυτές τις δημόσιες πολιτικές με έναν μόνιμο τρόπο. Γι΄ αυτό δεν κάνατε μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ και γι’ αυτό σήμερα έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης ως αποτέλεσμα των δικών σας πολιτικών. Τα ΜΜΜ και τα σχολεία δεν είναι τράπεζες. Αν ήταν τράπεζες, σήμερα δεν θα φέρνατε αυτό το νομοσχέδιο που επιταχύνει την αρπαγή της α’ κατοικίας από τον ελληνικό λαό».

«Ο κ. Πέτσας δήλωνε ότι «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ». Ήταν πεταμένα λεφτά, είπε, η ενίσχυση των ΜΕΘ, χωρίς τις οποίες τώρα πολλοί συμπολίτες μας θα πεθαίνουν. Αλλά είχαμε και την αναγνώριση από τον κ. Μητσοτάκη σήμερα ότι είναι διαθέσιμα 37 δις ευρώ που θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει και άρα μην ανησυχείτε. Αυτά τα 37 δις που ο κος Σταϊκούρας πριν από λίγες μέρες στην πρόταση δυσπιστίας που υποβάλαμε δήλωνε: «Κύριε Τσίπρα εσείς πιστεύετε στη σπατάλη χρημάτων. Ακούστε τι μου είπε -απευθυνόμενος σε μας- ο κ. Τσίπρας 28 Σεπτεμβρίου, κύριε Πρόεδρε, δεν ξέρω αν σας έχω ενημερώσει γι’ αυτό. Με κάλεσε ο κ. Τσίπρας να σπαταλήσω χρήματα για να σώσω την κοινωνία». Να σπαταλήσω χρήματα. Ποια χρήματα είναι αυτά; Τα 37 δις ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter